Politică

APOCALIPSA PENTRU JUDECĂTORII VÂNDUȚI

Este o chestiune de saptamani pana cand vor aparea numele judecatorilor situati pe “culoarul justitiei” si aflati sub ordinul unor oficiali din SRI pentru a dispune condamnarea si executarea unor politicieni, oameni de afaceri si oameni simpli.



Numele acestor judecatori care au raspuns comenzilor SRI se regasesc pe liste si documente care, odata ce vor iesi le iveala, vor duce la revizuirea a 300-800 de dosare. Dezvaluirile de mai sus apartin colonelului (r) SRI Daniel Dragomir (foto)si au fost facute in cadrul emisiunii “100 de minute” moderata de Alessandra Stoicescu la Antena 3 marti seara, 26 decembrie 2017.

Afirmatiile extrem de grave ale fostului colonel SRI au fost facute la circa 4 zile de la data la care Daniel Dragomir a facut dovada existentei echipelor mixte SRI-DNA care au lucrat dosare penale cu scopul distrugerii clasei penale romanesti, aratand in cadrul unei conferinte de presa mandatele de supraveghere video, audio sau fotografiere, “cu incuviintarea patrunderii in spatiul privat pentru activarea mijloacelor tehnice” a mai multor politicieni si oameni de afaceri precum Calin Popescu Tariceanu, Vasile Blaga, Varujan Pambuccian, Mihai Tanasescu, Ecaterina Andronescu, Karoly Borbely, Sebastian Vladescu, Vlad Moisescu, Radu Stroe sau Orlando Teodorovici.

Desi au trecut cateva zile de la dezvaluirile facute de colonelul Daniel Dragomir, nicio institutie implicata nu a iesit public pentru a solicita masuri si nu a demarat nicio cercetare. Suntem curiosi daca si aceste informatii vor ramane fara efect, mai ales ca informatiile date acum de colonelul SRI Daniel Dragomir au stransa legatura cu dezvaluirile facute de acesta in luna septembrie 2017, cand a afirmat ca exista judecatori care au raspuns ordinelor “operative” ale generalului Dumitru Dumbrava din SRI in dosarele penale din “acest camp tactic”.

Iata declaratiile facute de colonelul SRI Daniel Dragomir la Antena 3 marti seara:

“Este prima astfel de dezvaluire, mai urmeaza si altele. Si mai urmeaza alte documente care vor sa probeze ca in acele momente Directia Nationala Anticoruptie impreuna cu Serviciul Roman de Informatii, condus la acel moment de generalul Coldea, au infiintat echipe mixte care au lucrat in dosare penale sau pe langa dosare penale, in rem oarecum, in asa fel incat sa stranga cat mai multe date si informatii cu privire la clasa politica din Romania. In perioada urmatoare vom discuta despre alte mandate, care cuprind zeci de persoanesi care se refera la o alta speta, ca sa nu mai avem aceasta discutie cu privire la Microsoft. Insa, cel mai important lucru, cred eu, este altul. Sunt absolut convins ca in anul 2018, e o chestiune de saptamani, luni, vor aparea lucruri extreme de grave care se refera la judecatori ai campului tactic. Daca tineti minte, la iesirea mea din 11 septembrie am atacat mai multe zone de discutie, una dintre aceste zone fiind faptul ca generalul Dumbrava, in coniventa cu judecatori de la mai multe paliere ale instantelor de judecata au intervenit in dosarele penale transmitand ordine operative in acest camp tactic. Daca va amintiti, eu am fost atunci spus la CSM de catre DNA pe un singur aspect, cum ca as fi incalcat independenta justitiei cu privire la rechizitorii scrise de ofiteri SRI si transmise procurorilor DNA. Nimeni nu m-a atacat in ceea ce priveste judecatorii aflati la ordin. Eu cred ca este o chestiune de saptamani, poate chiar luni, in care vom avea concret liste si nume ale unor judecatori implicati direct, sub ordinul unor oficiali ai SRI, in condamnarea si executarea unor oameni. Eu cred ca vom avea in fata noastra… eu cred ca exista documente care vor duce la rejudecarea, la reluarea, revizuirea aproximativ 300-800 de dosare. De ce? Pentru ca vom vorbi despre dosarele unor oameni politici, oameni de afaceri, oameni simpli, in sensul ca nu avea implicare politica care au nimerit pe culoarul justitiei la cerinta unor factori de decizie la acel moment din cadrul Serviciului Roman de Informatii si acesti oameni au fost executati. Poate revizuirea este termenul cel mai bun. Cred ca acesta este inceputul clarificarii a ceea ce s-a intamplat in Romania in ultimii ani.

Nu incercati sa gasiti explicatii logice din punct de vedere procedural sau legal. Mai degraba, din informatiile mele, acest mandat, ca si altele care vor fi prezentate curand, arata o lista de tinte. Pentru ca noi vorbim aici de campania electorala pentru prezidentiale. Inchipuiti-va cum arata un mandat pentru alegerile parmantare sau locale. In timpul alegerilor locale si alegerilor parlamentare acest gen de activitati de politie politica s-au repetat la o scara mult mai extinsa. Ganditi-va ca din 41 de presedinti de consilii judetene alesi, din datele mele 38 dintre ei au dosare penale sau sunt trimisi in judecata. Deci, aici vorbim de o chestiune la scara mare.

Romanii trebuie sa vada ca acest lucru a fost o metoda de ascultare in masa. Pentru ca vorbim de 80, vom avea exemple in curand de 100, 100 si ceva de oameni pe un mandat… In momentul acela vom intelege realmente gravitatea a ceea ce s-a intamplat.”

Autor: Elena Dumitrache

Sursa: Lumea Justitiei

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu