Politică

Și, totuși, vom supraviețui crizei. Și vom deveni faimoși

Cazul românului care a făcut ”blatul” pe ruta Viena-Londra, agățat de trenul de aterizare al unui avion a făcut înconjurul lumii. Dincolo de senzaționalul informației, un lucru a atras atenția tuturor jurnaliștilor vestici: incredibila putere de supraviețuire a omului. Pentru că, românul nostru zburător ar fi putut să moară din multiple cauze:

  • Mai întîi, dacă nu ar fi reușit să se adăpostească în locul potrivit, ar fi riscat să fie strivit când trenul de aterizare a fost ridicat
  • În aer a riscat să rămână fără oxigen
  • Tot în aer a riscat să intre în hipotermie
  • Din cauza condițiilor extreme de zbor, putea să-și piardă cunoștința, ceea ce ar fi însemnat să cadă în momentul în care trenul de aterizare a fost coborât
  • Pe lângă toate acestea, marele noroc al blatistului a constat în faptul că avionul a zburat la o altitudine joasă, cu mult sub 10.000 de metri, pentru a evita o furtună.

Ei bine, pățania tânărului român este plină de învățăminte. Ea demonstrează că oricât de extreme ar fi condițiile, avem în noi gena supraviețuirii. La ora actuală, România e precum un imens avion de al cărui tren de aterizare sunt agățați vreo 20 de milioane de oameni. Iar avionul e în plină furtună, la peste 10.000 de metri altitudine. Ei bine, unii vor fi striviți, alții vor rămâne fără oxigen sau vor intra în hipotermie, iar alții își vor pierde cunoștința și se vor prăbuși.

Dar vor exista și supraviețuitori. Care, la final, vor deveni faimoși în întreaga lume pentru modul în care și-au depășit limitele. Că nu vor fi prea mulți, e deja o altă poveste. Ține de selecția naturală a românilor în vreme de criză.

Mihai Goţiu
sursa: voxpublica.realitatea.net

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Excelent articol.
    Doresc sa adaug doar ca vom supravetui crizei. Si vom fi faimosi doar printr-o posibila revolutie spirituala.
    Cine zice ca spiritualitatea nu a fost niciodata in criza, si nici nu va fi in criza, si ca spiritul de vreme ce s-a nascut sub semnul luminii el trebuie sa iasa la lumina , omul acesta care zice lucrul acesta i se pare doar ca traieste sub “semnul ratiunilor inimii”, cand de fapt el traieste sub semnul istoria unei mari inselatorii umane. ( a se vedea cazul Noica si toata “elita” Paltinisului.) Dar, atentie ! Semnul e arbitrar, simbolul e consacrat.
    Reusita este doar a acelora care stiu cum sa transforme- prin Arta-transformarii – semnele arbitrare in simboluri consacrate.
    Atata timp cat intre inima si ratiunea luminii Regina e o eroare a naturii si astrul nocturn, noi oamenii vom contina sa traim ca sclavi in spatiul sublunar supus coruptiei,nedoriti, neiubiti, neingrijiti, respinsi de societate, complet uitati, complet ramasi singuri. Aceasta este cea mai mare saracie a tarilor bogate, si cea mai mare durere globalizata acum prin cel mai pervers proces de globalizarea a lucrurilor si de tribalizare a persoanelor.
    Este vorba de a uni acum, poate pentru prima data in istorie, sau a rupe, lantul fiintelor de lumina care stiu totul dar nu pot sa o spuna, cu “ceilalti” oameni (” iadul sunt ceilalti oameni”, zicea nu tare de mult existentialistul J.P.Sartre); acesti “ceilalti” oameni traiesc in Marea Ignoranta dar imping omenirea in prapastie prin frig, foame, frica, intuneric si negatie; ceea ce insemneaza ratiunea luminii opusa destinului orb.
    Fara o “imagine – regina – solara”, nu poate avea loc o revolutie spirituala. Chestiunea “omului rosu”, omului de la zeu, omului crestin, omului din om si a omului fara destin, seamana bine acum cu pilda celor cinci fecioare, cinci femei si cinci imparati care s-au hotarat sa… si a venit al saselea ” imparat”, a auzit sfatul lor , a furat puterea oamenilor si apoi a transformat revolutia ” puterii celor fara de putere” in lovitura de stat.
    Pentru a realiza o revolutie spirituala, asa cum se doreste acum in lumea civilizata, este necesar inainte de toate sa ne identificam bine simbolurile consacrate pentru care luptam Asa cum ei le au acuma in “custodie”, in Troia lor de “carton”, pe Elena Udrea si pe Elena Basescu, tot asa si noua ne trebuiesc in acest moment greu al istorie alte trei Elene din Troia de “catifea”. problema este cum sa unesti aceste “cinci Elene” de carton si de catifea si sa faci din ele noua Sophii, si impreuna cu vreo 50 de copii, si impreuna cu trei preoti sa declari o greva a foamei mondiala din care sa se declanseze o miscare feminista universala pornita din nuclelul cel mai fecund al latinitatii – Romania,Spania, Italia si eventual si Franta, si la polul opus – USA, care, prin natiunile transplantate din euro-afro-asia in america latina si din america latina in cea de nord, a reusit sa dea lumii prin amestecul raselor, si nu prin razboiul raselor, cel mai mare model de democratie din lume si o constitutie care inca mai rezista si se sespecta de peste doua sute de ani, de cand s-au dat primele zece Amendamente in 1791.
    Concluzia: lumea de azi e lipsita de un proiectul de civilizatie, tocmai pentru ca pe pamant e fara centru iar in cer intr-un razboi al focului stelar. O revolutie spirituala este identica cu un razboi pentru o femei frumoasa. Femeia frumoasa este in Romania. Sa le identificam pe toate Elenele din Troia si sa incepem odata razboiul stelelor, in mijlocul carora troneaza ” minunata doamna a lunii argintii”, pe numele ei adevarat Diana-Luna-Hecate.
    Cu mult drag si singuratate solara, semneaza Omul cu Coloana din Carpati, via Bucura-Dumbrava, Sfinxul, Babele si Varful Omu’ SMC. ( a nu se citi Sandu Milea Constantin, ci stare modificata a constiintei de la stanga la dreapta si Cartea Mortii si a celor sapte Suflete viceversa – mai putin cu doua decat pisicaVezi mai mult
    De: Sandu Milea Constantin