Analize și opinii Cultură și Familie Economie Extern Politică

O nouă palmă a diplomaților SUA pe pământ românesc: după ambasadorul de la Chișinău, acum Hans Klemm s-a pozat cu steagul SECUIESC, simbol al separatiștilor maghiari

Aflat în vizită în Covasna și Harghita, Hans Klemm apare într-o fotografie alături de Antal Árpád, primarul din Sfântu Gheorghe, ținând în mâini steagul secuiesc, simbolul asa-zisului ținut secuiesc pentru care separatiștii maghiari cer autonomie pe criterii etnice.
ambasador_sua_47817900

Fotografia a fost postată pe Facebook chiar de primarul din Sfântu Gheorghe, însoțită de un comentariu în limba maghiară, din care reiese că maghiarii sunt prigoniți de o majoritate care îi interzice simbolurile.

Au trecut numai două săptămâni de la scandalul provocat de episodul în care ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit, declara că Moldova nu e România.

“Este prima mea vizită, în calitate de ambasador al SUA în România, în județul Harghita. Am sperat să ajung mai devreme, dar mă bucur, împreună cu soția mea, să fim astăzi aici. Eu sunt, până la urmă, ambasador în toată România, nu doar la București și de aceea este foarte important pentru mine să vizitez regiuni din România, în special unde trăiesc minorități etnice, cum ar fi Harghita și Covasna, unde voi petrece un timp aici”, a declarat ambasadorul Hans Klemm, după întâlnirea pe care a avut-o cu președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba și cu primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman.

Hans Klemm a declarat la o conferință de presă că în ultimele două zile a avut întâlniri cu oficialitățile din județele Covasna și Harghita și a obținut informații legate de viața economică și socială a zonei.

El a mai menționat că rolul său, în calitate de ambasador, este de a strânge relațiile dintre România și Statele Unite ale Americii, de a promova prosperitatea economică și democrația, iar în context a subliniat că printre valorile democrației se numără respectul față de minorități, libertatea religiei, libertatea presei, libertatea de exprimare.

Autor: Anca Apostol

Sursa: Active News

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • SUA santajeaza Romania sa intre complet sub control SUA direct si efectiv sub amenintarea ca va recunoaste tinutul secuiesc ca tara distincta.
    SUA va suferi abominabil de grav in toamna asta pentru aceasta obraznicie! Deosebit de cutremurator pentru ei!

  • Parca SUA e Supraputere, parca SUA are Ratiune.
    Dar, ambasadorii SUA, parca nu-s cu mintea intrega.
    Cel de la Chisinau pupa-n cur Rusia, cel de la Bucuresti Ungaria!!
    Parca noi, Romanii si Romania noastra, nu suntem slugi ale SUA.
    Atjunci, la cene mai t rebue acest ,,parteneriat strategic,, cu SUA.
    Cu asa Ambasadori CACACIOSI la Bucuresti si Chisinau!!

  • “de a strange relatiile”, cu usa, metode strategice, marca “turnat gaz pe foc”, “bagat batu-n gard”
    Un diplomat adevarat ar fi alaturat in poza, imperativ steagul tarii unde este ambasador si n-ar fi fost deloc rau, daca si tinutul secuiesc punea la dispozitie steagurile Sua, Ue, etc, in general steagurile partenerilor stratetigi
    Sa nu ne mai miram ca ne paste CUTREMURUL!