Analize și opinii

Vicepremierul Dîncu, ”radiografie” a românilor à la Patapievici: TESTELE ARATĂ CĂ ROMÂNII SUNT MULT MAI PROȘTI DECÂT EUROPENII

Dacă cineva se întreabă cu se se ocupă, exact, în guvernul Cioloș, vicepremierul Vasile Dîncu, răspunsul ar putea fi: cu trasul semnalelor de alarmă.

vasile_dincu_93742500

Într-un editorial publicat recent în revista ”Sinteza” și pe blogul propriu, vicepremierul atrage atenția asupra faptului că, potrivit testelor din ultimii ani, românii sunt mult mai proști decît restul europenilor, dar se consideră exact invers. În plus, la români există obsesia seculară a ”dușmanilor”, mai atrage atenția Dîncu.

”Pentru noi, românii, oricum o naţiune nu prea favorizată ca poziţie geopolitică, (deşi cred că şi asta este un mit!), inventarul duşmanilor este destul de lung şi, în funcţie de epocă, el ne invadează cu priorităţi diferite manualele de istorie şi discursurile politice. Au fost duşmani vecinii, cu excepţia Mării Negre, după o cunoscută butadă a celui mai mare istoric făuritor de mitologie, Nicolae Iorga. Au fost, pe rând, popoarele migratoare sau tătarii, turcii sau ruşii, bulgarii sau evreii. Ungurii sunt duşmanul nostru cel mai important (duşmanii noştri cei iubiţi, cum spune un prieten franţuz) şi este greu să-i privim altfel, chiar dacă în ultimii ani lucrurile s-au schimbat mult. Duşman feroce ne-a fost fascismul, a venit apoi comunismul, noi niciodată nu am avut vreo mare oportunitate, doar vicisitudini, cu atât mai mândri trebuie să ne simţim astăzi. Să nu mai vorbim de duşmanii noştri ţigani, care ne fac de râs în Europa, ba şi-au luat şi nume de la Roma noastră cea străbună” scrie Dîncu.

”Într-o cercetare sociologică realizată în urmă cu câţiva ani, peste 80% dintre români declarau că sunt mult mai inteligenţi decât europenii, chiar dacă testele de cultură generală sau cunoştinţe ştiinţifice arată exact invers” mai punctează vicepremierul.

Autor: B.T.I.

Sursa: In Politics

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Nu este chiar atat de jignitor ca Patapievici. Este vorba de o analiza sociologica bazate pe testele de cultura generala. Eu unul nu prea cred in teste si analize sociologice dar nu pot sa nu remarc ca exista multa fudulie pe meleaguri romanesti si asta se poate vedea pe forumuri – cat de increzuti sunt cei mai multi compatrioti si cum te pun la zid daca nu esti de aceeasi parere ca ei.

  • Pai, in opinia masonului Dîncu, “ROMÂNII SUNT MULT MAI PROȘTI DECÂT EUROPENII”, pt ca majoritatea acestora nu-si tradeaza tara(pt bani si interese de grup) si nu se masonesc, asa cum face el si “elita de doi lei” din care face parte.

  • Nu am date concrete dar dupa vizibilitatea pe care o avem in lumea stiintifica cred ca d-l Dancu este foarte dragut cu noi.

  • Domnul Dâncu face parte din liota de javre care ar trebui fugărite de mulţime şi îngropate în flegme. Nici câte un şut sporadic în cur nu ar strica. Dar cu bombeul.