Economie Extern

Spania are probleme mai mari decat Grecia

spaniaProblemele cu care se confrunta Spania, precum rata ridicata a somajului si prabusirea pietei imobiliare, sunt semnificativ mai mari comparativ cu situatia Greciei, amenintand proaspat regasita stabilitate, inca fragila, a zonei euro, considera Sony Kapoor, de la think thank-ul Re-Define.
“Spania se confrunta cu riscuri considerabile si trebuie sa actioneze cu prudenta”, a mentionat analistul pentru CNBC. Potrivit acestuia, programul actual de austeritate reprezinta un “urias pericol” pentru situatia macroeconomica si stabilitatea sociala ale tarii.

“Panica a luat sfarsit momentan, dar 2012 va fi un an al austeritatii in Europa, iar starea Spaniei este reprezentativa pentru intreaga zona euro“, a adaugat Sony Kapoor.

La inceputul acestei luni, premierul spaniol Mariano Rajoy anuntat ca tinta de deficit de 4,4% din produsul intern brut, stabilita de Bruxelles, nu va putea fi atinsa in acest an, argumentand ca cifrele sunt bazate pe o prognoza de crestere economica, in timp ce guvernul spaniol se asteapta la o contractie a economiei in acest an.

Spania se confrunta in prezent cu cea mai ridicata rata a somajului din zona euro, de peste 22%.
Autor: Camelia Sisea

Sursa: Ziare.com

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu