Analize și opinii Politică

Arhiva SIPA pusa la lucru din greu

Plutirea Laurei Kovesi peste Constituție, peste legi, peste măsura bunului simț, amintește de magiile lui Houdini, cu numerele sale incredibile de evadare din cele mai imposibile situații.



Privim la grozăviile dezvăluite zi de zi despre această femeie și ne crucim ce risipă de falsuri, abuzuri și sfidări însoțește încercarea sistemului ocult de a-i deghiza păcatele în angelism.

Ditamai personalitățile (președintele României, ambasadorul SUA, experți internaționali în analize de plagiat, generali ai patriei, scriitori cu pretenții nobel-iare, tot felul de alți ajunși) s-au înhămat la marea cosmetizare a imaginii șefei DNA mai ceva decât aparatul de propagandă ceaușist în edificarea imagini de eroi ai neamului pentru Nicolae și Elena.

Incredibil câtă lașitate! Pentru că despre asta este de vorba aici: de dictatul fricii.

Dintre toți cei enumerați mai sus, singur mister Klemm nu poate fi suspectat că ar apăra-o pe doamna Kovesi din frică. El este doar faraonul. Cel însărcinat de zei cu ticluirea mitului. Cu propășirea legendei. În rest, ceilalți, fără excepție, s-au scăpat  deja în pantaloni de teama zeiței tot mai încruntate. Transpiră abundent și se ascund pe sub mese ori de câte ori vine vorba de a o aduce la obiceiuri pământesti pe acestă extraterestră.

Iar când li se cere socoteală, răspund aproape ritualic: să-și facă datoria instituțiile competente ale statului. Să verifice și să se pronunțe Parchetul General, CSM, Inspecția Judiciară.

Ce glumă proastă! Ce alba – neagra de iarmaroc. Ca-n Woyzeck, scena din circul ambulant, cu calul atoateștiutor. „Nu-i așa că…”? Și surul confirmă dând din cap de două ori: așa-i, așa-i!

Apelarea la aceste instituții se desfășoară după tipare deja probate, care dau mare încredere în justiție:

  • Nu-i așa că doamna Kovesi nu trebuie să se prezinte la Comisia Parlamentară?
  • IHA, IHÎ, ÎHÎ!!!
  • Nu-i așa că înregistrarea cu doamna Kovesi e trucată?
  • IHA, IHÎ, ÎHÎ!!!
  • Nu-i așa că procurorii propuși spre destituire de către doamna Kovesi sunt niște infractori care nici măcar nu trebuie lăsați să se apere?
  • IHA, IHÎ, ÎHÎ!!!

Ieri a început controlul Inspecției Judiciare la DNA. Se așteaptă cineva la minuni?  Să fim serioși! Doamna Kovesi va ieși și din acest control cum a ieșit și din cel al comisiei pentru analizarea plagiatului, cum a ieșit și din ședințele CSM la care s-a dus personal ca să nu se relaxeze prea tare onorabilii magistrați și să-i bată vreun gând de obiectivitate. Va ieși bine. Va ieși perfect. Va ieși astfel încât să rămână.

Putem numi printr-o singură expresie toate aceste slugărnicii din partea sacrosanctelor instituții invocate  : „efectul SIPA”!

Cum s-a văzut și în cazul procurorilor Țuluș și Moraru, doamna Laura Kovesi  este blidată cu informații compromițătoare din arhiva SIPA despre cei care o interesează. Și nu ezită, la o adică, să le folosească. Este de presupus că astfel de informații deține și despre membrii CSM, ai Inspecției Judiciare, informații despre care respectivii au fost avertizați din timp. Prin urmare ei sunt controlabili și controlați.

Aceasta pare a fi explicația verdictelor, tot timpul favorabile Laurei Kovesi, date de magistrații respectivi.

Prin urmare nu trebuie să ne facem iluzii cu privire la însănătoșirea sistemului de justiție din România prin aportul acestor instituții și a membrilor lor decidenți.

Arhiva SIPA este pusă la lucru din greu, în aceste zile fierbinți, de doamna Kovesi.

Măcar de-ar fi pentru ultima oară. Și pentru, și pentru!

Sursa: Contele de Saint Germain