Politică

Anca Paliu Dragu, ministrul desemnat la Finanțe, a recomandat tăierea salariilor bugetarilor cu 25%

anca_paliu_dragu_05589600Guvernul Cioloș, în cazul în care va trece, ar putea deveni cea mai bună rețetă a unui dezastru planificat. Anexe ale ambasadelor și oameni suspect de apropiați serviciilor sau marii finanțe internaționale (Troica) vor ocupa funcții de miniștri.

Dacă mai trăia răposatu astăzi ar fi strigat în gura mare: „Ce caută agenturili străine la noi în țară?” Ministrul desemnat la Finanțe este chiar nimeni alta decât Anca Paliu Dragu, personaj care a sugerat guvernării Boc, tăierea salariilor bugetarilor cu 25%.

Între 1996-2001, Anca Paliu Dragu a fost economist în cadrul Băncii Naționale. Peste zece ani, Anca Paliu Dragu a participat la toate discuțiile dintre oficialii români care s-au succedat la putere și delegațiile Fondului Monetar. Anca Paliu este licențiată în Finanțe-Banci, ASE, și în Politici Publice și Integrare Europeană – SNSPA. Anca Paliu Dragu are un program de studii avansate de Economie și Afaceri Internaționale la Universitatea George Washington, si a obtinut titlul de doctor în finanțe de la ASE.

În prezent, Anca Paliu Dragu este economist în cadru Directoratului general de economie şi finanţe al Comisiei Europene. O altă întrebare rămâne salariul. De ce a ales Anca Paliu Dragu un post de ministru în România, foarte prost plătit, când ea câștigă mii de euro lunar la Comisia Europeană? Oare cum a convins-o Dacian Cioloș să renunțe la jobul de la Comisia Europeană?

Autor: Alexandru Matei

Sursa: Presa libera