Analize și opinii Politică

Bogdan Chirieac: “Pe 1 Decembrie, la Centenar să strigi “Jos”, iar acest lucru să fie preluat de toate agențiile de presă din lume, mie mi se pare un sacrilegiu!”

Un nou protest #rezist a fost anunțat pe data de 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, în Piața Victoriei. Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat decizia luată de protestatari.



Pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României și când se vor sărbători 100 de ani de la Marea Unirea, protestarii #rezist au anunțat o nouă ieșire în stradă.

Bogdan Chirieac îi intreabă pe protestari, prin intermediul unei televiziuni, de ce nu pot striga cuvântul ”Jos” în oricare altă zi decât în Ziua Națională a României.

Pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României și când se vor sărbători 100 de ani de la Marea Unirea, protestarii #rezist au anunțat o nouă ieșire în stradă.

Bogdan Chirieac îi intreabă pe protestari, prin intermediul unei televiziuni, de ce nu pot striga cuvântul ”Jos” în oricare altă zi decât în Ziua Națională a României.

”Acest tip de protest nu mai poate influența viața politică. Alte tipuri de protest, poate. Dar acest tip de protest nu. Dreptul de a protesta este sfânt. Ai acces drept într-o democrație. Mă întreb de ce nu poți striga pe 1 Decembrie “La mulți ani, România” și pe 2 decembrie ”Demisia, jos Guvernul” sau ce mai vrei tu. Pe 1 Decembrie, la Centenar să strigi “Jos”, iar acest lucru să fie preluat de toate agențiile de presă din lume, mie mi se pare un sacrilegiu.

Nu mi se pare o inițiativă românească. Pe 1 decembrie, dacă nu vrei să strigi ”Hai, România” ”România, Centenar” totuși, nu vreți să strigați cuvântul “Jos” pe 2 Decembrie sau când vreți dumneavoastră, pe 30 Noiembrie, pe 29? Oricând, dar nu pe 1 Decembrie.”, a afirmat analistul Bogdan Chirieac, la România TV.

Sursa: DC News

 

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Acoperitule stii de ce se striga JOS oricand ??? Pentru ca tara de aproape 30 de ani nu e condusa dupa vre-un azimut ci dupa instinctele animalice a GUNOIELOR, ZOILOR SI NULITATILOR UMANE conducatoare.

  • Este tare suspecta atitudinea de non-combat a autoritatilor, mai ales a Ministerului de Interne(nu mai pun la socoteala si serviciile de informatii, caci alea oricum slujesc oricaror interese straine, mai putin celor romanesti), fata de atitudinea tot mai violenta a acestor elemente anarhiste si drogate, # Rezist, care isi permit de la Soros putere(si bani) sa manifesteze prin violente de strada, tocmai de ziua centenarului marii Uniri!

  • Toate institutiile statului sant ocupate de straini, de alogeni, prin minciuna si viclenie ca lupii la oi, in numele “valorilor” occidentale, pentru a ne dezbina, submina, exploata si jefui in voie ca un lucru bine facut…compromiterea sarbatoririi centenarului de catre aceste institutii ale statului ocupate de alogeni, de strainii de neam, e dovada cea mai clara !
    pentru ca un alogen asta face ! ne putem astepta de la un tradator, de la un vanzator de neam, coada de topor sa faca asa ceva? da, ne putem astepta, pentru ca tradatori au fost dintotdeauna, uscaturi se afla in fiecare padure… si atunci, cu atit mai mult ne putem astepta de la un strain de neam, de la un alogen, sa ne vanda, sa ne submineze, sa ne batjocoreasca!!!
    Daca, de la un tradator, de la o coada de topor, putem trage nadejdea, ca acesta isi va veni in fire, in firea lui nationala si crestina, si isi va da seama de raul pe care il face propriului popor, tradandu-l si vanzandu-l la straini, si va actiona in consecinta, devenind un patriot model, un nationalist convins care sa apere chiar cu pretul sangelui interesele si propasirea poporului din care face parte…. de la un strain, niciodata nu putem nadajdui ca va face asa ceva !!!