Analize și opinii

Minutul 45

breaking_free_by_dilarosa-d5mmjbvDe ceva timp, tot mai multe şi diferite categorii de oameni au obosit din cauza modului cum se descurcă la moment statul (sistemul)cu gestionarea posibilităţilor din viaţa noastră, exprimându-și ura şi nemulţumirea în diverse forme tot mai frecvent.

Să vedem, însă, această situaţie din perspectiva parcursului istoric al omenirii, să constatăm că de-a lungul istoriei oamenii erau organizaţi în diverse forme, influenţaţi de diferite doctrine şi aspiraţii pentru viitor. Permanent aflată în dinamică, trecând dintr-o stare-n alta, având atribute corespunzătoare locului şi timpului, societatea a ajuns la un prag, unde trebuie să ia o atitudine, care ar duce la încheierea firească a unei etape de dezvoltare şi trecerea la alta.
Trecând prin mai multe stări de ură faţă de ordinea lucrurilor dimprejur, ne dăm seama că aranjarea relaţiilor politice, financiare, religioase, administrative în general, relații care conduc felul nostru de exprimare unul faţă de altul, apelează la fragmentarea conştiinţei globale, regionale, naţionale în funcţie de înclinările personale, adunate în grupuri omogene şi apoi confruntate una cu alta cu scopul de a ne ocupa timpul cu ceva benefic lor.

Conducerea şi ceea ce serveşte mass-media atrag atenţia segmentelor în parte, rezultate din fragmentarea conştiinţei, menţin această joacă de ping pong a atenţiei colective asupra a ceva care să creeze reacţii emotive, căci un fenomen îşi are loc atâta timp cât este hrănit energetic de atenţia cuiva. Ritmul căruia, la un moment dat, începe să trezească în individ (care începe să-şi pună întrebări) un simţ de disconfort şi neîmpăcare sufletească cu tot întregul.

Însă, mecanismul politic şi politicienii în sine aşa cum sunt astăzi, ajunşi să fie menţionaţi nu în cele mai plăcute circumstanţe în discuţiile populare, îndeplinesc o misiune practic sfântă, extrem de benefică şi importantă pentru noi. Acum, aceşti oameni au rolul de a ne inspira un sentiment din ce în ce mai dezgustător faţă de ei înşişi şi faptele manifestate de ei. Fiţi de acord că se execută excelent, scopul final fiind starea noastră de a renunţa în ansamblu la serviciile lor, la acest sistem de programare a comportamentului nostru, ei servind oglinda acestei programări.

Acceptând această experienţă a dualităţii şi însuşind lecţiile oferite, se aşteaptă trecerea la următoarea etapă în dezvoltarea umană bazată pe asumarea responsabilităţii depline colective faţă de realitatea  din care dorim să facem parte, decizia venind de sine stătătoare. Şi această hotărâre este cultivată, intenţionat, de aşa-zisa elită către toţi cei a căror atenţie este atrasă într-un curent sau altul de acest joc manipulativ, fiindcă, pur şi simplu, acest pas îşi aşteaptă rândul imediat următor pentru depăşirea condiţiei actuale. Şi „piciorul” deja s-a ridicat să-l facă, doar depinde de cât de repede se vor conecta toate părţile componente acestei acţiuni planetare, între timp „iubiţii” noştri conducători şi tehnicile de servire a mass-media n-au decât să pelungească la maxim, cu perseverenţă exemplară, rolul lor aparent spurcat, încât sunt atât de aproape de realizarea obiectivului final în maturarea conştiinţei planetare în abandonarea ciclului expirat.

Suntem favorizaţi în sensul ăsta, fiindcă ordinea sistemului a ajuns practic total distorsionată şi lipsită de încredere, astfel încât trebuie să avem un impuls motivaţional amplu şi determinat în canalizarea responsabilă a atenţiei şi restructurarea relaţiilor omeneşti.

Autor: Roman Namașco