Politică

Alegerile prezidențiale sînt peste trei luni. Un fleac. Ne-au ciuruit.

Revoluția din 89. Mare pricepere. “Atenție, se otrăvesc apele!” Restul, evident, isterie și hăbăuceală. Restul, evident, morți și suferință. Dar scopul clar urmărit: schimbarea regimului Ceaușescu. Acuma, în zilele noastre, felul în care a fost folosită televiziunea în zilele alea e studiat în facultățile de specialitate. Facultăți civile, evident. Foarte civile.



Răpirea ziariștilor, 2005. Mare pricepere. “Haysamm, fă-te că ești bun.” Restul, evident, isterie și hăbăuceală. Restul, evident, suferință. Dar scopul clar urmărit: schimbarea șefilor de servicii secrete și începerea instaurării regimului Băsescu. Și atunci, comunicarea, adică dezinformarea, ca să-i spunem pe nume, a avut un rol esențial.

Colectiv, 2015. Mare pricepere. “A trebuit să moară oameni…”. Restul, evident, isterie și hăbăuceală. Restul, evident, morți și suferință. Dar scopul clar urmărit: schimbarea guvernului Ponta și instaurarea “Guvernului Meu”. Și ce v-a mai plăcut să vă uitați la televizor și pe Facebook și să va luați lumina cunoașterii de la cei care dădeau absolut dezinteresați cu lumina vorbelor în voi. Ce v-a mai plăcut să fiți luminați prin dezinformare…

Alegerile 2014 și Alegerile 2019. Mare pricepere. “Se stă la cozi în străinătate!!! Sunați-vă părinții acasăăăă!!!””. Restul, evident, isterie și hăbăuceală. Restul, evident, harneală de cea mai bună calitate. Mîndruță. Mîndruță everywhere. Dar scopul clar urmărit: să iasă ce trebuie. Pardon, scuzați, permiteți-mi să fiu umpic mai explicit, să nu producem confuzii: să cîștige civilii care trebuie. Și atunci, comunicarea, adică dezinformarea, ca să-i spunem pe nume, a jucat un rol esențial. Ce v-a mai plăcut să vă mai duceți după fentă.

Iar voi acuma vreți să veniți să-mi spuneți că acest caz Caracal este unul pe persoană fizică?!… Mă băeți. Mă răsfiraților mă. Mă cumpănașilor mă. Mă ce frumoși și sinceri și dezinteresați sînteți voi, mă cumpănașii mei dragi. Și ce mai muriți voi de dragul nostru și al emoțiilor noastre necesare, să ne dați voi nouă lumina cunoașterii și trăirii sufletești necesare. Mă, mare pricepere pe capul vostru de civili, mă cumpănașii mei dragi. Restul, evident, isterie și hăbăuceală. Restul, evident, morți și suferință. Dar scopul clar urmărit. Care? Stați liniștiți la locurile voastre. O să-l aflăm. Soon. Bîrzo. Știu doar atît: alegerile prezidențiale sînt peste trei luni. Un fleac. Ne-au ciuruit.

Hai, că știu că vă plac emoțiile. Hai, că știu că vă place comunicarea. Sîntem un popor care din asta trăiește, practic: din comunicare. În rest, să moară Tanța dacă știu să mai facem ceva, în afară de mers după necesara fentă a comunicării.

Hai, că vă place să fiți luminați de către civili. Hai, că faceți reiting.

Maskirovka. Maskirovka everywhere.

Autor: Mirel Palada

Sursa: Mirel Palada Facebook

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Dupa parerea mea, cazul CARACAL atrage atentia asupra unei PROBLEME PLANETARE. Despre viata si moarte, atentatul la fiinta umana, umanitate, disparitii, rapiri, adoptii internationale ilegale, trafic cu carne vie de om, de influenta, arme, droguri, produse contrafacute, despre sclavie, ritualuri sataniste, atentatul la rasa umana. FBI a venit pentru buncarul antiatomic cu 180 de camere, 70 de holuri, 3 etaje situat la 1 km de Casa Ororilor din Caracal. De intamplat, iaca ca se intampla! “Nu se intampla nimic, nu se intampla nimic”, ei, iaca ca se intampla, mare-i Dumnezeu strabunu’!