Politică

Avocatul Gheorghe Piperea: ”Interesul ~național~ este ca România să fie o țară ca afară, adică hiper-îndatorată la (anumite) bănci!”

Proiectul de buget al lui Câțu prevede creșterea datoriei publice de la 35% din PIB, cât este acum, la 45% din PIB. Adica, un plus de 10% din PIB. Avand in vedere ca PIB-ul Romaniei pe 2020 va fi mai mare de 225 mld euro, inseamna ca dl Câțu ne va indatora cu încă cel puțin 22,5 mld euro. Într-un singur an.



Cine poate furniza atât de repede o sumă atât de mare? FMI. De aia îi vedeți deja pe birocrații semi-importanți ai FMI amușinând pe la București. De aia Câțu este andosat în continuare și de Orban, și de Johannis, și de Isărescu, deși Senatul l-a demis și deși toți trei sunt din ce în ce mai jenați de ieșirile publice psihedelice ale personajului și de banii pe care îi încasează anual din conturi offshore, nedeclarate fiscal.

Nu știți la ce vor fi utilizați acești bani? În niciun caz nu vor fi utilizați pentru investiții in infrastructură, educație și sănătate. Câțu cel psihedelic a spus deja la UM 0024 că aceste chestii mărunte nu sunt treaba statului, ci a privaților. Banii nu se vor duce nici în salarii bugetare sau pensii, pentru că astea vor fi supuse austeritatii, reducerii cu 400 de mii a job-urilor bugetare si cresterii varstei de pensionare la 70 de ani.

Unde se vor duce, totuși, acești 22 mld euro?

In rezerva BNR, desigur, așa cum s-a întâmplat și in 2009 cu celălalt împrumut de 20 mld euro luat de Năsescu de la FMI si CE, cu “consultanță” de la BNR. Rezerva cu care BNR va întări băncile hiper-profitabile (sunt 7, în total) și va sprijini în vederea salvării de la faliment băncile cu pierderi (sunt 30 în total).

Bănuiesc că unii dintre dvs își imaginează că treaba asta cu FMI nu presupune consultanti, avocati, atârnători și profitori din băgarea de seamă, pentru că e treabă de birocrați plătiți de stat cu salarii, și nu cu onorarii. Mai gânditi-vă odată. La împrumutul din 2009 s-au achitat peste 25 mil euro cu titlu de comisioane si onorarii. Cui? Liotei din jurul aranjorilor împrumutului.

Se va scandaliza cineva că banii ăștia vor fi furați de la gura copiilor? Că vor fi cheltuiți în scopuri contrare voinței noastre, a naivilor care cred că a plati taxe și impozite este o onoare și o datorie morală cu care să te mândrești?

Nu. Au contraire. Ca in desenele animate cu coiotul și Road Runner, netul și paginile de socializare se războiesc în continuare cu comuniștii și cu ciuma roșie. Iar dl președinte încă intenționeaza să alunge în istorie un partid.

Se vor pune în mișcare organele?

Nu. Interesul “național” este ca România să fie o țară ca afară, adică hiper-îndatorată la (anumite) bănci.

Va exista o ofertă și pentru populație? Probabil că da, vreo 500 mil euro, ca să se salveze aparențele. Dar derulate prin bănci, si nu pe bursă. Ca să fie bine.

Autor: Gheorghe Piperea

Sursa: Gheorghe Piperea Facebook

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Acum vreo 35 de ani, inainte de revolutie deci, un unchi de-al meu batran, care prinsese si vremurile celelalte, ne spunea ca nu e bine sa nu ne imprumutam la banci, sa avem de-a face cu ele. Evident nu intelegeam de ce ne zicea aceste lucruri, ca erau alte vremuri.
    Iata ca s-a schimbat regimul si vedem ca avea dreptate, din pacate.

  • TITLU ARTICOLULUI nu are nici o legatura cu NORMALITATEA.
    Gandirea Lichidatorilor (LICHELELOR)Judiciari(e) nu are nimic comun cu VIZIUNEA SI PREVIZIUNEA DE ECONOMIST……