Analize și opinii Cultură și Familie Economie Politică

Ministrul Energiei ne dă cu tifla: activitatea sa la minister nu este neapărat în beneficiul românilor și al României

Publicăm, spre conformitate, fragmentul din interviul care l-a făcut celebru pe ministrul tehnocrat Victor Vlad Grigorescu: el este printre primii care a declarat deschis că jurământul pe care l-a depus la investitura nu valorează mare lucru, deoarece ceea ce face el la minister nu este neapărat în beneficiul românilor și al României. Deunăzi, un ditai președintele ne mărturisea a cui slugă este: a yankeilor! Dar de ce trebuie neapărat ca președinții României să fie slugile cuiva?

Vlad Grigorescu

Victor Vlad Grigorescu: ”Am avut discuții cu mai toți operatorii din piață și cu asociațiile de profil. Sigur că poate niciodată nu este un moment potrivit pentru reformă și poate pentru mulți ideea aceasta s-ar dori amânată. Eu cred însă că trebuie să fim ambițioși, că suntem la momentul oportun, cred că începem cu un pas important de a stabili un procent minim de tranzacționare.

Nu e ceva ce am face numai noi, s-a făcut și în Olanda, s-a făcut și în alte țări și s-a dovedit o strategie eficientă. Această strategie va trebui să continue în anii următori, pentru că la sfârșitul acestei decade, când o să avem o conductă de mare presiune, BRUA, construită, și rezerve din Marea Neagră sper eu intrate înspre comercializare, o să avem și o piață care să fie cu adevărat funcțională, nu neapărat în beneficiul românilor și al României, ci poate al întregii regiuni. Eu cred că prin acest pas ne situăm în zona de avangardă a reglementărilor din zona gazelor. (Interviu Agerpres – 02.09.2016).

Autor: Gandeste.org