Analize și opinii

Chinezii avertizeaza: SUA este in faliment

SUA a dat faliment, potrivit unei agentii de rating financiar din China, care a pus accentul pe datoria mare a statului american.

“In opinia noastra, Statele Unite ale Americii au intrat deja in faliment“, spune Guan Jianzhong, președinte al Dagong Global Credit Rating Co. Ltd., singura agentie de rating financiar din China, potrivit Cotidianul.

Datoria publica a SUA a atins limita maxima autorizata, de 14.294 miliarde de dolari.

Din totalul acestei datorii, 1.154 miliarde de dolari reprezinta datoria catre China. Temerile chinezilor referitoare la capaitatea guvernului american de a-si rambursa datoriile ar putea duce la cresterea randamentelor pentru bondurile americane si ar putea duce la volatilitatea preturilor pentru obligatiunile SUA.

Trezoreria SUA a adoptat masuri exceptionale pentru a emite in continuare obligatiuni fara a majora gradul de indatorare al statului.

Potrivit ultimelor estimari ale Fondului Monetar International, datoria publica a SUA ar urma sa ajunga la 99,5% din PIB in 2011, pentru ca in 2013 sa ajunga la 105,6% din PIB.
sursa: bloombiz.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Pai ce nu era clar ca americanii sunt in rahat doar ca nu prea vor sa o recunoasca si tare mai mi-e frica de un conflict armat…din acesta cauza!

  • Dragutule, tin sa-ti spun ca nu sunt nici prea tanar si nici prea naiv, asa cum ma consideri. Si imi cer scuze ptr ca m-ai inletes gresit, desi tu te consideri mai matur si mai copt decat mine. Si im cer scuze inca o data si ptr ca sunt pasionat de astfel de lucruri inca de cand eram „mic si naiv” si am facut din cercetare un scop in viatza. Si inca o data imi cer scuze si ptr faptul ca nu sunt interesat catusi de putin de problemele care te framanta atat de mult. Cat despre povestea in sine, eu am mentionat cateva chestii generale, poate nu ti-ai dat seama. Daca citesti toate comentariile mele de mai sus vei observa ca nu bag mana in foc privind existenta acelor uriasi, insa am vrut sa-i indemn pe toti cei care isi expun parerile negativiste fara nici un suport,fara nici un argument concret, sa priveasca spre trecut ca sa inteleaga prezentul si pentru a fi pregatiti ptr viitor. Dar deh, fiecare intelege cat poate…Partea cu cei care profita de povestea de fatza pentru a castiga bani… e problema lor, nu ma intereseaza.