Politică

Ambasadorul SUA Hans Klemm A FOST ASTĂZI la Cotroceni

ambasadorulklemm-1444762707Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, a fost astăzi la Palatul Cotroceni. Acesta s-a întâlnit cu Ion Oprişor, consilier prezidenţial pe probleme de securitate naţională, informează Ambasada SUA. Astăzi, președintele Klaus Iohannis va avea consultări cu partidele parlamentare și cu reprezentanții societății civile pentru desemnarea unui nou premier. Premierul Victor Ponta şi-a depus ieri mandatul de la conducerea Guvernului.

“Ambasadorul Hans Klemm s-a aflat la Cotroceni pentru o întâlnire stabilită anterior cu Ion Oprişor, consilier prezidenţial pe probleme de securitate naţională”, precizează Ambasada SUA.

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat pentru joi şi vineri partidele şi formaţiunile parlamentare la consultări.
În cursul zilei de azi sunt aşteptaţi la consultări reprezentanţii PSD de la ora 15,00, ai PNL de la ora 17,00, cei ai UDMR de la ora 18,00 şi cei ai grupului parlamentar al minorităţilor naţionale de la ora 19,00.

Vineri, de la ora 11,30, sunt invitate la consultări UNPR, iar de la ora 12,30 ALDE.

Preşedintele Klaus Iohannis  l-a desemnat  astăzipremier interimar pe ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Pe lângă discuţiile cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou premier, Iohannis va avea consultări şi cu societatea civilă pe acest subiect.

“Am decis ca în continuarea consultărilor cu partidele politice pe care le-am planificat pentru azi şi mâine să consult în premieră un nou actor: societatea civilă. Voi convoca pentru vineri după-amiază un grup care reprezintă atât societatea civilă, cât şi ceea ce se numeşte strada. E important pentru mine să le cunosc părerile şi opţiunile”, a spus Iohannis.

Autor: Carmen Vintila

Sursa: Evz.ro