Politică

26 iunie, noul 10 august!

Avertizare de ultima ora in sistem privind posibilitatea devansarii mitingului ”de un an” de la 10 august pe data de 26 iunie! Atunci cand partida prezidentiala ar urma sa deschida ”foc de voie” pe toate fronturile pentru declansarea ”asaltului final” asupra Palatului Victoria.



Pentru ca, daca Guvernul Dancila nu va pica atunci, odata cu intrarea in vacanta parlamentara de la 1 iulie, nici ca ar mai exista sanse reale privind instalarea ”guvernului meu” inainte de alegerile prezidentiale de la sfarsitul anului. Iar planul Opozitiei  prevede ca sa se forteze votarea motiunii de cenzura care urmeaza sa fie depusa in zilele urmatoare tocmai pe 26 iunie. Atunci cand este ultimul ”plen” al Parlamentului, sperandu-se totodata ca suprapunerea emotionala cu implinirea unei luni de zile de la ”marele vot” de la 26 mai ar urma sa inlesneasca scoaterea ”maselor” in strada.

De asemenea, dupa cum sustin sursele noastre, coincidenta sau nu, tot cam pe atunci ar urma sa anunte si procurorii militari extinderea cercetarii penale in cazul violentelor de la 10 august nu doar asupra capilor Jandarmeriei, dar si a ministrului de Interne, Carmen Dan. Ceea ce iarasi ar crea o stare de timorare evidenta in zona fortelor de ordine, mai ales ca ”ruptura” intre IGJR si marea majoritate a structurilor din MAI si ”Fratia Blondei” de la varful ministerului este deja ireversibila . Iar ultimul ingredient al ”retetei succesului” este ca pe 1 iulie Romania oricum preda Presedintia Consiliului Uniunii Europene! Astfel ca se poate pune mult asteptata presiune externa pentru picarea guvernului, fara a se mai incurca astfel ”bucataria interna” a UE.

Insa cel putin straniu pentru initiatii sistemului este ca acest plan atat de minutios privind caderea guvernului pe 26 iunie urmat apoi, pe 29 iunie, prin efect de domino, de ejectarea Vioricai Dancila din fruntea PSD-ului se bazeaza strict pe  Victor Ponta! De fapt pe promisiunile pe care acesta  le-a facut ca poate aduce fie si in ultima clipa cele cateva  voturi decisive pentru trecerea motiunii de cenzura. Ceea ce este cel putin riscant pentru liberalii care s-au culcat astfel pe o ureche, incurajati fiind si de ”legendarea”  fortei logistice impresionante de care ar dispune fostul premier in acest demers…

Chisinau, ultima repetitie…

Iar pasivitatea ”prea ca la tara” de care da dovada ”falanga prezidentiala” din sistem in ceea ce priveste evenimentele absolut halucinante din Republica Moldova nu face  decat sa intareasca si mai mult varianta de lucru ca tot ceea ce se intampla in aceste zile la Chisinau nu este decat ”ultima repetitie” pentru ce va fi la Bucuresti pe 26 iunie. Mai ales ca si acolo, ca si in Romania, ”Curtea Constitutionala” este ”linsata” politico-mediatic  ca fiind ”sluga penalului Dragnea”, respectiv ” la dispozitia oligarhului Plahotniuc”. O alta paralela cel putin interesanta este si sprijinul fatis primit de presedintii celor doua state din partea unor  influenti factori externi. In timp ce niscai pro-europeni care sa sustina un eventual guvern minoritar al liberalilor  fie ca se gasesc destui si pe la noi!

Asa ca daca Iohannis intarzie sa convoace CSAT-ul pana si dupa cererea oficiala a Palatului Victoria nu mai trebuie pus acum pe seama deja traditionalei sale cugetari atat de indelungate… Ci trebuie luata in calcul ca fiind o foarte posibila  parte dintr-un plan foarte bine pus la punct, prin care sa se creeze ”marea emotie” obligatorie pentru ultima incercare de debarcare a Guvernului de pe 26 iunie.

Carmen Dan, tinta in miscare!

Iar pentru ca posibilii ”razgandaci”deja identificati in Parlament si care ezita inca sa sara din barca pesedista pana ce nu primesc garantii ca aceasta chiar se va ”scufunda”  la motiune sa poata fi convinsi pe repede inainte se va folosi din nou suirea Opozitiei pe asteptatul ”val de nemultumire populara”. Care trebuie cu orice pret scos din nou in strada, ONG-urile de serviciu  urmand a face apelul specific pentru ”apararea rezultatului votului popular de la 26 iunie”! Si cum este de asteptat ca manifestatiile de sustinere a motiunii de cenzura sa aiba oricum loc, singura ”necunoscuta” ramane pozitia fortelor de ordine. Mai ales ca aceasta poate fi lesne ”erodata” de iminenta extindere a cercetarii penale si impotriva ministrului de Interne, tocmai cu referire la violentele mitingului din 10 august 2018. Si cum informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra arata ca procurorii tocmai ce sunt pregatiti sa faca ”marele anunt” care o va scoate cu totul din carti pe ”Barbie” de la MAI,  Viorica Dancila va avea astfel la indemana argumentul necesar pentru demiterea celei pe care doar o slabiciune altfel uman explicabila a fostului Liviu Dragnea a tinut-o pana acum pe functie…

”Fake Ponta”!

Insa actuala coabitare  din Opozitie, una oricum ingreunata de ”fitele” useristilor lui Barna, a tehncoratilor lui Ciolos si mai ales de ”fliturile” udemeristilor ar putea rabufni in orice clipa… Mai ales dupa ce tocmai Victor Ponta a fost ales drept ”supapa” prin care ar urma sa fie redirectionate nemultumirile pesedistilor ce trebuie atrasi la PRO Romania. Ce-i drept, Victor Ponta joaca tare, mai ales ca fostul premier este cotat la ”bursa sistemului” si cu ”acoperirea” necesara iesirii la acest agresiv ”shopping” de parlamentari pesedisti. Dar oare acesta sa fie adevaratul Ponta? Sau liberalii se vor trezi chiar la ceasul votarii motiunii ca au pus din nou botul la un ”fake Ponta”..?

Autor: Cătălin Tache

Sursa: National.ro