Politică

Agenda 2030 ONU: un plan de instaurare a unui socialism global

042214agenda21Un plan pe termen lung pentru a impune socialismul pentru intreaga omenire, denumit „Agenda 2030” si „Agenda Dezvoltarii Sustenabile” a fost prezentat vineri, 25 septembrie 2015, in fata Adunarii Generale a Natiunilor Unite, si primit de participanti cu aplauze furtunoase. Toate cele 193 de delegatii guvernamentele adunate la aceasta adunare ONU – de la regimuri comuniste, dictaturi islamiste pana la „democratiile” din vest – au promis ca vor sustine implementarea acestui plan.

Faptul ca cele 17 obiective de „dezvoltare sustenabila” din „Agenda 2030” sunt un plan de raspandire a socialismului la nivel global nu mai este o afirmatie controversata. Multi analisti au discutat acest aspect in ultimele saptamani. De exemplu obiectivul numarul 10 cere fiecarei persoane de pe planeta sa „reduca nivelul de inegalitate din interiorul fiecarei tari dar si dintre natiuni”. Pentru a atinge acest obiectiv este necesar „ca bogatia sa fie impartita echitabil si diferentele de nivel de venit sa fie corectate”. Dictatura comunista din China a vrut sa sublinieze ca a avut un rol „crucial” in elaborarea acestei agende globale. Insa documentul ONU precizeaza ca pentru combaterea inegalitatii socialismul la nivelul national nu este suficient, fiind necesar un nou socialism international.

Mai simplu, platitorii de taxe din vest ar trebui sa fie pregatiti ca economiile lor sa fie redistribuite la nivel international. Bineinteles ca in practica bogatiile vor ajunge in mana celor ce le vor imparti – guvernul ONU si guvernele din tarile sarace – si nu locuitorilor din zonele defavorizate, acestia fiind folositi doar ca un pretext, asa cum au fost folositi pana acum de sute de ani.

Documentul ONU, denumit „Sa transformam lumea: Agenda 2030 pentru Dezvoltare Sustenabila” a fost adoptat vineri, 25 septembrie, chiar la inceputul summitului de 3 zile tinut in New York. In discursul tinut la ceremonia de deschidere, Secretarul General al ONU, Ban Ki-Moon a facut cateva aluzii despre magnitutinea acestui plan. „Noua agenda este o promisiune a tuturor liderilor catre oamenii de pretutindeni”, a declarat el, plasand astfel toti liderii in aceeasi „oala”, inclusiv „lideri” precum Kim Jon Un, Raul Castro sau Robert Mugabe. „Este o viziunea universala ce va transforma intreaga lume intr-un loc mai bun”.

Precum ne-am obisnuit cu orice proiect socialist sau totalitar si agenda ONU foloseste platitudini de genul, „sa cream o lume mai buna” sau „sa eradicam saracia” – sloganuri folosite de tirani de sute de ani. „Este un plan pentru toti oamenii de pe Pamant, sa eradicam saracia toate felurile”, a continuat Ban Ki-Moon. „Este un plan pentru o bunastare impartasita de toti, un parteneriat pentru pace, bazat pe importanta de a actiona pentru a evita schimbarea climatica si pe respectarea drepturilor tuturor oamenilor si a egalitatii dintre genuri. Chiar mai importanta este promisiunea de a nu lasa pe nimeni in urma.” Apoi a adaugat „dar adevaratul test va fi implementarea acestui plan, avem nevoie de actiunea tuturor oamenilor, oriunde s-ar afla ei. Ce avem acum este un plan, o schema a succesului la nivel planetar”.

„Acum a venit vremea sa folosim aceste obiective pentru a schimba lumea. Institutiile trebuie sa se pregateasca pentru a putea indeplani un mare plan. Trebuie sa implicam toti actorii, asa cum am facut-o si pentru a crea aceasta Agenda. Trebuie sa implicam parlamentele de pretudinteni si guvernele locale, sa lucram atat cu orasele cat si cu zonele rurale. Trebuie sa atragem antreprenorii si marile corporatii. Trebuie sa implicam societatea civila in implementarea acestor noi viziuni. Trebuie sa ascultam mediul academic si oamenii de stiinta. Trebuie sa imbratisam o noua revolutie a informatiei. Si cel mai important, trebuie sa ne apucam de treaba – acum.” a concluzionat Ban Ki-Moon.

Daca adultii de astazi se vor alatura acestui plan ramane de vazut. Dar cand vine vorba de copii, ONU nu risca nimic. A devotat unul dintre obiective in acest scop, pentru a se asigura ca toti copii, de pretudinteni vor deveni „agenti ai transformarii”, o denumire sinistra aleasa de ONU. Acestia se vor asigura ca planul pentru o noua ordine globala se va infaptui. „Copiii si tinerii sunt agenti ai schimbarii de o importanta critica, si vor gasi in obiectivele acestei agende o platforma in care isi vor putea canaliza capacitatiile lor fara limite pentru activism, pentru creerea unei lumi mai bune.”

Agenda explica si ce fel de activisti doreste sa obtina din copiii de astazi. „Pana in anul 2030 trebuie sa ne asiguram ca sistemul educational va instrui toti copiii sa dobandeasca competentele necesare pentru a putea promova o dezvoltare a lumii sustenabila, care sa includa printre altele, moduri de viata sustenabile, sa respecte drepturile omului si egalitatea dintre genuri, promovarea unei culturi a pacii si a non-violentei, cetatenia globala si o apreciere a diversitatii multiculturale”. Avand in vedere ca ONU intelege prin „dezvoltare sustenabila” controlul populatiei, planificarea centralizata, guvernul mondial si altele, „obiectivele copiilor” incep sa aiba o conotatie sinistra.

Totul suna atat de bine pentru actualii dicatori ai lumii, incat nu si-au putut ascunde entuziasmul pentru minunata lume noua ce se contureaza. „Aceasta agenda ne promite o lume noua minunata, a noua ordine pe care trebuie s-o construim, o noua ordine ce necesita aparitia unui nou tip de cetatean al lumii”, a declarat dicatorul marxist Robert Mugabe, conducatorul responsabil de crime in masa pentru a prelua puterea in Zimbawe, in momentul de fata este si secretarul general al Uniunii Africane. „Vreau sa cred ca ne vom putea ridica la nivelul acestor asteptari, pe care ni le-am asumat in mod voluntar si colectiv. Succesul nostru, si a lumii noi ce ne asteapta, depind de angajamentul pe care ni l-am asumat”. A promis intr-un mod vehement ca va impune obiectivele Agendei ONU 2030 pe cetatenii saraciti de catre regimul sau.

Tiranii ce conduc China comunista au fost si ei plini de entuziasm privind aceste noi obiective ale ONU – obiective la a caror dezvoltare se lauda ca au participat. Pe langa multe angajamente asumate, dictatura comunista a promis ca va aloca 2 miliarde de dolari pentru a investi in sistemele educationale ale altor tari si in sistemele de sanatate, pentru a atinge obiectivele alese de ONU, urmand ca aceste fonduri sa creasca pana la suma de 12 miliarde pana in anul 2030. Si aceasta e o mica suna din costul total al implementarii acestui plan, ONU sustine ca acest cost se va ridica la 3-5 trilioane de dolari pe an.

Administratia Statelor Unite se pare ca va ocoli Senatul american pentru ratificarea acestui plan asa cum o cere Constitutia SUA. Obama a declarat ca planul ONU este „cea mai inteleapta investitie in viitorul nostru”. El a spus ca 800 de milioane de oameni traiesc cu mai putin de 1.25 dolari pe zi, fara sa mentioneze adevarata cauza a acestei saracii: deciziile luate la nivelul marilor puteri ce si in prezent impun masuri similare cu cele descrise de noua agenda ONU. Obama care a pornit atatea razboaie neconstitutionale a declarat in mod ipocrit ca „interventii militare ar fi putut fi evitate in decursul acestor ani daca guvernele ar fi avut mai multa grija de cetatenii lor”.

Chiar si unul dintre cei mai mari lideri religiosi ai lumii, Papa Francis, s-a adresat Adunarii Generale ONU cerand guvernelor lumii sa sprijine aceasta initiativa globala. „Adoptarea Agendei 2030 pentru Dezvoltarea Sustenabila este un simbol important al sperantei umanitatii” a spus el. Nu toti ierarhii Bisericii Catolice au fost la fel de entuziasmati insa. Intr-o declaratie a ierarhilor din Africa si Madagascar, emisa inaintea summitului ONU, episcopii catolici din Africa s-au opus obiectivelor de globalizare numindu-i pe cei care le promoveaza „agenti ai civilizatiei mortii” si au asemanat aceste obiective cu reaparitia unui spirit colonialist care ruineaza popoarele sarace in numele libertatii, egalitatii, drepturilor, autonomiei, democratiei si dezvoltarii.

Nu doar liderii guvernelor lumii sau ai religiilor au sustinut noile obiective ONU, ci si sectorul privat. Printre mega-corporatiile ce sprijina aceasta initiativa se numara: Google, Microsoft si Yahoo. Bineinteles ca acesti giganti media se folosesc de forta lor mediatica pentru o campanie propagandistica de proportii uriase in favoarea agendei ONU.

Traducerea: Mihail (din The New American: At UN Summit, World Rulers Adopt Agenda for Global Socialism)

Sursa: Pietrele vorbesc

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu