Politică

Alinei Mungiu Pippidi despre protestele din Piața Victoriei: ”Mă îngrijorează, îmi amintesc de evenimentele din 1990 care a fost exact anul de proteste şi în acelaşi timp anul de manipulări!”

Alina Mungiu-Pippidi şi-a exprimat, în direct pentru Ştirile B1TV, îngrijorarea privind felul în care au ajuns protestele împotriva PSD, afirmând că vede în mulţimea un grup de persoane care doreşte doar să provoace incidente pentru a obţine o intevenţie în forţă a jandarmilor.



“Mă îngrijorează destul de mult ce văd în această seară, în ciuda faptului că protestele sunt destul de fireşti în această zonă, escaladarea în acest moment este foarte mare şi îmi aduce aminte de momentul nefericit de evenimente din 1990 care a fost exact anul de proteste şi în acelaşi timp anul de manipulări. Cine este în vârstă îşi mai aduce aminte ce s-a întâmplat în 18 februarie 1990 şi anume ce văd acum că se întâmplă.

Este o manifestare care are două grupuri de persoane, un grup de persoane, majoritatea, care sunt oameni foarte bine intenţionaţi şi pe bună dreptate neliniştiţi de ceea ce se întâmplă. Ce se poate spune este că aceşti oameni că aproape toată lumea care îşi ia informaţii din Facebook s-au izolat într-un cerc în care ajung doar anumite informaţii selectate şi nu ajung şi informaţii care ar pune cât de cât oamenii pe gânduri să îşi dea seama că realitatea este mai complexă decât o văd ei şi ca atare avem un grup de oameni foarte motivaţi şi supăraţi de modificările la codurile penale.

Dar avem un grup de oameni care sunt foarte provocatori. Aceşti oameni care se întind pe jos, care rup cordoanele, care dau gardurile care se pun în jur. Tare mă tem că o să facă ceea ce văd de 30 de ani, adică o să spargă geamuri, o să sară ferestre spre guvern, pentru că menirea lor este să provoace o intervenţie în forţă a jandarmilor. Ei vor o escaladare a răspunsului forţelor de ordine”, a afirmat Mungiu-Pippidi.

Autor: Alexandra Cruceru

Sursa: Stiri pe surse

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Jandarmii trebuie sa-i prinda pe acesti indivizi provocatori,sa le rupa oasele si sa afle de la ei cine-i finanteaza!A trecut timpul vorbitului frumos,nemernicii trebuie sa primeasca o lectie pe care sa nu o uite niciodata!