Politică

Bogdan Duca: “Nu mai avem ce comenta, ne-am sărăcit democratic!”

Lucrurile sunt de o simplitate stridentă: Dragnea și PSD au luat o serie de măsuri economice menite să aducă cât mai mulți bani la buget de la corporații și bănci (asta e și celebra o.u.g. 114).



Și cu banii ăia a finanțat puținul pe care l-a dat spre societate (o lege a salarizării în sectorul public decentă, creșterile salariale din sistemul sanitar, creșteri de pensii, creșteri de burse, creșterea salariului minim pe economie, etc. – nimic spectaculos ci la bun simț).

După ce au încercat să șantajeze PSD-ul cu robor-ul, după ce au finanțat mitinguri și opoziția la PSD, acum multinaționalele și băncile au reușit să își tragă guvernul lor.

Și recuperează “pierderile”.

Euro sare, spre bucuria băncilor, statul se indatorează fără număr, la comisioane tot mai mari, dispare 114, dispar supraaccize, se renunță la liberalizarea treptată ci se merge pe cea directă a sistemului energetic, se listează la Bursă ultimele hățuri din economia reală ale statului, se cheamă FMI.

Și pentru ceilalți…se strânge cureaua.

Dar cum majoritatea a votat și va mai vota cu Iohannis și cu PNL și USR, nici nu mai avem ce comenta. Ne-am sărăcit democratic.

Ah, că bună parte din electorat a votat contra PSD, de fapt, convins de influenceri și de media că PSD e rău și când le face bine, asta e altceva.

Asta e doar dovada că cei 44% de puști de 16 ani ce au fost depistați ca fiind analfabeți funcțional nu sunt singuri. 66 % din romanii interesați de politică, 6,5 milioane de la referendumul din iunie, au arătat că sunt dispuși să facă pipi în propriul lor portofel doar pentru că au aflat pe net că așa se învinge ciuma roșie….

Autor: Bogdan Duca

Sursa: Bogdan Alexandru Duca

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Si nu e bine? E super bine! Se aude de si mai bine,…daca creier nu este , nu e de bine !
    Facem politica si asta e sufficient ! Sa crape ciuma rosie de ciuda !

  • D-le DUCA incearca sa vezi realitatea si perspectiva evolutiei NATIEI ROMANE FARA OCHELEARI(cu ochii mintii)…..SI NU PRIN CEATA