Politică

Avocatul Gheorghe Piperea: “Neo-feudalii care corup societatea”

Combaterea inegalității și a sărăciei va fi principala temă a anului 2020 în România. Cauza acestor probleme inerente capitalismului de grotă din România este abuzul de putere economică, apanaj al marilor neo-feudali ai economiei, care corup totul în societate, de la politică, la administrație, la educație și la cultură main-stream.



Scopul lor – păstrarea controlului economiei, prin monopol, rente, privilegii și exclusivități.

Instrumentul lor predilect – mita pe față sau ascunsă sub formă de sponsorizări, salarii, onorarii, posturi în șefimea corporațiilor, consecutive funcțiilor birocratice înalte sau demnitatilor în cadrul autorităților care pot asigura atingerea zisului scop.

Cine sunt acesti neo-feudali?

În Romania sunt 100 de companii care realizează mai mult de trei sferturi din PIB. Plusvaloarea realizată aici este puțin sau deloc impozitată. Chiar și taxele, impozitele și contribuțiile pe muncă sunt optimizate fiscal. Aproape nu există directori care să aibă rezidență fiscală în România. Majoritatea sarcinii fiscale este exportată în țările de sediu ale multinaționalelor sau de domiciliu al directorilor “expați”. De aici rezultă toate deficitele bugetare din ultimii 12 ani în care PIB-ul României s-a dublat.

Ca să își păstreze câștigurile de cazino, și astea aproape neimpozitate, precum și privilegiile pe care li le pun la picioare autoritățile de stânga-dreapta, acești 100 plătesc, conform celor de mai sus.

Dar acești 100 mai au un mare avantaj – legiuitorul le oferă legi, partidele, președintele, instanțele și CCR îi „apăra” de legi favorabile consumatorilor, menite a reduce povara datoriilor și inegalitățile economice, iar organele represive le elimină treptat concurenții și criticii, prin dosare și urmărire informativă conformă cu protocoalele secrete (ignorate de MCV – ul vieții) și, în același timp, îi omit sistematic de la cercetarea penala pentru dare de mită și trafic de influență. Pentru serviciile secrete române, interesul național este interesul celor 100. Nu educația, sănătatea, securitatea energetică, infrastructura critică și viitorul acestei nații, ci interesul celor 100.

Acestia sunt neo-feudalii!

Pe vătafii lor îi știți deja – șefimea bancară, în frunte cu faraonul, cadru de nădejde al vechii Securitati și stâlp al neo-securității, Manole cel veșnic ferice.

Cu aceste teme voi organiza o masa rotundă, în data de 23 ianuarie 2020, la care vor participa lideri de opinie și politicieni care nu gândesc în paradigma scopului acestor neo-feudali și nici nu au a se teme de aparatul represiv al statului pus în slujba celor 100.

Vă voi da detalii din timp, măcar pentru a va gândi că măcar unii dintre noi încă nu s-au dus după fenta neo-feudalilor.

Autor: Gheorghe Piperea

Sursa: Cotidianul

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Bai urecheatule devenit milionar din tradari.. batjocoresti poporul roman fara rusine …..DAR PANA CAND…???