Politică

Basescu si Coldea, vinovati de inalta tradare!

basescu-sriPrincipalul rol al institutiilor statului cu atributiuni in aplicarea legii este tinerea societatii cat mai la adapost de ceea ce se numeste “pericol social”. Astfel, aceste institutii au drept datorie principala interventia cat mai rapida, cat mai eficienta, in stoparea comiterii de infractiuni, acolo unde este posibil, sau sanctionarea pe cale legala a acestor fapte, prin intermediul mecanismelor de sanctionare a faptelor penale.

Fie ca autoritatile intervin inaintea sau in timpul comiterii faptelor penale, caz ideal in care societatea este cel mai putin prejudiciata, fie ca faptele penale comise sunt sanctionate ulterior comiterii lor, cu recuperarea prejudiciilor produse, atata timp cat autoritatile sunt concentrate pe realizarea acestor atributiuni, societatea se poate declara satisfacuta, aparata, tinuta la adapost de pericolul social, precum si de pericolului social viitor, prin efectul descurajator realizat de pedeapsa penala. In ambele situatii nu mai poate fi vorba despre ceea ce se numeste “infractiune continuata”, nu mai poate fi vorba despre o acumulare unidirectionala, secventa dupa secventa, de pericole sociale si de prejudicii materiale. S-au realizat in ultimii 10 ani aceste principii? Eu spun ca nu si sa arat de ce!

Vedem de un an incoace ca in toate dosarele instrumetate de DNA, bazate exclusiv pe probe furnizate de SRI, fie ca avem de a face cu fapte petrecute cu ani in urma, fie ca avem de a face cu fapte continuate demarate cu ani in urma si probate cu mijloace de proba furnizate de catre SRI din capul locului, cap al locului aflat cu ani in urma. Sub supravegherea informativ-operativa a SRI, aceste fapte au putut sa se petreaca nestingherit, sa produca prejudicii materiale si sociale incalculabile, sa tina societatea intr-o stare de pericol social imens, sa provoace pauperizare, descurajare, depresie sociala. Sa punem langa aceasta situatie si faptul ca fostul presesinte Basescu ne-a anuntat incepand cam din 2011-2012, aproape zi de zi, ca urmeaza ca DNA sa dea mari “tunuri”, ca urmeaza dosare rasunatoare, care implica pe “toata lumea”, si a tinut-o asa pana la inceputul lui 2014, cand intr-adevar, dosarele astea au inceput sa curga.

Deci, SRI stia de toate aceste fapte grave, pentru ca asa cum am arat, le-a documentat pe masura ce se desfasurau, Basescu stia, ca doar ne anunta, dar ambii, si SRI si Basescu, lasau ca acestea sa se petreaca, doar pentru a le detona prin intermediul DNA in anul electoral 2014, din motive limpezi pentru orice om inzestrat cu putina ratiune. Deci, presedintele Basescu si SRI au aceptat cu buna stiinta ca timp de ani de zile sa tina societatea romaneasca in stare de pericol social major, au acceptat ca prejudiciile materiale enorme sa se acumuleze an dupa an si sa saraceasca tara, sa o opreasca din dezvoltare, cu atat mai grav cu cat asa ceva se supradauga crizei.

Astfel, Basescu si Coldea, primul, presedinte ales al tarii si comandant suprem al fortelor armate, al doilea, general si sef operativ al principalului serviciu de informatii al tarii, sef subordonat direct al primului, ambii cu atributiuni uriase in mentinerea Romaniei, a poporului, cat mai departe de orice potential pericol, de a-si tine tara si cetatenii in stare de “siguranta nationala”, cu buna stiinta nu au facut acest lucru, obligatoriu pentru ei, la fel cum pentru un comandant de oaste este obligatoriu sa-si conduca ostasii in lupta.

Pentru cine nu stie cum se cheama nerealizarea cu buna-stiinta a acestor atributiuni fundamentale, in conditii de conspiratie si premeditare in vederea nerealizarii lor, adica, comploteaza impotriva statului si submineaza economia naționala, ii spun eu cum se cheama, se cheama infractiune de INALTA TRADARE si se pedepseste cu inchisoare pe viata!

Autor: Mirel Curea

Sursa: Ziua News

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu