Economie Extern

Grecia a ridicat problema ieşirii din zona euro în discuţiile cu CE

greciaGuvernul de la Atena a ridicat problema ieşirii Greciei din zona euro şi a reintroducerii propriei monede, drahma, în discuţiile din ultimele zile cu state membre ale UE şi Comisia Europeană (CE),potrivit revistei germane Spiegel, citate de Reuters.

Miniştrii de Finanţe din zona euro se întâlnesc vineri la Luxembourg pentru a discuta criza din Grecia, iar posibilitatea restructurării datoriei statului elen face parte din agenda reuniunii, potrivitSpiegel. În prezent, nu există planuri pentru ieşirea Greciei din zona euro, a afirmat, pentru Reuters, o sursă din guvernul de la Berlin. Grecia a evitat intrarea în incapacitate de plată anul trecut, după ce a încheiat un acord cu Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional pentru un ajutor financiar în valoare de 110 miliarde de euro. În schimbul împrumutului, Grecia s-a angajat să reducă deficitul bugetar sub 3% din PIB până în 2014, de la nivelul record de 15,6% în 2009.

Potrivit prognozelor, datoria statului va ajunge în 2013 la 158% din PIB, nivel considerat nesustenabil de analişti. Comisia Europeană a estimat în noiembrie că datoria publică a Greciei va creşte în acest an de la 140,2% la 150,2% din PIB şi apoi la 156% în 2012. Potrivit Comisiei, datoria statului ar urca de la 300 de miliarde de euro în 2009 la 375 de miliarde de euro în 2013.

Autor: Marius Oncu

Sursa: Gandul

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Intotdeauna am fost de parere ca orice tendinta de uniformizare a tarilor – in ce priveste moneda, cultura etc, este o idee total neinspirata. Ei vor acum sa s retraga, insa crezi ca vor fi lasati? La datoriile pe care le au, li se vara putin pumnul in gura si tac.

  • ASA ESTE NICI NOI N-AVEM CE CAUTA IN ZONA EURO….SI ASA NE CALARESTE FMI UL…..BINE NOI SINTEM CONDUSI SI DE NISTE SLUGI PROASTE HOATE SI SERVILE PI’N LA GREATA ABSOLUTA….!DE FAPT NICI IN UE N-AR FI TREBUIT SA INTRAM…ASTAZI AM AV SI AGRICULTURA SI INDUSTRIE ,CA N-AM MAI FI FOST OBLICATI SA DARIMAM CE II CONCURA PE EI SI SA LE VINDE, CE VROIAU EI SA CUMPERE PE NMIC DE LA NOI….ACUM MACAR DE-AM AVEA SUFICIENT CREER SA JUCAM CARTEA CHINEZA CU ORICE CHIP SI ORICE RISC SI IN CITIVA ANI PUTEM AVEA O RETEA DE AUTOSTRAZI,IRIGATII SI FABRICI DE UTILAJE AGRICOLE….SI MULTE ALTELE …CA FABRICA AIA DE ELECTRONICE…CEA MAI MARE DIN EUROPA PE CARE O VOR CONSTRUII IN DIMBOVITA ….CHINEZII NU UITA CA DATORITA LUI CEAUSESCU EI AU INTRAT IN EUROPA SI MAI ALES AU STABILIT RELATII DIPLOMATICE CU AMERICA…EXACT CIND SE COTONOGEAU MAI RAU CU RUSII…..EU UNUL CRED CA TREABA ASTA CU UE ESTE CEA MAI MARE CACIALMA PE CARE A LUATA POPORUL NOSTRU IN ULTIMA MIE DE ANI…FIINCA DUPA CE NEAU LUAT INDUSTRIA,SAU NE-AU PUS S-O DEMOLAM….DUPA CE NE-AU FIXAT PRETURI MAI MARI CA IN TARILE LOR PE …APA DE EX.ACUM CA AU SACII IN CARUTA SE GINESC SA RESTRINGA DREPTUL LA LIBERA CIRCULATIE PE MOTIV DE …TIGANI ? Asta dupa ce in anii 90 ne faceau pe noi rasisti pe aceeas tema ? CIND AR FI ATIT DE SIMPLU SA INASPREASCA PEDEPSELE PENTRU FURT SI OCUPAREA ILEGALA DE TERENURI PUBLICE SAU PRIVATE ,INLATURIND ASTFEL RISCUL CA TIGANII NOSTRII SA-I MAI STRESEZE PE STRADA ? CE DOVEZI MAI VREM CA ASTEA SINT DOAR PRETEXTE PENTRU A NE IMPIEDICA SA MAI MERGEM LA EI SA LE OCUPAM LOCURILE DE MUNCA ?

  • 1.MINISTRII DE FINANTE SAU INTALNIT PENTRU A NUMI PE ITALIANUL ACELA LA CONDUCEREA BANCII CENTRALE.
    2.VLAD AI PERFECTA DREPTATE.INDUSTRIA SI ECONOMIA CARE ERAU IN ROMANIA PANA LA LOVITURA DE STAT DIN ’89 MULTI ROMANI REGRETA.SLUGOII SI LINGAII CAPITALISMULUI SALBATEC ACUM RAD SI CANTA IN STRUNA MONSTRUOASEI COALITII PENTRU CEEA CE AU DISTRUS,FURAT SI VANDUT DIN ROMANIA.BRAVO LOR.ACUM MONARHIE ABSOLUTA IN ROMANIA.NUMAI ASA NE VOM REDRESA.