Politică

Alina Bica, arestată pentru că îl ancheta pe fratele lui Kovesi?!

alina_bica_kovesiFosta șefă DIICOT, Alina Bica, anchetată în mai multe dosare penale legate de retrocedări ilegale pe când făcea parte din comisia de la ANRP, lansează un atac dur la adresa șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

Într-un interviu acordat EuReporter, Bica dă de înțeles că în spatele dosarelor și arestării sale stă un dosar penal în care este vizat chiar fratele lui Kovesi.

În toamna lui 2012, Bica a deschis un dosar împotriva lui Sergiu Lascu de la Transgaz. Nimic neobișnuit până aici. Doar că Lascu este fratele Laurei Codruța Kovesi, șefa DNA și femeia care a stat în spatele arestării lui Bica. La acea vreme, Bica nu cunoștea legătura de rudenie între Kovesi și Lascu, se arată în reportajul EuReporter.

Ei bine, cred că acum am măcar o explicație despre motivul pentru care am fost atacată atât de dur. Dar nu mă ajută foarte mult, a declarat Bica.

Întrebată dacă ar fi procedat altfel, în caz că ar fi știut despre legăturile de rudenie între Sergiu Lascu și Kovesi, Bica a afirmat:

Nu. Îmi făceam pur și simplu meseria, aș fi deschis în continuare dosarul. Dar probabil l-aș fi informat pe Procurorul General asupra situației sau aș fi făcut un raport în care să demonstrez că atitudinea dnei Kovesi nu a fost corectă, din punct de vedere procedural.

Alina Bica îl acuză de asemenea pe adjunctul SRI, Florian Coldea, că i-a cerut în mai multe rânduri să facă arestări la comandă.

Mă suna și îmi transmitea tot felul de solicitări pe care le-am refuzat. Spre exemplu, mi-a cerut ca o anume persoană să fie arestată în august. Când m-am opus, pe motiv că nu existau suficiente probe, mi-a răspuns: “Nu ești potrivită pentru funcția asta. Ar trebui să îți schimbi atitudinea, altfel nu o să îți fie bine” – susține Bica în același interviu.

DNA, acuzată că îl protejează pe fratele lui Kovesi

Ipoteza unei legături între dosarul lui Sergiu Lascu și dosarul Alinei Bica a fost lansată pentru prima dată, cu o săptămână în urmă, de Lumea Justiției. Jurnaliștii de la luju.ro susțin că pe acest subiect există un dosar care zace la DNA încă din 2014. Sesizarea ar fi fost făcută de Corpul de Control al premierului Ponta, însă procurorii nu au finalizat până acum cercetările. Potrivit aceleiași surse, Transgaz era condusă în perioada respectivă de Florin Muntean, care ar fi un apropiat al lui Vasile Blaga și despre care senatorul Valer Marian a susținut că ar fi un prieten bun al tatălui Codruței Kovesi, Ioan Lascu.

Șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, nu a răspuns public, până acum, acestor acuzații.

Sursa: Reteaua de stiri