Cultură și Familie

Inchiziția Farmacratică

Iată inca o interpretare posibila si destul de probabila, a Bibliei si a altor “scrieri sfinte”, o interpretare prin prisma astro-teologiei si a șamanismului.

Cuvantul Pharmacratic este inventat de producatorii filmului si este o combinatie dintre farma (legat de farmacologie) si cratie (de la autocrat – dictator cu puteri absolute). In contextul filmului , semnificatia titlului este aceea ca ” Persecutia crestina impotriva religiilor arhaice (bazate pe ingestia sacramentala a plantelor psihodinamizante care ofera indiviziilor accesul la stari extatice, fara ajutorul intermediarilor) , persecutie care si-a atins climaxul oribil in vanatoarea de vrajitoare, a arderii acestora pe rug, in Evul Mediu, persecutie care continua si astazi, intr-o forma schimbata, imbracand forma Statului Farmacratic, sub masca “sanatatii” publice si a “Razboiului impotriva drogurilor”!

Iata ce spune Martin W. Ball, Ph.D, autorul si gazda emisiunii Evolutia Entheogenica, despre acest film:

“Inchizitia Farmacratica este un film provocator, produs de Gnostic Media, un film care aduce niste argumente logice care ne spun ca, practic, toata mitologia, simbolismul, povestea lui Iisus si traditiile ce au legatura cu crestinismul, sunt conectate cu doua subiecte de baza: astrologia si samanismul. Pentru aceia dintre dvs. care nu sunteti familiarizati cu doveziile ce sustin aceste idei, acest film poate fi un adevarat deschizator de ochi si revolutionar.

Majoritatea materialelor prezentate in acest film se bazeaza pe cercetarile lui John Allegro. Allegro a fost unul dintre cercetatorii originali selectati sa traduca Manuscrisele de la Marea Moarta, niste texte crestine antice, descoperite in Qumram, pe langa Marea Moarta, la jumatatea secolului 20. Ceea ce a diferit in cazul lui Allegro, comparativ cu restul colegiilor sai, era faptul ca acesta era un agnostic, deci nu apartinea Bisericii Catolice si in consecinta, a fost capabil sa dezvolte niste teorii si interpretari libere de dogma bisericii catolice. Rezultatul a fost , nici mai mult nici mai putin, ideea conform careia, Iisus era o ciuperca psihodinamizanta. Mai exact, Allegro a argumentat ca mitologia si simbolismul care il inconjoara pe Hristos , toate tintesc catre ciuperca Amanita muscaria (uneori i se mai spune si palaria sarpelui), ciuperca foarte reprezentativa pentru simbolismul si reprezentarea prin imagini a Craciunului (rosie cu picatele albe n.t).

Ciuperca Amanita are o istorie indelungata in ceea ce priveste folosirea ei de catre shamanii Nord Europeni si Siberieni – chiar din aceste culturi a si aparut cuvantul “shaman”. In cadrul acestor culturi “samanismul” era sinonim cu utilizarea amanitei si cunoasterea proprietatiilor ei psihoactive era binecunoscuta in toate regiunile lumii. Ca folosirea shamanica a acestei ciuperci ar fi putut influenta crestinismul, poate nu este o mare noutate, dar ideea ca Iisus este de fapt chiar Amanita si nu o figura istorica, este probabil, o surpriza pentru majoritatea.

Acest film vine cu niste argumentatii interesante si adeseori logice pentru a arata aceasta conexiune dintre Iisus si Amanita, si chiar cu ciuperciile ce contin psilocibina, trecand prin simbologia crestina, iconografie si imagistica. Cand cineva se uita cu atentie la Biserica Catolica, de ex., vede ca simbolistica amanitei apare pe imbracamintea popilor si a cardinalilor, pe fresce si in arhitectura bisericilor.
Chiar si miturile insale, cum ar fi mitul Sfantului Graal, par sa se supuna aceluiasi simbolism amanitean.
Intr-adevar, cand imaginiile sunt prezentate in aceasta maniera, comparatia cu amanita devine imediat evidenta si dificil de argumentat impotriva.

Chiar si Mos Craciun are parte de amanita in acest film. Aici, elful cel vesel si batran, este prezentat in contextul shamanismului nord european, unde, conform traditiei, shamanul isi usuca ciupercila sale amanita intr-un brad (simbolistica globurilor) si apoi isi viziteaza apropiatii din comunitate, intrand pe horn (ca un fum… adica prin intermediul fumatului acestei ciuperci) pentru a aduce cadoul acestei ciuperci, un cadou spiritual (extatic eventual) oamenilor. (cred ca e cea mai buna explicatiede pana acum, a Craciunului, n.t.)

In plus, pe langa influenta shamanica din crestinism , in acest film este investigata si relatia dintre astronomie, astrologie si mitul Hristic. Se aduc argumente usor de inteles care ne fac sa intelegem corelatiile dintre mitul Hristic si cerul Solstitiului de iarna, cu erele zodiacale, demonstrandu-se grafic cum astfel de povesti cum ar fi cea a stelei stralucitoare, a celor 3 regi, moartea si invierea lui Iisus, se coreleaza foarte bine cu ceea ce se cunoastea inainte despre cerul noptii si schimbarea anotimpurilor (filmul este facut in acelasi an cu Zeitgeist I si probabil s-au influentat unul de la celalat n.t.).

In final, Inchizitia Farmacratica pune la indoiala multe dintre presupunerile si credintele pe care poate, le avem despre crestinism si figurile lui centrale, oferindu-ne dovezi provocatoare ca lucruriile nu sunt chiar asa cum par a fi in interiorul acestei traditii.
Daca este adevarat ce se spune in acest film, apar unele intrebari: Oare Biserica inca mai foloseste amanita in secret? Au tinut oare cei de la varful puterii clericale , acest secret timp de 2000 de ani? Exista oare o conspiratie la varful puterii bisericesti de a se ascunde aceasta adevarata identitate a lui Iisus Cristos?
O conspiratie sigur este … ramane de vazut daca este aceasta sau nu (n.t) .” – traducerea si adaptarea de aici http://www.pharmacratic-inquisition.com/main/

Desi in film se pune la indoiala insasi existenta lui Iisus, asa cum am mai afirmat de mai multe ori, exista dovezi istorice care ne arata ca a existat un personaj pe nume Iisus, dar credem ca este foarte posibil ca povestea vietii sale a fost mult inflorita si imbracata in mitologie, astrologie si compilata cu povestile altor zei si zeitati solare, ca sa se impace si adeptii altor religii solare stravechi si poate, sa-i converteasca si pe acestia la crestinism. Este una dintre varainte.
Cert este ca Biblia a fost scrisa de diversi indivizi mai mult sau mai putin inspirati, tradusa de diversi indivizi cu interesele si viziunile lor personale. Nu suntem experti in acest domeniu, insa va invitam sa studiati opinile unor experti, expuse in urmatoarele articole si documentare:

Rastalmacindu-l pe IIsus
http://fymaaa.blogspot.com/2010/01/rastalmacindu-l-pe-iisus-03012010.html
Who wrote the Bible?
http://fymaaa.blogspot.com/2008/11/cine-scris-biblia.html
How Jesus Became A Christ
Prima parte
http://video.google.com/videoplay?docid=5014377835686246317&q=source:016532717651171996028&hl=ro#docid=5739584448240624455
A II-a parte
http://video.google.com/videoplay?docid=5014377835686246317&q=source:016532717651171996028&hl=ro#

Suntem acuzati ca suntem anticrestinism , dar in realitate, suntem doar complet anticretinism.
Suntem doar impotriva unor aspecte ale crestinismului, a unor idei cu care nu putem fi de acord. Multe dintre ideile crestinismului si ale Bibliei sunt exceptionale, minunate, parabole pline de intelepciune si inspiratoare. Deci nu suntem complet anticrestinism, ci impotriva unor idei ale crestinilor gen:

– Dumnezeu bate!
– Dumnezeu te judeca si te trimite in iad daca pacatuiesti , la osanda vesnica!
– Dumnezeu a vorbit oamenilor numai prin Biblie!
– Religia ortodoxa e singura valabila ! Sau religia catolica e singura valabila! Sau orice secta crestina spune ca doar dogma ei este valabila.
– Doar prin preoti si biserica, care sunt intermediarii tai catre Iisus se ajunge la Dumnezeu!
– Dumnezeu ar fi putut sa indemne intr-un trecut indepartat la ucideri pentru a educa masele de salbatici.
– Dumnezeu cere una si alte de la oameni sau are diverse nevoi!
Noi credem ca Dumnezeu nu este o Super Fiinţă singulară, care trăieşte undeva în Univers sau în afara lui, care are aceleaşi nevoi emoţionale şi este supus aceluiaşi haos emoţional ca şi oamenii. Acela Care Este Dumnezeu nu poate fi rănit sau distrus în nici un fel şi, prin urmare, nu are de ce să se răzbune, sau să impună pedepse, reguli absurde, porunci.
– Ideea existentei unui bine si rau absolut si a unei opozitii intre diavol si Dumnezeu (Dumnezeu nu are opus decat in mintea ignoranta a omului).
– Ideea ca femeia trebuie sa fie supusa intru totul barbatului (asa se spune la casatorie in biserica).
– Ideea ca trebuie sa ne temem de Dumnezeu!
– Ideea ca suntem pacatosi din nastere!
-samd

In plus, exista idolatria Vechiului Testament care este adeseori, aberant. Am analizat o parte din acele idei in articolul de aici http://fymaaa.blogspot.com/2010/04/hristos-e-pururea-viu-4042010.html

Deci sunt si idei bune si idei limitatoare, care nu ne folosesc de loc, dimpotriva, in acest crestinism. Nu-l respingem complet, dar nici nu-l imbratisam cu totul.
Si mai e o chestie. Daca ideile tale despre crestinism te-au dus la un bun simt mai mare, la o smerenie mai mare, la a deveni un om mai intelept si mai omenos atunci jos palaria! In cazul tau, ideile crestine te-au facut mai om. Credinta ta te-a ajutat sa fi mai om.
Din pacate arareori se intampla asta, in speciali la “ultrasii” fanatici crestini, care si-ar apara pana la moarte (mai ales a altora) crezurile.
Din pacate adeseori, religia (inclusiv cea crestina ) a indepartat omul de adevarata spiritualitate (noi credem ca acesta a si fost scopul de fapt), a indepartat omul de lumea invizibila, afundandu-l si mai adanc intr-un fel de materialism spiritual, o spiritualitate de fatada, superficiala.
Respingand o religie adeseori aberanta, dominatoare, neavand alternative, omul s-a afundat in ateism. Decat sa creada in Dumnezeul propovaduit adeseori, cu agresivitate de misionarii crestini, a preferat sa treaca in cealata extrema. Decat cu un asa Dumnezeu, mai bine de loc… si ii intelegem …
Religia poate fi o unealta foarte abila si vicleana de a indeparta pe om de Adevar! Totul are dublu tais …

sursa: http://fymaaa.blogspot.com/

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Asta care a scris ori a fumat mult, ori a “amanitat” mult.
    Si cand am ajuns la linkurile fyma…am gasit explicatia intoxicatiei cu ciuperci din articol. Parca il vad pe catelusul masonilor, “domnul” Oreste, cum zambeste si se uita speriat si intrebator in acelasi timp la camera care-l filmeaza: “oare au muscat-o?!”.
    Bataie de joc in halul asta numai la romanica este posibil.
    Si va mirati ca suntem la pamant…

  • -imi pare rau sa o spun dar din pacate pentru noi sau nu chiar se trage linie dupa moarte ,intr-un fel mi se pare corect …adica toata viata fac numai prostii (omor ,fur ,violez ) si nimic sa nu ma atinga ,oare chiar asa o fi?Trebuie sa fie un premiu dupa masura faptelor ,slt fel ce rost ar mai avea viata …auzi viata si asta de unde o avem oare ..doar asa ca s-au imprecheat Yin si Yang ..de fapt noi il refuzam pe Dumnezeu pentru ca stim ca inevitabilul va veni .Oamenii au 2 perechi de ochi ,cei trupesti cu care vad si nu prea si cei duhovnicesti …e interesat de observat marturiile celor ce au fost in moarte clinica sau a celor ce mor ce spun inainte de a muri daca au fost constienti ,acesti ochi sufletesti se deschid si vad cine vine sa ii ia ..dupa masura faptelor lor .. de asta avem noi viata pe pamant trecatoare (de aici dupa faptele si credinta noastra trecem la chin sau nu ) apropo si mai lasati Zeigeistu sau cum ii zice si mai cititi cate ceva ..va recomand Hronograful lui Chendrinos scris in urma cu 1000 de ani dupa alte hronografe mai vechi (si cu unele adaugiri)si o sa vedeti cum a aparut si s-a inmultit neamul omenesc (Biblia nu minte cu nimic ) a si imi pare rau sa o spun dupa o cercetare sicera a Istoriei Religiilor si a Bibliei reiese ca adevarata religie care da sfinti reali(nu imbalsamati sau sfinti cu numele) e cea ORTODOXA ..(vedeti sfintii de la Aiud ) ,sfinti ai secolului 20 ,mai cautati niste documente pe la Academia Romana legate de Mihai Viteazul si catedrala de la Alba Iulia !!!!!