Analize și opinii

Nu există reformă fără violență

Bătaia de la Londra trebuia să fie în București!


In România n-au fost violențe? Asta înseamnă un singur lucru: că în România nu s-a făcut reformă! Guvernul se laudă ca a dat afară nu știu câte zeci de mii de bugetari. Dar eu cred ca a mințit. Daca erau atâția bugetari concediați, îi vedeam pe stradă. Știam cazuri (printre vecini, rude, prieteni etc.). Vedeam ca primăriile si ministerele se golesc. Si de unde! Sunt mai pline de putori ca niciodată. Se plimbă hârtiile într-o veselie, în toată România!

Ați văzut ce s-a întâmplat sâmbăta la Londra: peste 500 000 de oameni au manifestat împotriva tăierilor bugetare ale Conservatorilor. Si ce au câștigat? Bastoane pe gura, nimic mai mult! Si nici nu meritau altceva! Politia londoneza i-a declarat niște “mitocani fără minte”. Iar guvernul n-a renunțat la absolut nimic din măsurile de austeritate.

Nici nu avea cum: că nu mai sunt bani. Cine i-a cheltuit? Exact cerșetorii obraznici care ies in stradă acum. Si care exact așa trebuie tratați: cu lovituri de bocanc și cu bastoanele de cauciuc în gură. In Europa nu va fi ordine si nu veți vedea revenire economică, până când cerșetorii ăștia nu sunt călcați in picioare.

Guvernul român e o mămăligă moale!

Daca era cu adevărat de dreapta, Boc nu făcea pe el de frica demonstrațiilor. Ce trebuia sa facă un guvern cu adevărat de dreapta? Sa nu evite conflictele. Ba chiar să le provoace, pentru ca oricum sunt inevitabile, dacă vrei să faci reforma si să tai risipa bugetară. Si cu cât mai repede, cu atât mai bine.

Socialiștii nu ar trebui descurajați să iasă in stradă. Ci dimpotrivă: râcâiți, provocați, împinși să demonstreze. Lasă-i să vina toți imbecilii de stânga si in special liderii lor (sindicali sau ne-sindicali). Si in clipa când se aruncă prima piatră într-o vitrină, gata, ai mâinile libere. Poți să-i strivești cum vrei. Toți comuniștii merită sa o sfârșească in cărucioare de invalizi, cu coloana vertebrală ruptă. Cum gândește un cerșetor de stânga? Păi uitați-vă la Adrian Severin: el e cel mai bun exemplu de socialist! A fost prins cu șpaga în Parlamentul European, e acum huiduit și i s-a cerut demisia pe față, dar el se agață de salariul de parlamentar cu toate puterile. Așa fac cu toții – pentru că s-au obișnuit sa trăiască din bani publici!

Cat despre liderii cerșetorilor – cine știe, poate se sinucid în închisoare si ne scapă de grijă. Doar se știe ca băieții ăștia de stânga sunt mai slabi cu nervii! Așa s-a întâmplat cu teroriștii comuniști din grupul Baader – Meinhof in anii `70. Si nimeni n-a acuzat atunci guvernul german ca e nedemocratic. Cum nimeni nu acuză acum guvernul britanic, pentru reprimarea manifestațiilor.

Starea de urgență e inevitabilă.

Daca asemenea violențe vor continua (și eu cred că vor continua) este inevitabilă instaurarea stării de urgență si limitarea drepturilor democratice de baza (de pilda, cel la manifestații). Pentru că la reforme nu se poate renunța. Uniunea Europeana, aia socialistă pe care o știți, e terminată. E falimentară, nu mai are bani! Dacă vrea sa supraviețuiască (și cred ca vrea!), ea se va transforma intr-o organizație mult mai de dreapta decât va imaginați azi.

Capitalismul sălbatic al secolului 21 nu mai e o poveste, de citit pe internet. El deja v-a intrat în casă și vă guvernează viața.

Bani tot mai puțini, violențe tot mai multe.

Asta înseamnă pe scurt anul 2011. Dar știți ce? Si anul 2012. Si fiecare țară cuprinsă de violențe înseamnă o economie globală tot mai slabă. Iar o economie mai slabă, va provoca violențe si mai mari. E efectul bulgărelui de zăpadă. Nu există ieșire – decât dacă populația, care s-a obișnuit ani de zile cu pomana denumita politicos “protecție sociala”, ar renunța de bună voie și fără scandal, la banii statului. E posibil așa ceva? Greu de crezut.

Totuși sa nu aveți impresia ca țările puternice, ca Marea Britanie sau Germania, o vor duce vreodată la fel de prost ca România. Sa nu aveți impresia ca in numele “solidarității” europene, profesorii români vor fi vreodată plătiți la fel ca nemții. In primul rând, solidaritatea europeana deja nu mai exista. In al doilea rând, chiar daca ar exista, ea nu s-ar manifesta fata de români – ci fata de portughezi, spanioli sau irlandezi. Știu, mulți români visează că suntem membri UE cu drepturi “depline”. Vai de capul lor!

Chiar si in cea mai neagra criza, cei din adevărata Uniune Europeana, vor trăi mai bine ca românii. In articolul: Visați revenire economică, când vă paște războiul civil, spuneam ca pentru România nu există viitor luminos. Exista doar sărăcie tot mai mare, haos civil și, în final, dictatură.

Asta, desigur, in cazul fericit în care mai exista vreun viitor pentru România.

Mihai Giurgea
sursa: capitalismpepaine.wordpress.com

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • STIMATE MIHAI GIURGEA.EU AM MAI INTERVENIT CU CATEVA COMENTARII LA ARTICOLELE DUMITALE:EU TE CRED CA TREBUIE SA TRAIESTI SI DUMNEATA.DAR,NU TREBUIE SA NE COMPARAM CU MAREA BRITANIE(NISTE IMPERIALISTI CARE AU COLONIZAT TREI SFERTURI DIN GLOBUL PAMANTESC)SAU CU GERMANIA(UN POPOR DE ETNIE RASISTO-FASCIST)CARE AU CAUTAT SA CUCEREASCA LUMEA PRIN FORTA ARMELOR.ROMANIA A FOST SI ESTE O TARA SARACA CARE AM FOST DOMINATI DE DICTATURI.HAOS SI RAZBOI CIVIL NU VA FI NICIODATA IN ROMANIA.ACESTE INSTIGARI PE CARE DUMNEATA LE FACI NU I-SI AU ROSTUL. PENTRU CA NOI ROMANII SANTEM UN POPOR CU FRICA SI CREDINTA IN BUNUL DUMNEZEU.VIOLENTA SI HAOSUL I-A NASTERE CAND SE DA UITARII CREDINTA IN DUMNEZEU.CEI DE ASTAZI CARE CONDUC NU VOR MOSTENI PAMANTUL CUM NICI ALTII IN FATA LOR.ASA CA BUNUL DUMNEZEU LE VA RANDUI PE TOATE CU GRIJA DACA VOM CREDE IN EL SI IN FIUL LUI.DOAMNEAJUTA.AMIN.

  • Manole, vezi-ti de manastirea ta, aici se discuta lucruri serioase, nu aberatii crestinopate. Si mai citeste niste istorie adevarata inainte sa arunci cu noroi in Germania, spre exemplu. Daca ar durea prostia…