C O N T R A P R O P A G A N D Ă

Bărbații sunt de pe Marte, femeile de pe Venus, iar “al treilea gen” din negura Sodomei?!

al-treilea-genCurtea Supremă din India a luat decizia de a recunoaște existența unei noi categorii de sex, genul al treilea, pentru persoanele transsexuale, scrie The Guardian.

Noua dispoziție le va permite celor aproximativ 3 milioane de transsexuali din India să recunoască în mod oficial, în acte, apartenența la un al treilea gen. Conform legii, pentru a primi această recunoaștere, o persoană trebuie să fi suferit intervenții sau modificări care îl identifică cu sexul opus, ori să arate că nu corespunde sexului cu care s-au născut.

„Spiritul Constituției (indiene) este acela de a oferi oportunități egale fiecărui cetățean pentru a se dezvolta și a-și atinge potențialul, indiferent de castă, religie sau sex”, susțin reprezentanții Curții Supreme. De asemenea, documentul precizează că „este dreptul fiecărei ființe umane de a-și alege sexul”, citează BBC.

Susținătorii drepturilor transsexualilor din India sunt de părere că această dispoziție va contribui la micșorarea dimensiunii discriminării cu care se confruntă. „Toate documentele vor avea de acum o a treia categorie, denumită „transsexual”. Acest verdict este o mare ușurare pentru noi toți. Azi sunt mândru că sunt indian”, a declarat Laxmi Tripathi, susținător al drepturilor transsexualilor, citat de The Guardian.

Decizia Indiei de a recunoaște existența unui al treilea sex vine la scurt timp după ce Australia a adoptat o măsură similară. Judecătorii Curții Supreme au punctau că un individ ar trebui să aibă dreptul de a se legitima și ca gen neutru, nu doar sa bărbat sau femeie.

Lista țărilor care au recunoscut al treilea gen sexual mai cuprinde și Nepal, care a luat această decizie în 2007, și Bangladesh care a acceptat măsura anul trecut, scrieBBC. De asemenea, și Germania permite însemnarea pașapoartelor cu un „X” în căsuța dedicată genului, în locul opțiunilor „M” și „F”.

Autor: Madalina Stoicescu

Sursa: Semnele timpului

Related Posts

2 Responses “Bărbații sunt de pe Marte, femeile de pe Venus, iar “al treilea gen” din negura Sodomei?!”

  1. viorel says:

    In natura, stabilirea sexului in regnul animal si vegetal, nu este o optiune…Acesta este dobandit prin nastere…prin selectie naturala…Uneori noi oamenii, iesim din tiparele Naturii Universale…Dorim sa fim proprii nostri Zei sau Monstri.

  2. aidos says:

    E clar ca si la conducerea Indiei tot “babuini” ai “iluminatilor” se afla ….

Let us talk about
Name and Mail are required
Join the discuss