Analize și opinii Economie

Autoritățile de la Moscova: ”SUA au omorât nejustificat zeci de militari sirieni și astfel au pus sub semnul întrebării înţelegerile ruso-americane de la Geneva!”

După atacul comis sâmbătă de „coaliţia internaţională antiteroristă”, condusă de SUA, asupra poziţiilor armatei Siriei, fiind ucişi 62 de militari sirieni, gruparea teroristă „Statul Islamic” a obţinut posibilitatea să contraatace.

3500

În urma atacurilor aeriene ale coaliţiei condusă de SUA comise asupra poziţiilor armatei siriene au murit 62 de militari şi alţii aproximativ 100 au fost răniţi.

Incidentul s-a produs în regiunea Deir ez-Zor. Reprezentanţii Pentagonului au declarat ulterior că ar fi fost siguri că bombardează teroriştii, nu armata siriană. Este de remarcat faptul că imediat după acest atac trupele organizaţiei teroriste autointitulate „Statul Islamic” (interzisă în Rusia şi în alte state), care pierdeau poziţii în faţa armatei Siriei, au început să contraatace. În timp ce reprezentanţii SUA se justifică, invocând o „greşeală”, unii analişti susţin că aceste afirmaţii nu par a fi veridice.

Guvernul Siriei a cerut ca ONU să condamne acţiunile SUA. Este de remarcat faptul că şi opoziţia din Siria şi-a exprimat nemulţumirea în legătură cu acţiunile Pentagonului, care, chipurile din greşeală, le-a oferit sprijin aerian teroriştilor. Autorităţile de la Moscova au declarat că SUA, prin acest atac, a pus sub semnul întrebării înţelegerile ruso-americane de la Geneva.

Reprezentantul oficial al diplomaţiei de la Moscova a fost mult mai dură în exprimare, declarând că bombardând trupele armatei guvernamentale SUA au arătat că Casa Albă apără Statul Islamic. SUA au exprimat regrete în legătură cu moartea militarilor sirieni, însă reprezentanţii Pentagonului susţin că au avertizat anterior despre faptul că vor lansa atacuri aeriene în Deir ez-Zor. „Noi încă încercăm să stabilim toate faptele. Dacă noi am lovit din greşeală poziţiile militarilor sirieni, ne pare rău pentru asta, în special pentru moartea oamenilor”, a precizat reprezentantul Pentagonului.

Sursa: Sputnik Moldova-Rusia

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • NE PARE RAU ca: am UCIS militari, civili, nu mai conteaza, copiii, femei, batrani, tineri, personal medical, nu mai conteaza ca am inventat primaverile, arabe, africane, europene, rusesti,islamiste, jihadu pe Pamant, nu conteaza ca am destabilizat o lume-ntreaga, ca nu respectam tratatele, regulile razboiului, ca incalcam armistiile si da, ucidem oameni, civilizatia pe Terra, motiv pt care REGRETAM SI VA RUGAM SA NE IERTATI/ DORIM SA REPARAM TOT CE-AM RUINAT!-asa am visat c-ar fi spus americanii…

  • aaaannnaaaa, detinem informatii/contra/ultra/mega/para, ca-n Australia, printre canguri, ar supravietui niste triburi de aborigeni; daca cumva si astia indraznesc sa deschida pliscul, sa evolueze in vreun fel pan’ la a-si trezi constiinta de trib, de neam, de sine, aranjam sa-i imprimaverim, la std. de branduse, viorele!, zambile, lacramioare, ghiocei!, topor-asi-ii globalizam, sorosim-primavara sorosist-aborigena!

  • 9/11 EXPERIMENTUL care-a zguduit lumea din temelii, STEAG FALS (cireasa de pe tort transformata in bomboana de pe coliva) si efectul de BUMERANG