Analize și opinii

Misterele pandemice

Dacă cineva mai avea vreo speranță în ceea ce privește buna-credință a celor care ne conduc, evenimentele de dată recentă sunt în măsură să ne arate că absolut totul e o minciună macabră, iar acum nu se face altceva decât o tranșare în masă a conștiințelor. O să încep prezentarea situației de la nivelul imediat vizibil pentru a urca treptat spre sferele ceva mai înalte și puțin accesibile. Observându-i pe-ai noștri, te-ai aștepta ca marea majoritate a factorilor de decizie să pice din picioare în urma epuizării generate de complexitatea momentului.

Aiurea, în loc de asta avem o sarabandă a jefuirii banului public: contracte semnate de instituții ale statului, dar derulate prin firme de apartament, achiziții la prețuri halucinante, cheltuieli inutile, dar menite a institui anxietatea s.a.m.d. Toate acestea în condițiile unei subțieri masive ale veniturilor statului, subțiere de care, în primul rând, guwernerul e responsabil.

Ce s-a întâmplat după ce a fost dezvăluită tărășenia cu măștile cumpărate aproape la greutatea lor în aur? Sistemul și-a scos prostul pe TV pentru a ne spune doct că România va fi centrul european al achizițiilor de materiale de necesitate. Baliverne fără sens. Adică ce vrea să ne spună Plăvanul? Că Germania își va exporta măștile și biocidele pe care le produce în spațiile logistice din România pentru ca apoi să le reimporte? Baliverne aiuristice menite a-i păcăli pe proștii infectați de propaganda deșănțată care se desfășoară în media.

Dacă e criză te-ai aștepta la măsuri de stimulare, la chestiuni concrete. Ce-avem în schimb? Un amatorism teribil, dar care amatorism are grijă ca nu care cumva stăpânii să sufere. Bunăoară avem ca mostră ordonanța de urgență pentru amânarea ratelor. Aveți idee cum ar fi trebuit să arate această ordonanță? Trebuia doar să suni la bancă – e pandemie, să nu uităm! – și banca să-ți comunice prin mail termenii amânării. Mai precis, lunile de suspendare trebuiau să nu existe și să se adauge la sfârșitul creditului. Simplu și fiabil. Cum au făcut-o băieții, o vede toată lumea: pe perioada suspendării ți se calculează dobânda – inclusiv la dobânzile aferente principalului devenit scadent în acea perioadă! – ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, iar această dobândă îți e inclusă în principal și disipată pe perioada rămasă de creditare. Drept urmare, la sfârșitul perioadei de aparentă păsuire, te vei alege cu rate mai mari. Tradus, prețul pandemiei în care ai fost aruncat fără s-o ceri e plătit de tine. Dacă mă întrebați pe mine, asta e sfidare pe față, jaf la drumul mare. De fapt, statul nu face altceva decât să garanteze băncilor că n-o să piardă nicio centimă. Ba, mai mult, chiar să câștige din prelungirea cu până la 9 luni a contractului de credit!!!

Disperații „dă driapta” vor spune că așa e corect. OK, dacă așa e corect, ar însemna că eu, care plătesc șomajul tehnic din banii mei – mă rog, ai firmei – ar trebui să iau de undeva dobânda pentru perioada în care țin banii blocați, adică până când onor Cîțu va catadicsi să-mi returneze banii. Cine plătește dobânda aia, Cîțule? N-ai vrea să dai o lege prin care ea să fie imputată salariaților? În logica ta, cam așa ar trebui să se petreacă treburile, doar suntem „dă driapta”. Și, după ce că oamenilor oricum le-au scăzut veniturile, ar mai trebui să-i babardim și cu obligația de acoperire a dobânzii suportate de firmă! Ar fi ca la bănci.

Bine, acum și eu sunt exagerat când am pretenția să fiu tratat ca stăpânii ăstora. Dar să mergem mai departe și să urcăm pe sfoara puterii. Extinzând puțin orizontu,l observăm că peste tot treburile se fac similar. În Italia aproape oricărui mort i s-a trecut și COVID-ul în certificatul de deces. Și ca să nu mai facă familia scandal, i-au mai și dat pe morți la incinerare în regim de urgență. Deh, doar nu trebuie să rămână nicio urmă! La fel se petrec treburile și-n Spania, acoperite doar de știrile cu bătrânii găsiți morți în propriile locuințe. Dacă nu știți, acesta e un fenomen omniprezent în Japonia și din ce în ce mai frecvent în Occident. Dar s-au scos acum din tolbă fenomenele răs-știute pentru a-i impresiona pe arestații la domiciliu.

E interesant de văzut însă cum în Franța, cel care-a făcut public tratamentul cu hidroxiclorochină și azitromicină e atacat la baionetă de întreaga stirpe care sclavagește industria farma. Ei bine, pe ce motiv credeți că e atacat omul? Nu c-ar fi omorât pe cineva – doar toți ăia pe care-i tratează au prostul obicei de a se vindeca în șase zile. Ei bine, omul se face vinovat că n-a respectat protocolul medical. Ați înțeles chichița? Nu-i bai că omori pe cineva dacă respecți prescripția oficială de otrăvuri scumpe, problema e dacă salvezi oameni cu medicamente ieftine! Și uite-așa, prostimea vede pus în scenă un spectacol de prost gust în care cel care-ar fi trebuit să fie considerat erou e ba nebun, ba ticălos, ba criminal. Pe asta cu criminal jur că n-am înțeles-o! S-o fi spânzurat de oftică vreun mahăr din industria farma?

În SUA propaganda întrece orice limită. Trump se dovedește acum, mai mult ca oricând, un pion bun să dezvolte secte de adepți gata să se sinucidă pentru el. De altfel asta pare a fi fost menirea sa: scindarea societății în secte radicale, numai bune de antagonizat și, cine știe, puse să se răfuiască ziua-n amiaza mare.

Există însă în SUA un fenomen cam ciudat. FED-ul își arată din ce în ce mai clar vulnerabilitățile. Mă rog, observatorii atenți le observaseră de mult timp. Încă de la criza trecută s-a văzut că „lumina lumii financiare” e cam impotentă. Însă, de fiecare dată, FED-ul își masca neputințele prin grandioase spectacole de artificii financiare care-o făceau să pară infinit mai puternică. De ce oare acum nu se mai întâmplă așa? Cei mai grăbiți ar putea să spună că „nu se mai poate”. Aiurea! Dacă e să mă întrebați pe mine v-aș spune că nu se mai putea din 2008. Și-atunci?

Răspunsul e dat de un jucător tăcut. Ați mai auzit pe undeva vorbindu-se despre FMI? Mai țineți minte cum, la criza trecută, FMI era omiprezent? Sărea cu pachete de asistență, „salva” proștii băgându-i în mormânt s.a.m.d. Oare acum de ce nu mai e așa? E simplu de intuit: pentru că are o altă misiune. Dacă te uiți în întreg peisajul financiar vezi numai instituții găurite-n fund și profund corupte. E o ecuație aproape fără ieșire: oamenii sunt faliți, statele sunt falite, băncile sunt falite, băncile centrale nu mai au ce face. Nici măcar „măicuța” lor care, de la ultima criză, n-a făcut altceva decât să „observe”. Și, ca să mai fac o observație, dacă până și Fondul suveran de investiții al Norvegiei anunță pierderi de peste 124 miliarde înseamnă că pe undeva e groasă rău. Cu toate acestea FMI tace.

De ce tace e simplu. FMI are balanța curată ca lacrima, e imaculat ca prima zăpadă. Mai mult, deține un instrument care e pregătit de atâta amar de vreme să preia frâiele finanțelor mondiale: Drepturile Speciale de Tragere(în engleză SDR – Special Drawing Rights), un fel de coș valutar alcătuit pe baza „greutății” fiecărei valute. Ceea ce e interesant e că tocmai chinezii au fost cei care, la criza trecută, au cerut imperativ trecerea de la dolar la SDR. Acum bănuiesc că n-ar mai vrea-o din cauză că greutatea yuan-ului în SDR e disproporționat de mică față de puterea economică a Chinei. Cam la fel cum greutatea dolarului e mult prea mare față de cât de falită e America. Ca să nu mai vorbim de liră! Însă, unde-i ordin cu plăcere!

Poate vă întrebați acum de ce era nevoie de tot spectacolul cu aramata scoasă în străzi la nivel mondial. În primul și-n primul rând e un exercițiu. Targetul e acela de a se trece la o monedă mondială unică și apoi – pe modelul UE – la un guvern unic la nivel mondial. Restrângerea drepturilor peste tot în lume e un exercițiu amplu menit a observa dacă scenariul funcționează. Mai mult, trebuie să-i obișnuiască pe proști cu restrângerea drepturilor prin intermediul stării de necesitate. Nu cred că vor schimba acum banul deoarece trebuie verificat modul concertat de acțiune. Dacă se va face o schimbare, aceasta va fi reprezentată de utilizarea SDR în comerțul internațional cam la fel cum a fost utilizat EUR înainte de adoptarea sa ca monedă. După care, treptat, se vor face pașii necesari adoptării sale accelerate.

Așadar, după ce efectele așa-zisei pandemii actuale vor fi trecut, gândiți-vă bine că ea nu a fost decât începutul unei crize de proporții. Nu vă culcați pe-o ureche și înțelegeți două lucruri: că lumea e prea mică astfel încât n-ai unde să fugi și că de inevitabil nu poți scăpa. Se va întâmpla mai curând decât credeți!

Autor: Dan Diaconu

Sursa: trenduri.blogspot.com

Despre autor

contributor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Compoziţia sângelui

    Sângele are în compoziţie două elemente principale: plasma şi elementele figurate. Plasma sanguină reprezintă 40-45% din întreaga cantitate de sânge. Aceasta este compusă din 90% apă, 9% substanţe organice (proteine, lipide, glucide) şi 1% substanţe anorganice (săruri de sodiu, potasiu, calciu, magneziu etc). Elementele figurate sunt celulele propriu-zise ale sângelui, care plutesc în plasma sanguină. Acestea sunt de mai multe tipuri: hematii, leucocite şi trombocite. Scientia.ro

    Mai, oameni buni, cred ca “cineva”, niste civilizatii gen copy-paste la organismul fiintei umane experimenteaza, testeaza, testeaza, testeaza… acu sa fim atenti la plasma si mycoplasma astfel incat sa protejam ce avem de protejat adica omul, viata pe planeta, insasi planeta, mama noastra.

  • – “Iti ofer bani, functie, proprietati, avantaje materiale, senzatii tari in schimbul sufletului, constiintei, emotiilor inocente”- oferta “unora”… gandim gandim gandim sa nu ne prapadim!

  • din misterele pandemiei

    Coreea de Nord nu a raportat până acum niciun caz de infectare cu coronavirus, în ciuda faptului că se învecinează cu China şi cu Coreea de Sud, care a anunţat că peste 8.000 de persoane s-au infectat cu coronavirus, cf digi24

  • Daca un virus se poate produce in laborator, pe cale de consecinta se poate produce si vaccinul, in continuare, organisme modificate genetic, specii diverse, umanoide, clone, programe, soft-uri. Ce-o fi atat de greu de priceput? Clar ca cei responsabili sunt chemati sa-si ridice/neutralizeze de pe Terra clonele, programele incompatibile cu rasa umana, ecosistemul planetar.

  • Gandim gandim gandim

    Sa ne gandim putin, cu toate undele radio si toate frecventele pe care unii dintre voi le aveti in buzunar, la incheietura maini, acum poti trimite un semnal in Japonia care ajunge acolo instantaneu. Deci oricare dintre voi care nu crede ca exista un camp electromagnetic care comunica global in doar cateva secunde inseamna ca nu prea se concencentreaza pe ce vorbim aici.

    As vrea sa evidentiez faptul ca in ultimele 6 luni, S-a facut un imens salt cuantic in electrificarea pamantului si sigur multi dintre voi stiti despre ce vorbesc: se numeste 5G,

    Acum existand 20 de mi de sateliti care emit radiatii 5G, similare cu emitatoarele de radiatii din buzunarele voastre, la mana, pe care le folositi tot timpul. Aceste lucruri nu sunt compatibile cu sanatatea. Imi pare rau sa o spun, nu este compatibil cu sanatatea. Acestea sunt niste dispozitive care destructureaza apa din celulele noastre. Si pentru cei dintre voi care ar spune, bine, dar noi nu suntem fiinte electrice, suntem doar materie fizica, atunci de ce faci examen EKG, EEG sau teste de evaluare a conducţiei nervoase (electromiografia)? Pentru ca noi suntem fiinte cu electricitate iar chimicalele sunt doar produse secundare acelor impulsuri electrice.

    Va intreb: care este primul oras din lume care a fost complet impanzit de retelele 5G?

    Publicul: Wuhan.

    A plasa 100 de mii de sateliti fix in centura protectiva a Pamatului, si apropos, asta are de-a face si cu vaccinarea, iar acest lucru mi-a devenit limpede acum un an, cand a venit la mine un pacient care era foarte ok, facea surfing, era electrician si instala sisteme WI-FI pentru oameni foarte instariti. Electricienii au rata mortalitatii foarte ridicata. Pacientul meu era bine, dar si-a fracturat mana si la operatie i s-a intodus o piesa de metal in mana iar dupa 3 luni, acesta nu se mai putea ridica din pat, inima ii batea neregulat era in colaps total.

    Susceptabilitatea/ sensibilitatea la radiatii are de-a face cu cat metal ai in corp precum si calitatea apei din celulele tale.

    Deci, daca incepi sa injectezi aluminiu in oameni (vaccinuri), ei devin receptori in absorbtia excesiva a campurilor electromagnetice, iar acest lucru este furtuna perfecta pentru deteriorarea speciilor, ceea ce se si intampla in vremurile noastre.

    Si voi incheia cu un citat care imi place, a lui Rudolf Steiner, citat din, retine, anul 1917, in care stim ca au fost alte vremuri.

    In vremurile in care nu erau curenti electrici, cand aerul nu colcaia de influente electrice, era mai usor sa fii om. De aceea, pentru a ramane om astazi, este nevoie sa-ti expansionezi mai puternic capacitatea spirituala decat era necesar acum 100 de ani”.

    Traducere dupa Dr. Thomas Cowan

    multumesc

  • Bătrână de 83 de ani, strigăt de ajutor în plină pandemie: ‘Vă rog, îmi este foame! Vă dau banii când iau pensia’

    Batrana nu a auzit de 5G, atunci sa moara de corona virus… e corect, moral, uman, mai, oameni buni?