Politică

Barroso recunoaşte: “UE a fost gândită să fie un antidot pentru guvernele democratice”

ruben-barrosoPreşedintele Comisiei Europene, Josè Manuel Barroso a ajuns să recunoască public. În timp ce îşi citea declaraţia, am rămas timp de 5 minute fără cuvinte gândindu-mă “În ce hal am ajuns?” Acestea sunt declaraţiile Preşedintelui Comisiei Europene, cel mai înalt rol politic în Europa, care reprezintă “vechiul continent” în lume:

“Motivul pentru care aveam nevoie de Uniunea Europeană este tocmai acela că nu e democratică. Lăsate în voia lor, guvernele alese ar putea face orice le stă în putinţă pentru a câştigă câteva voturi.

Guvernele democratice nu au întotdeauna dreptate, dacă guvernele democratice ar fi avut mereu dreptate nu am mai fi în situaţia de azi: deciziile adoptate de cele mai democratice instituţii din lume sunt mereu foarte greşite.”

Şi continuă:

“Aceasta a fost, în largă măsură, logica şi obiectivul principal pentru unificarea europeană. Părinţii fondatori care au traversat al Doilea Război Mondial au ieşit cu o viziune obosită a democraţiei. Astfel au proiectat un sistem în care puterea supremă este exercitată de comisari numiţi care nu au nevoie să se îngrijoreze de opinia publică. Ei – părinţii fondatori – credeau că procesul democratic uneori are nevoie de a fi condus, temperat, condiţionat.”

Acum ştiţi că cine vorbeşte despre democraţie declarându-se un susţinător al acestei Uniunii Europene, minte!!! În Europa nu există o democraţie, decid cei 28 de “super-comisari” numiţi care “nu trebuie să se îngrijoreze de consimţământul poporului”. Noi i-am susţinut întotdeauna, dar acum am primit confirmarea de la direcţii implicaţi…

Bine aţi venit în Europa, unde-i mai rău decât în URSS..

Sursa: Art31.ro

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Când un popor nu poate sa-si conduca singur destinele,este vesnic sbjugat,inlantuit cu visul libertati, exploatati ca si sclavi…In fapt UE este un altfel de imperiu monetar o alta unealta de exploatare financiara a tarilor membre,de spagi si comisioane de miliarde de euro….!!!