Analize și opinii

Austria nu vrea autostrăzi peste Carpați, vrea doar resursele naturale, pădurile românilor și Transilvania înapoi în imperiu

„Coana Europa, căreia-i pârțăie curul și a-nceput să-i cadă fardul de pe obrajii scofâlciți, nu vrea nici de’a dreacu’ uite-așa, să lege fostele provincii românești între ele cu autostrăzi.” Asta scriam ieri, nu pentru prima dată, fără să știu de afirmația lui Darius Vâlcov de la Antena 3.



Pentru că azi am văzut puzderie de securiști mai mult sau mai puțin acoperiți sărind ca arși la afirmațiile lui Vâlcov, cred că e timpul să începem să ne distrăm puțin, adică să spunem pe șleau cum este cu autostrăzile pentru că Darius Vâlcov a fost elegant, era și firesc.

Cei care mă cunosc, știu că am cunoștință despre subiect. Să plecăm de la realitatea crudă: Nebăgată și după aceea băgată în UE, timp de aproape treizeci de ani, România nu a putut să construiască autostrăzi. CORUPȚIA, o să strige habarniștii! Chiar așa?

O să fiți surprinși, această scuză este chiar un motiv. Să explicăm: Domeniul Autostrăzi a fost și este controlat sută la sută de FIRMELE STRĂINE, multe dintre ele MULTINAȚIONALE, iar banii trebuiau să se dea de la UE. Am mai explicat într-un articol mai vechi. Comisia Europeană dă banii, licitația este câștigată de o firmă străină dictată, profitul enorm se întoarce înapoi în țara respectivă.

De ce nu și de o firmă românească? Pentru că atunci când au început să crească, au fost băgați în pușcărie, falimentați sau puși pe butuci. Nici măcar atunci nu puteau câștiga singuri, trebuiau să se asocieze cu o firmă străină. Pe cele cinci-șase firme românești capabile să construiască autostrăzi, în frunte cu UMB Spedition, le-au căsăpit. Arătaseră că pot construi autostrăzi și i-au terminat.

Acum, surpriza: LUPTA ANTICORUPȚIE A FOST INVENTATĂ ÎN MOD SPECIAL PENTRU A TERMINA FIRMELE DE CONSTRUCȚII DRUMURI ROMÂNEȘTI!

Credeți-mă că știu bine ce scriu, iar pe toți care au ceva de spus, le scriu frumușel că-i trimit la STRABAG, nu pentru bani de publicitate, cea care trecea cu utilajele furate fără să plătească taxe prin vama Calafat. Le aduc aminte că eu am declanșat scandalul, închis ulterior de Securitate! Suntem deci acasă, pe subiect.

Știți care era profitul unei firme Românești care construia autostrăzi? Maximum 7%, și asta cu mare indulgență, media fiind de cinci la sută.

Știți care este profitul unei firme străine? 27%, din care 20 la sută se duc în Austria, la firma-mamă, de exemplu, și 7% rămân pentru cheltuieli în România. Aoleu, am zis cumva Austria? Cea care are și OMV, BCR și Raiffeisen, Holzindustrie Schweighofer, aoleu!

Adică AUSTRIECII controlează Petrolul, Sectorul Bancar, Sectorul Construcții Autostrăzi și Drumuri și au ras codrii României?! Haida de! Fix aceiaşi unde dădea nazistul azi interviuri în care ataca România? Cu directorul Raiffeisen, cel care a închiriat casa furată a lui Iohannis cu chirii astronomice, după care ieșea la manifestațiile # Rezist. Cine? Strabag, care dă publicitate pe pâine la toate televiziunile de știri? Nu vă cred.

Dar ce, suntem ocupați de Imperiul Austriac? Da, suntem! Suntem o țară ocupată, iar planul este să nu fie legat Ardealul, provincie austriacă, de România. De ce? Cumva să nu ajungă tancurile rusești la Viena?  Sau cumva ca Transilvania să se transforme în Republica Autonomă Transilvania? Întrebați-l pe Hellvig și pe cei din Triunghiul Morții împreună cu Iohannis.

Să revenim la autostrăzi: Deci UE dă banii, UE( fără România) construiește, UE (prin Corina Crețu) spune că nu avem autostrăzi. Mă’ voi ne luați la mișto? Ați furat banii de autostrăzi, chiar vreți să vă spun pe nume ce comisioane de 15% practicați între voi, oficialii străini, corupți până-n măduvă? Da’ de Vinci ați auzit? Ăștia se fac că fac autostrăzi de-ai dracu, francezi ca să ne’ ncurce, și au ajuns la 27 milioane euro pe km, huo!!! Nu mă credeți? Ia întrebați pe la S Corporation, uite-așa, de probă, că omul e profesionist, vorbește.

Mai vreți fire-ați ai dracu de hoți care ați furat România? Că nu am vorbit nimic de firma lui Barroso care mă alerga pe mine cu 15% comision, sau poate de niște englezi cu ștaif, să nu uităm italienii, se aude la voi Astaldi? Vorbim puțin de găurile de sute de milioane? Unde credeți că trăim, pe sub pământ?

Iar voi săriți că v-a urechiat  un pic Vâlcov, bandiților? Poate află și Argentina de utilajele alea trecute prin Calafat fără acte, drăguților de la Strabag! Puteți să construiți zece catedrale, nici dracu nu vă mai scapă de instanțele internaționale!

Mai vreți, dragi români ocupați? Vă mai spunem, dar nu toate odată….

Autor: Gelu Visan

Sursa: justitiarul.ro

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Domnule Vișan, să-mi fie cu iertare dar român fiind cunosc destul de bine înțelepciunea acestui popor. Una spune așa → După război mulți viteji se arată! Așa și dumneata, după războiul de cotropire a țării, încercați să vă dați erou.