Politică

Bogdan Duca: ”Cum poate salva diaspora România?”

Întorcându-se definitiv acasă. E singura cale. Să vină aici, să își refacă familiile rupte din pricina căutării unui salariu mai bun, să își regăsească locul în societate și să redevină români în România.



Cu cele câteva milioane de români care s-ar întoarce, cu ceva bani, cu experiență de muncă, cu alte pretenții și așteptări, sunt sigur că am deveni o mare putere europeană.

Dar așa, cu ei plecați, crezând că înțeleg România doar după ce citesc pe net și din concedii, blocați în complexul tipic majorității migranților: acela că acasă TREBUIE să fie mai rău, altfel frustrarea plecării ar fi și mai mare….

De mai bine de un ceas discut cu “diasporeni” pe Facebook și îmi rezolv niște treburi prin oraș.

Mă uit în telefon și aflu că se moare de foame, că România e deprimantă, că suntem în plină dictatură. Ridic privirea și văd o Românie vie și cu sacoșele pline…

Înțeleg, vă face bine pentru propria conștiință să credeți ca suntem praf, rupți în fund și dependenți de bănuții ăia de ii trimiteți la rude și cu care credeți că se ține țara…

Dar….trăim. Am trăi și mai bine cu voi lângă noi, în țara noastră. Dar ne descurcăm și fără voi…. Deci dacă nu aveți de gând să vă întoarceți, nu mai încercați să ne salvați. Nu aveți de la ce.

Dar… Hai, veniți înapoi.

Autor: Bogdan Duca

Sursa: Bogdan Duca

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • In asteptarea oaspetilor GAZDA pregateste CASA, face CURATENIE GENERALA, PREPARA BUCATE ALESE, ASIGURA CLIMAT FAVORABIL, CONSTITUTIONAL, LEGAL, CORECT, MORAL. ECONOMIC, SOCIAL, CULTURAL. ISTORIC. Am mancat CIRC pe paine – din aluat congelat. Ii asteptam cu paine si sare. MAI AVEM SARE? RESURSE …

  • CLIMA T FAVORABIL! PT CINE ARE URECHI DE AUZIT, OCHI PT VAZUT SI MINTE PT PRICEPUT! CLIMA!!!

  • … CASA, CA SA CONSTRUIM IMPREUNA O RETEA DE OBIECTIVE INVESTITIONALE PE FONDUL SCHIMBARILOR CLIMATICE SI MODIFICARILOR GEO MAGNETICE. Doamne ajuta, mai oameni buni, geniali!
    p.s.: JTC le potriveste, nu gluma!