Politică

2013 – primul an al României de mîine

banner-pungec899tiScriu aceste gînduri pentru toți camarazii mei din țară și străinătate, care în 2013 s-au trezit și au descoperit solidaritatea, care își iubesc libertatea și țara și luptă pentru ele.

2013 nu a fost anul în care răul a început în România. Răul a fost mereu aici, iar după sacrificiul celor mai buni în decembrie 1989, țara tot sub semnul răului și al minciunii a stat. Justiția a fost acaparată și ținută prizonieră de fosta nomenclatură comunistă, autoritatea de stat s-a dezintegrat și patrimoniul național a fost jefuit fără rușine și fără o opoziție notabilă a societății civile.

Industria a fost distrusă și vîndută de niște conducători care nu iubesc această țară, agricultura românească a fost sabotată continuu, pădurile au luat calea străinătății, iar de cîțiva ani și rîurile sînt ucise prin proiecte absurde de microhidrocentrale. De peste zece ani toate guvernele participă la cea mai mare escrocherie din istoria României, afacerea Roșia Montană, iar după 2008 întreg spectrul politic a vîndut țara pe bucăți unor firme ce vor să o distrugă, la propriu, otrăvind apele și solul prin exploatarea gazelor de șist.

2013 nu a fost anul instaurării răului în România. A fost anul în care el s-a manifestat cel mai acut, cel mai evident, prin intrarea în linie dreaptă a proiectelor distructive de minerit cu cianuri și de exploatare a gazelor și petrolului de șist. Și a fost anul în care statul s-a întors și formal împotriva poporului, nu numai în substanță, prin reprimarea brutală a rezistenței civile.

Cu toate acestea, 2013 a fost primul an al construcției României viitoare. A fost anul în care am început să ieșim din întuneric spre lumină. Am înregistrat victorii răsunătoare, cum ar fi respingerea în parlament a legii speciale pentru RMGC și a propunerii de modificare a legii minelor. Au fost și înfrîngeri, care încă dor. Cei ce își apără țara și libertatea sînt încă urmăriți și persecutați de către statul devenit ilegitim.

Dar revoltele nu se vor opri. Ceea ce a început în 2013 este sfîrșitul acestei clase politice trădătoare și nașterea unei Românii viitoare, a unei Românii libere, casă a tuturor cetățenilor ei, în care fratele nu se mai luptă cu fratele, în care resursele aparțin poporului, și nu unui guvern abuziv, în care legea și democrația vor fi instaurate.

Mii și mii de oameni au ieșit pe tot cuprinsul țării și au rezistat prigoanei. Mii și mii de români se gîndesc cum să construiască România de mîine. Ei nu pot fi înfrînți.

Camarazi, am pierdut și vom mai pierde bătălii. Dar nu vom pierde lupta cea mare. Noi nu putem fi înfrînți, pentru că nu luptăm pentru interesul nostru, ci pentru al întregii țări și al generațiilor viitoare. Fie că sînteți credincioși sau nu, vă asigur: cu noi este Dumnezeu! Sondele vor pleca, apele, pămîntul și pădurile României vor fi salvate, iar proiectele de minerit cu cianuri nu se vor face! Țara va fi eliberată și o vom lua pentru totdeauna înapoi!

În anul 2013 ne-am trezit și ne-am cunoscut în cea mai frumoasă solidaritate care a existat în România. Am cunoscut mulți oameni frumoși în viața mea, dar niciodată nu am cunoscut atît de mulți oameni minunați, oameni adevărați, ca în ultimele patru luni.
Camarazi, 2013 este anul trezirii și al redescoperirii solidarității. Este primul an al luptei pe care o vom cîștiga!

La mulți ani, camarazi! La mulți ani, România!

Autor: Orlando Balaș

Sursa: Orlando Balaș

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Apropo ce face biserica? – religia- ajuta la distrugerea tarii, pe banii contribuabililor- este impotriva oamenilor si vor ca oamenii sa mai creada in povesti? Sa fim oameni, sa ne manifestam, sa dispara clica formata dupa lovitura de stat din decembrie’89. Exemplu Pungesti. Comisie parlamentara pe aceasta problema!

  • Unde sunt televiziunile din Romania? Nimeni nu transmite de la Pungesti. Acolo se intampla lucruri oribile chiar in acest moment. Pate ca ar trebui sa mergem toti acolo sa transmitem prin viu grai. Romanii trebuie sa stie ce li se intampla acum si ce li se pregateste pentru maine…