Politică

Bîlciul mincinoşilor

main-qimg-d0ce7e33876b20d1021734c5ac47e173Liberalii cad ca popicele lovite de bila Primăriei Bucureştiului – poc!, Cristian Buşoi, poc!, Ludovic Orban, poc!, Marian Munteanu -, iar Cătălin Predoiu, cel de-al patrulea candidat desemnat la acest bowling, în decurs de o lună şi jumătate, se clatină şi el, sub suflul abjecţiilor lui Cristian Sima, aşa-numitul “broker fugar”, căruia, ca singură demnitate, i-a mai rămas, doar, să figureze în Cartea Infamiei.

Cătălin Predoiu s-a speriat că imaginea publică îi va fi contaminată la muşcătura de Golum a lui Cristian Sima şi a minţit că n-ar fi fost apropiaţi, că doar i-a dat “Bună ziua!”.

În replică, Sima a furnizat presei imagini video şi foto, unde, în unele, petrece pe după gît cu Predoiu şi cu paharele în mîini, în altele, doarme împreună cu el, probabil după beţie.

Ieri, co-preşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că nu vede nimic rău în faptul că Predoiu a stat la masă cu Sima. Nici eu. Am stat la masă cu Sima, cu nevastă-sa şi cu fiică-sa, iar masa era masa din sufrageria casei mele şi n-am văzut nimic rău în asta şi nici acum nu văd că asta ar fi ceva rău.

Rău nu e să stai la masă cu ceva care pare să aibă formă de om (mă refer la Sima, care, de fapt, este un Golum), ci să minţi că n-ai făcut-o. Minciuna este rea. Predoiu a minţit. Ştiam că minte încă de cînd a minţit, pentru că Sima, oricît de mincinos ar fi, totuşi prea mi se lăuda de fiecare dată ce prieten e el cu Predoiu şi mai povestea şi detalii îndeajuns de verosimile (dar sunt convins că relatările lui de acum sunt pline de minciuni).

Candidatul liberal la Primărie a minţit. Şefa lui de partid, Alina Gorghiu, a minţit şi ea. Evident că problema lui Predoiu nu-i că a fost apropiat de Sima, ci că Predoiu, acum, minte. Gorghiu se face că nu pricepe şi-l susţine, în continuare pe Predoiu, la Primăria Bucureştiului. Dacă PNL cîştigă, atunci vom avea un primar mincinos. Ceilalţi trei nu ştiu bine ce defecte au, dar ăsta-i mincinos şi minte prosteşte.

Ne rămîne PSD-ul. Gabriela Vrînceanu Firea. O doamnă drăguţă, cu opţiuni nefericite.

Fostă colegă de breaslă, în slujba televiziunii decerebrate şi imorale a lui Dan Voiculescu – pentru mine, o caracterizare suficientă, dar, de fapt, nu este o caracterizare completă, pentru că, peste asta, face parte dintr-un partid condus de un infractor – preşedintele PSD Liviu Dragnea, condamnat la doi ani cu suspendare, pentru malversaţiuni electorale.

Gabriela Vrînceanu Firea şi-a exprimat, ieri, sprijinul pentru infractorul Liviu Dragnea, în războiul declanşat de preşedintele executiv Valeriu Zgonea, care a cerut demisia lui Dragnea din fruntea partidului, în urma condamnării aceluia.

Dimpotrivă, Firea a sprijinit ideea demisiei lui Zgonea, deşi Zgonea încă nu este condamnat în cele două dosare, despre care se spune că i le-a întocmit DNA.
Adică, pentru Firea nu contează cine este dovedit infractor şi cine nu (încă), pentru ea contează cine are puterea în acest moment şi acest fel de om ar fi primarul Bucureştiului, dacă PSD cîştigă Primăria.

Dar stai, asta nu e totul!

Un alt mincinos notoriu,Victor Ponta, s-a găsit acum să bage 220 de volţi în PSD, afirmînd că în conducerea partidului se găseşte un ofiţer acoperit al serviciilor de intelligence, ceea ce, dacă s-ar dovedi, ar fi o ilegalitate cam oribilă, cu care, de altfel, suntem foarte vaccinaţi, încă de pe vremea lui Ceauşescu.

După aceea, Ponta a mai spus că Lucian Isar este şi el ofiţer acoperit, adică preşedintele PNL Alina Gorghiu s-ar găsi în situaţia să nască, în chiar perioada alegerilor pentru Primărie, băieţelul unui securist.

Alina Gorghiu a replicat că Ponta este un caz patologic, ceea ce, indiferent că ar fi sau că n-ar fi securit Lucian Isar, este adevărat.

Dar, dacă nu PNL şi nu PSD, atunci cine?! Robert Turcescu, bineînţeles! Ha! Păi, Robert Turcescu nu este gravid cu un securist, decît dacă este autosexual. Liber şi nesilit de nimeni, el a devenit securist, cu mîndrie. Despre Turcescu nici măcar nu putem spune, ca în cazul Gabrielei Vrînceanu Firea, că ne-ar fi fost “coleg de breaslă”, pentru că el era ofiţer acoperit, pe cînd practica aşa-zisul “jurnalism”, în văzul lumii.

Nu ştiu ce socoteală îşi va fi făcut Traian Băsescu, nominalizîndu-l din partea partidului PMP, dar este o socoteală tîmpită şi dispreţuitoare la adresa electoratului.

Turcescu nu a suportat nici un proces pentru dezvăluirea secretului de serviciu.

Turcescu spune că nu a îndeplinit nici un ordin din partea serviciilor, dar ne-a prezentat statele de plată, ca ofiţer acoperit.

Minte sau a primit bani necuveniţi.

Dacă PMP ar cîştiga primăria (ceea ce pare o farsă băsesciană), atunci am avea în Robert Turcescu un primar mincinos sau hoţ, sub acoperire-descoperire. Alţii?
Nu văd de ce ne-ar interesa, de vreme ce preşedindele Klaus Iohannis nu se gîndeşte să demisioneze, după ce a încasat necuvenit atîta amar de chirie de la Raiffeisen Bank, pentru casa din Sibiu, pe care nu avea dreptul să o deţină.

Paşte fericit! Sau Întîi Mai sărbătoresc! Cum vă place.

Autor: Make

Sursa: Bursa.ro

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu