Analize și opinii Cultură și Familie Politică

A o SUTA Maimuţă

Tranziţia este trezirea inimii umanităţii. Această transformare a conştiinţei, cea mai mare înregistrată vreodată, a devenit vizibilă iniţial în anii ’60, iar de-atunci a luat proporţii.

Tranziţia este o transformare colectivă, constând din suma tuturor paşilor individuali făcuţi pentru a intra în Noua Realitate. Fiecare persoană, la vremea potrivită, trece mai departe spre un stadiu de conştienţă care aduce o altă perspectivă şi o cunoaştere ce izvorăşte din inimă. Când vor fi suficienţi oameni cu atenţia principală focalizată prin chakra inimii, atunci va apărea efectul «celei de-a o suta maimuţe».

Efectul Celei de-a O Suta Maimuţe a fost făcut cunoscut de către biologul Lyall Wattson, în cartea sa «Lifetide» (Cursul Vieţii), apărută în 1980. El a relatat cum primatologii japonezi care studiau maimuţele macac în mediul lor de viaţă, în anii ’50, au dat de un fenomen surprinzător.

Cartea lui a fost dusă la bun sfârşit printr-o lucrare foarte inspirată a lui Ken Keyes, din 1981, numită « Efectul Celei de-a O Suta Maimuţe ». În ea, Ken Keyes a făcut un apel fierbinte pentru terminarea Războiului Rece şi politica sa de distrugere reciprocă garantată. Aici, în cuvintele lui Ken Keyes, este o descriere a elementelor- cheie ale Efectului Celei de-a O Suta Maimuţe.

Maimuţa japoneză, Macaca fuscata, a fost observată în mediul ei natural, timp de 30 de ani.

În 1952, pe insula Koshima, oamenii de ştiinţă au dat maimuţelor cartofi dulci, aruncându-i în nisip. Maimuţelor le-a plăcut gustul cartofilor dulci şi proaspeţi, însă murdăria de pe ei nu le-a plăcut.

O maimuţă în vârstă de 18 luni, numită Imo, a fost observată cum a putut rezolva problema, spălând cartofii într-un izvor din apropiere. A învăţat-o pe mama ei această şmecherie. Colegii ei de joacă au învăţat această nouă modalitate şi le-au învăţat şi ei pe mamele lor.

Această inovaţie culturală a fost preluată, rând pe rând, de către celelalte maimuţe, sub ochii cercetătorilor.

Între anii 1952 şi 1958 toate maimuţele tinere au învăţat să spele nisipul de pe cartofii dulci, ca să îi facă mai buni la gust.

Doar adulţii care şi-au imitat puii, au urmat această dezvoltare socială. Ceilalţi adulţi au continuat să mănânce cartofii dulci, murdari.

Apoi a început să se întâmple ceva. În toamna lui 1958, un anumit număr de maimuţe Koshima spălau cartofii dulci – numărul lor exact nu este cunoscut.

Să presupunem că, într-o dimineaţă, la răsăritul soarelui erau 99 de maimuţe pe insula Koshima, care au învăţat să-şi spele cartofii lor dulci.

Să presupunem, în continuare, că, mai târziu în acea dimineaţă, a o suta maimuţă a învăţat să spele cartofi.

Atunci s-a întâmplat!

Către seară, aproape toţi membrii cetei îşi spălau cartofii dulci, înainte de a-i mânca.

Energia adăugată de această a o suta maimuţă a creat cumva o breşă ideologică!

S-a observat însă ceva.

Un lucru extrem de surprinzător a fost că obiceiul spălării cartofilor dulci a trecut apoi peste mare.

Coloniile de maimuţe din alte insule şi comunitatea de maimuţe de pe insula principală de la Takasakiyama au început să-şi spele cartofii dulci.

Astfel, când un număr critic a achiziţionat o nouă cunoştinţă, această nouă cunoştinţă poate fi comunicată de la o minte la alta.

Chiar dacă numărul exact poate să varieze, acest fenomen al Celei de-a O Suta Maimuţe înseamnă că doar când un număr limitat cunoaşte o nouă modalitate, ea poate rămâne în proprietatea conştiinţelor acestor oameni.

Însă există un punct în care, dacă o singură persoană mai achiziţionează acea cunoştinţă, câmpul prinde atâta putere, încât această cunoştinţă poate fi preluată aproape de toată lumea!”

Iniţial, Lyall Watson a studiat şi asamblat povestea din dovezile lăsate de cercetătorii primatelor. Deoarece fenomenul i-a surprins atât de mult pe cercetători, ei n-au numărat câte maimuţe au fost necesare pentru a ajunge la acest efect. Aşa că Watson a propus un număr arbitrar, 99, şi a considerat că unul în plus, aşa-numita cea de-a o suta maimuţă, ar atinge masa critică de conştiinţă necesară pentru ca efectul să se declanşeze.

Noul model de comportament s-a extins spre majoritatea, însă nu spre totalitatea maimuţelor. Maimuţele vârstnice, mai ales, au rămas credincioase modelelor vechi de comportament, rezistând schimbării. Când noul model de comportament a apărut, dintr-o dată, în comunităţile de maimuţe pe celelalte insule, doar câteva maimuţe pe acele insule au prins noua idee. Cele mai receptive la idei noi au început să imite noul comportament şi să demonstreze în faţa celor tineri şi impresionabili. Astfel, au început şi ei propria lor cale spre eventualul lor efect al celei de–a o suta maimuţe.

Cum lucrează efectul celei de-a o suta maimuţe

Mecanismul acestei transferări a ideilor lucrează în acelaşi fel pentru maimuţe, ca şi pentru celelalte fiinţe conştiente. Noi trăim într-o atmosferă de minte globală. Creierul uman primeşte şi transmite, în mod constant, imagini şi informaţii către şi de la atmosfera mentală în care suntem cufundaţi.

Mintea globală, cunoscută şi sub denumirea dată de Jung, de “inconştient colectiv”, nu încetează să funcţioneze, din cauză că un număr mic de sceptici nu agreează efectele sale. Funcţionează la fel cum a funcţionat întotdeauna, pasând informaţia de la un individ la altul, pe baza frecvenţei lor comune de conştiinţă. Dacă maimuţele progresiste au avut o idee nouă, la fel au avut şi maimuţele progresiste de pe celelalte insule. Ele au rezonat pe aceeaşi frecvenţă a conştiinţei.

Invenţiile sunt făcute, adeseori, concomitent de inventatori care nu sunt în contact fizic unii cu alţii. De exemplu, în 1941, Les Paul a proiectat şi construit prima chitară electrică, chiar când Leo Fender, de la Instrumente Muzicale Fender, făcea exact acelaşi lucru.

Aţi avut vreodată o idee şi apoi aţi văzut alţi oameni exprimând sau utilizând acea idee? Probabil v-aţi spus “Hei! Eu m-am gândit primul la asta!” Ei bine, acesta este modul în care mintea globală lucrează. Este o atmosferă pe care o împărţiţi cu toate celelalte fiinţe conştiente, însă intraţi pe tema şi frecvenţa minţii care vă interesează mai mult.

Ce înseamnă asta pentru tranziţie

Când suficienţi oameni au trecut prin versiunea lor proprie a Tranziţiei spre noua conştienţă, atunci masa critică va fi atinsă şi, dintr-o dată, toţi vor deveni conştienţi de Noua Realitate şi valorile lor vor fi centrate pe inimă.

Aceasta este ziua când valorile centrate pe inimă vor deveni centrul gândirii obişnuite, la marea majoritate a oamenilor. Aceasta este ziua în care omenirea va începe să privească înapoi la ce s-a schimbat şi să realizeze că o enormă tranziţie a avut loc.

sursa: lucratorul-in-lumina.com // eusuntvictor.wordpress.com

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Un aspect extrem de important reliefat de acest experiment este LIBERTATEA INFORMAȚIEI.
    În momentul de față este practicată cenzura sub pretextul „dreptului de proprietate intelectuală” adică, în clar: CENZURA DREPTULUI DE A GÂNDI ȘI A TE EXPRIMA LIBER. De unde această asociere? Să luăm un caz concret: dacă un om inventează roata pătrată, cu randament de 100% (fără pierderi de energie în mișcare), și patentează invenția, NIMENI NU MAI ARE VOIE SĂ O FOLOSEASCĂ fără acordul „inventatorului”, chiar dacă a descoperit înaintea lui această roată, dar nu a patentat-o. Deci nu mai am voie să gândesc!
    Dacă un compozitor, interpret, etc, lansează un cântec iar eu, cântându-l (poate chiar mai bine decât el), câștig bani (de exemplu la o nuntă), el mă poate da în judecată. De ce? Ce a inventat el? Muzica, notele muzicale? Cine plătește drepturi de autor lui Enescu, Mozart, Beethoven?
    Dar această falsă problemă, bazată pe EGOISM și LĂCOMIE, coroborate cu efectul observat în experimentul mai sus menționat duce la o concluzie: ESTE O CENZURĂ A GÂNDIRII și a evoluției umanității. Apropo: în Germania, pe vremea lui Hitler, când nu se mai cenzurau invențiile ci se puneau la îndemâna oricărui cercetător, evoluția tehnologică a fost uimitoare, fără precedent. Motivul? NU AU TREBUIT SĂ INVENTEZE DE 100 DE ORI ACELEAȘI LUCRURI, fiecare cercetător în parte.
    Dacă, prin lege, OSIM și organismele similare, la nivel mondial, ar face PUBLICE TOATE BREVETELE pe care le au, omenirea ar avansa enorm în doar câțiva ani. Și, ca să nu mă acuze lacomii planetei că le iau cozonacul de la gură, cel care inventează/cumpără brevetul să aibă drept de exclusivitate timp de 12 luni pentru aplicarea invenției.