Extern Politică

Arme printate 3D. Proiecte download-abile – documentar

defdist1_mediumTehnologia avanseaza pe zi ce trece, insa aceasta nu este folosita doar pentru crearea de gadget-uri lucioase si servicii web inteligente. Un entuziast a reusit sa construiasca cu ajutorul unei imprimante 3D prima arma de foc functionala de acest fel din lume.

Acesta a folosit o imprimanta 3D Stratasys din anii 90 pentru a construi lower reciever-ul, componenta care este considerata o arma din punct de vedere tehnic, potrivitlegislatiei americane.

Utilizatorul, ascuns sub numele “HaveBlue”, a mai pus pe Internet un videoclip in care testeaza o mitraliera AR-15, facuta in cea mai mare parte din componente “printate” la imprimanta 3D. Asemenea produse nu sunt autorizate sa fie fabricate de catre oricine, avand in vedere pericolul pe care ele il prezinta.

Imprimantele 3D au facut furori in ultimul timp, ele devenind acum disponibile si pentru cei care vor sa le aiba acasa. In 2003, un asemenea aparat costa 40.000 de dolari. Acum, un model de imprimanta 3D costa doar putin peste 1.000 de dolari. Ele pot produce orice piesa doreste utilizatorul, folosind ca material plasticul.