Analize și opinii

Alegerile libere din România-o farsă!? Peste 95% participare la turul doi al alegerilor prezidențiale din 2014

posterMotto: Mark Twain „Dacă votul nostru ar putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lăsa să votăm.”

Românii au trăit și trăiesc în continuare cu mirajul alegerilor. În timpul regimului comunist, toți își doreau ca votul lor să conteze, iar după căderea lui Ceaușescu au mers la ”primele alegeri libere” peste 14 milioane[1], cu gândul că vor schimba ceva, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

După 25 de ani, în 2014, românii încă nu au învățat nimic și, ca în 1989, au crezut că votul lor contează. Astfel s-a născut aberația sociologică numită ‘‘Turul doi al alegerilor prezidențiale din România anului 2014‘‘, care a demonstrat, încă odată, că alegerile sunt un show, iar câștigătorul nu este stabilit de public ci de regizor.

  1. Matematica bate propaganda

În majoritatea statelor europene foste comuniste, populația a scăzut drastic după anul 2000. Principalele motive pentru această scădere masivă sunt: migrația, natalitatea scăzută din cauza veniturilor mici și lipsa unor politici sociale adecvate. Conform datelor INS[2] în anul 2002 în România erau 21.680.974 de locuitori iar în anul 2011 (după recensământ) România avea 19.042.936, adică populația a scăzut cu 12%. Cele mai mari reduceri ale populaţiei stabile, de peste 15%, s-au înregistrat în judeţele Tulcea şi Neamţ. Scăderi semnificative, de peste 12%, au avut loc în cea mai mare parte a judeţelor din Moldova – Vaslui, Bacău, Vrancea – dar şi în Brăila, Galaţi, Hunedoara, Mehedinţi şi Teleorman. În Municipiul Bucureşti populaţia stabilă a scăzut cu 2,2% faţă de precedentul recensământ.[3] Se estimează[4] că populația cu vârsta de până la 18 ani este de aproximativ 20% din popualția țării. În anul 2013, un raport al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie[5] estima numărul românilor care lucrează în străinătate la 3,5 milioane. Autoritatea Electorală[6] a declarat că pentru turul doi al alegerilor prezidențiale din 2014 sunt înscriși pe liste 18.284.326 de români. Conform Biroului Electoral Central (BEC) pentru turul doi al alegerilor prezidențiale s-au prezentat 11.719.344 de alegători, adică 64% din numărul celor înscriși pe liste (18.284.326).

Având aceste cifre putem face un calcul simplu:

Din 19.042.936 de români, 20% nu au dreptul la vot, nefiind majori. Astfel, rămân aproximativ 15.2 milioane de români cu drept de vot. Dintre aceștia, conform Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie aproximativ 3,5 milioane sunt forță mobilă de lucru și lucreză în afara țării. Astfel, rămân 11.7 milioane de români cu drept și posibilitate de a vota în România la alegerile prezidențiale din 2014. Ținând cont că în turul doi al alegerilor prezidențiale în România au votat 11.339.344 de persoane din 11.700.000 posibile, rezultă o prezență de peste 95%.

  • În 2016 depășim 110% prezența la vot?

Nicio țară democratică nu are o prezență la vot de peste 90%. Media europeană[7] este undeva la 60-66%, iar România nu a fost vreodată între țările fruntașe la acest capitol. Motivul pentru care nu sunt prezentate niște cifre reale ale populației României sunt multiple: țin de banii pe care îi primim de UE, de locurile din Parlamentul European, dar și posibilitatea de a frauda, în voie, orice tip de alegeri.

  1. Nimeni nu credea că Iohannis va câștiga alegerile prezidențiale, dar câțiva știau asta

Turul doi al prezidențialelor de anul trecut este o aberație sociologică continuă. După ce în primul tur Klaus Iohannis a obținut 2.881.406 milioane de voturi în turul al doilea, la două sâptămâni distanță, a obținut 6.288.769[8] de voturi, adică mai mult decât dublul voturilor obținute în prima etapă. Acest fapt este sociologic inexplicabil.

  • Diaspora dă, din nou, președintele!!!

La adăpostul entuziasmului creat de cozile din Diaspora, unde au votat 380.000 de români, adică mai puțin de 10% din numărul total de voturi înregistrate,  în țară s-a ajuns la o prezență de peste 95%, ceea ce într-o țară democratică este imposibil, ba chiar și în cele totalitare acest prag este unul greu de atins.

Iohannis nu a câștigat președinția României, el a fost numit președintele României, iar acest lucru devine din ce în ce mai evident când analizăm declarațiile generalului Gabriel Oprea, vicepremier al guvernului Victor Ponta: ”Servesc interesul național”, ”Klaus Iohannis este președintele meu”[9] și ”Susțin Guvernul Victor Ponta”. Acestă repliere a lui Gabriel Oprea, dublată de faptul că Victor Ponta și-a recunoscut înfrângerea imediat după exitpoll-uri ne duc cu gândul că alegerile din 2014 au fost un plan executat perfect, nu un scrutin electoral cu mai multe posibilități.

Prezidențialele au trecut iar rezultatul este imposibil de schimbat. Cifrele rămân, noi ce facem în 2016? Se cuvine ca la toate aceste întrebări să cerem să ni se răspundă, dar mai ales, se cuvine să căutăm noi înșine răspunsurile…

Referinte:

[1] http://jurnalul.ro/stiri/politica/1990-2004-istoria-votului-la-alegerile-prezidentiale-din-romania-520215.html

[2] http://old.econtext.ro/dosar–2/analiza/alarma-romania-este-pe-primul-loc-in-europa-la-scaderea-populatiei-topul-statelor-europene-dupa-evolutia-populatiei-din-ultimii-zece-ani.html

http://www.mediafax.ro/social/populatia-romaniei-scade-pentru-prima-data-dupa-1968-sub-20-de-milioane-de-locuitori-12929912

[3] http://www.recensamantromania.ro/wp-content/uploads/2013/07/REZULTATE-DEFINITIVE-RPL_2011.pdf

[4] http://www.gandul.info/politica/cum-a-ajuns-romania-sa-aiba-pe-hartie-20-1-milioane-de-cetateni-si-18-8-milioane-de-votanti-vicepresedintele-aep-e-o-dilema-careia-nu-i-vad-nici-rostul-nici-rezolvarea-12526806

[5]http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Special/Generatia+X/GENERATIA+X+Cati+romani+au+plecat+din+tara+unde+si+de+ce

[6] http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18431311-autoritatea-electorala-18-284-326-alegatori-inscrisi-listele-electorale-permanente-pentru-scrutinul-din-2-noiembrie.htm

[7] http://www.euractiv.ro/prima-pagina/David-Cameron-si-Partidul-Conservator-au-castigat-alegerile-in-Marea-Britanie%3B-Cameron-sfideaza-sondajele-cu-o-victorie-clara-titreaza-CNN-561

http://www.gandul.info/international/alegeri-prezidentiale-in-polonia-rezultate-oficiale-andrzej-duda-a-castigat-cu-51-55-14334112

[8] http://stirileprotv.ro/stiri/alegeri-prezidentiale-2014/alegeri-prezidentiale-20-14-rezultatele-finale-ale-turului-ii-de-scrutin-cate-voturi-a-primit-klaus-iohannis.html

[9] http://www.mondonews.ro/gabriel-oprea-il-vom-sustine-neconditionat-pe-presedintele-klaus-iohannis/

 Autor: Gandeste.org

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Ba,se poate schimba rezultatul”alegerilor”:un glonte in fruntea sasului!O merita din plin!

  • @ Nelutu
    Corect punctul de vedere !
    In alta ordine de idei : inca din 1996 (cind la putere a venit Tapu’ lu’ CDR), dar cu 100 % certitudine din 2000 (cind presedinte trebuia sa fie Vadim, dar a iesit tot Ilici-KGB), in Romania presdintele nu mai e ales de votanti, ci numit din exterior (“mutare in plic”), stim noi de care “pretenari” ….

  • Un glonte in frunte!!!Conform principiului democratic tot asa va puteti trage si voi cate un glont in frunte.Si de ce cei din diaspora sa nu voteze???Sa trimita bani sunt buni,ca sa aveti voi ce fura???Daca votau PSD i-ati fi pupat si in cur,dar asa…

  • In Romania conducatorul este numit din exterior de sute de ani datorita pozitiei noastre strategice indiferent de democratie,comnunism sau monarhie.Intodeauna marea poarta a dictat conducatorul ca era rasariteana sau occidentala iar noi Romani avem in gena tradarea,ne-am vandut caciula cu fiecare ocazie:la turci prin Cantacuzino,la austro ungari prin Carol la rusi dupa 45 iar in 89cand era sansa noastra sa ne afirmam in Europa deoarece nu mai aveam datori…fruntasii Balcaniului la momentul reapectiv am avut parte de o tradare din partea securitati mana in mana cu niste generali care si-au executat conducatorul ca pe un caine fara proces intr-o scoala generala furand sistematic toata munca si avutia unei generati si urmasilor lor doar pt binele unora care nu au raspuns niciodata de faptele lor deoarece au clasat si sters dosarele…

  • Umbla vorba ca Lumea este condusa de 7 oameni Loja Masonica.Ce stiu eu?Ati visat ca va fi un presedinte al USA negru?Noi suntem un bob de nisip intr-un desert,ca putere .Pe nou si spun-noi- stiti ce ne intereseaza.Sa avem un loc de munca si o viata decenta.

  • Spargerea apararii tarii s-a facut – asa cred eu – cu mult timp inainte, poate de la dezertarea lui Pacepa la americani. Am trait aici acei ani si cred ca toti avem in minte ura si dispretul care cresteau pentru Ceausescu, deodata cu cresterea atractiei catre Vest, induse pas cu pas, fara sa realizam atunci. Mult mai tarziu au inceput sa se lege lucrurile… in orice caz, e nevoie sa fii roman si sa treci personal prin aceste incercari, ca sa incepi sa intelegi istoria si caracterul poporului nostru.

  • “Nu conteaza cine voteaza, conteaza cine numara voturile”.
    I.V. Stalin

  • Au existat doua etape, votul cenzitar,votau ai lor cu ai lor, pe urma de dragul “progresului democratic” sa trecut la votul universal, unde nu conta cu cine se vota,conta cine numara voturile, acum lucrurile au evoluat, iar tovarasul Stalin nu mai este de actualitate, nu conteaza nici cine voteaza cu cine, nici cine numara voturile, conteaza cine anunta rezultatele…

  • @ionucmora
    Auz mai , desteptule, emgratia economica sa ne slabeasca si sa se preocpe de viata ei acolo unde este.
    Banii ii trimit pentru familiile lor, iar daca nu mai trimit atit paguba, ai lor crapa, nu ceialti !
    Asa ca iti trimt un 76 sa-ti faci creier pane , vita basista !

  • daca la recensamantul din 2011 erau 19 milioane de locutori iar 3.5 milioane pe care voi ii scadeeti ..sunt plecati – rezulta o populatie “stabila” de 15.5 -16 milioane de locuitori – ceea ce este evident neadevarat. Rezultatele finale ale recensamantului din 2011 – consolidate in 2013 – arata o p0pulatie stabila de 20.1 milioane din care 730 000 sunt plecati afara …evident ca sunt mai multi in afara – dar cifrele sunt volatile inclusiv pt calculele voastre. Apoi daca 380 000 au votat in afara …cifra asta ar trebui sa o ponderati in plus cu 20% ..pe la 450 000 si apoi sa o scadeti din cei 3.5 milioane de cetateni aflati in strainatate. una peste alta matematica e grea pentru toata lumea nu nuami pentru guvernanti

  • Nu inteleg de ce sustineti ca prezenta la vot a fost 95%, devreme ce cifra oficiala a fost de 62 sau 64%. Cifrele oficiale chiar nu conteaza? Procentul prezentei la vot se calculeaza din numarul alegatorilor inscrisi pe listele electorale, nu se aproximeaza, cum faceti dvs.

  • Chiar si intr-o tara africana, multi din cei ce au scris aici ar fi bagati la parnaie pt. incitare la crima sau violenta. Cifrele din articol sunt evident falsificate, dupa nivelul de etica al primului ministru. Iar cei care-l sustin au probabil aceleasi principii morale… de unde concluzia ca un Tepes, un Cuza, un “neamt” n-au ce cauta in fruntea unui astfel de popor.

  • A stat de vorba cineva cu programatorii care au scris softul de prelucrare a datelor de la alegeri ? Se pot modifica datele scanate ale proceselor verbale ? Este greu de facut acest lucru ? Cred ca daca s-ar analiza aleatoriu sacii cu voturi cu fisierele aferente (scanate) si cu datele introduse s-ar da peste oarece inadvertente ! Este numai un punct de vedere !!

  • se vorbeste prin targ ca dupa aprigi lupte si negocieri s-a perfectat o vizita de lucru a presedintelui Iohannis i Romania dupa 10 luni de vacante istovitoare,care vizita fu facuta pa repede-nainte la Targovite unde fu epuizt,estenuat dupa vizita prsedimtele va pleca in America sa se relecseze,recupereze cu coana mare in vacanta mare.