Politică

Aurul este mai sincer decât Moody’s. Cine mai crede în triplul A al americanilor?

Valoarea record cu care preţul unciei de aur începe săptămâna aceasta este cel mai sincer indicator al neîncrederii cu care investitorii internaţionali privesc soluţionarea problemelor cu care se confruntă SUA în domeniul finanţelor publice.

În SUA negocierile dintre administraţia democrată şi majoritatea republicană privind stabilirea unui plafon al îndatorării au ajuns într-un punct mort, şeful FED vorbeşte despre tipărirea de bani ca soluţie de luat în calcul iar economia americană nu dă niciun semn că ar putea rezista fără stimulii oferiţi cu preţul dării peste cap a balanţei de venituri şi cheltuieli publice.

Moody’s a plasat deja triplul A acordat SUA sub supraveghere în vederea unei retrogradări. Realitatea nu mai susţine ratingul Americii. O retrogradare ar trebui să aibă loc cât de curând dacă agenţia doreşte ca evaluările sale să îşi păstreze fidelitatea.

Ce rost mai are să menţii forţat triplul A al Americii când în jur toată lumea îşi transformă dolarii în lingouri de aur?

Metalul galben a depăşit 1600 de dolari per uncie crescând pentru a unsprezecea şedinţă consecutiv cea mai susţinută apreciere din iulie 1980 şi până acum.

Când lumea se întoarce la aur înseamnă că şi-a pierdut încrederea în orice altceva. Chiar şi în triplul A al Americii. (standard.money.ro)

Parlamentul elveţian ar putea introduce în circulaţie francul din aur ca monedă paralelă francului elveţian oficial.

Iniţiativa Parlamentului face parte din campania “Healthy Currency” şi va declanşa cel mai probabil multiple dezbateri cu privire la rolul metalului preţios în Țara Cantoanelor.

Gebhard Kirchgaessner, profesor la St. Gallen University a declarat că acest demers nu va produce efecte în economia naţională, mai ales că pare greu de crezut că vor fi mulţi cei care vor cumpăra milioane de astfel de monede.

Omul din spatele acestei iniţiative este Thomas Jacob, iar motivaţia principală a susţinătorilor este preţul ridicat al aurului (…)

Potrivit lui Jacob, francul de aur le va oferi micilor investitori posibilitatea de a-şi proteja investiţiile de fluctuaţiile economiei globale. Mai mult, o monedă va avea 0,1 gr. de aur şi va putea fi achiziţionată cu numai 5 franci elveţieni. (sursa: capital.ro)