Analize și opinii

Ungaria: lagăre de muncă pentru asistații social

Viktor Orban: “Munciți precum chinezii!”


Ce bine e când guvernele ajung la vorba ta! Socialiștii au făcut spume la gura, când am scris anul trecut ca singura salvare pentru România e sa renunțe la protecția sociala si sa adopte modelul capitalismului sălbatic chinez (vezi articolul Treziți-va, criza abia a început! Urmează un apocalips economic!) Care e un model foarte simplu: salarii infime pentru angajați, mărfuri foarte ieftine, rapid vandabile si profituri mari doar pentru firme.

E un model care te forțează sa devii întreprinzător. Pentru ca viața de sărăntoc devine un iad. De ce se prăbușesc acum SUA si Uniunea Europeana? Pentru ca au ușurat viața cerșetorilor atât de mult, încât toata lumea a vrut sa stea degeaba pe banii statului. Prost sa fii sa mai muncești, când poți sa-ti iei Mercedes din ajutorul social. Pana si suedezii si-au dat seama de asta anul trecut (vezi: Chiar si suedezii s-au lepădat de socialismul suedez!).

Iată ce a zis acum câteva zile Viktor Orban, premierul Ungariei, in plin Parlament: “China nu a fost dominata de ideile vestice, liberale, ca răsfoirea cărților e calea către cei mai buni indicatori economici. Iată: munca este calea!”

“Hai, gata cu facultatea! Treceți la treaba.”

Guvernul Orban va scădea vârsta de părăsire a scolii de la 18 ani la 15 ani, ca sa împingă oamenii la munca. (Exact invers fata de ce se întâmpla in România, unde madam Andronescu ii căina pe căzuții la Bac: vai sărmanii copii, rămân fără diplome de facultate! Ei, si daca rămân, ce? Oricum diplomele alea nu fac doi bani!)

Si e doar începutul. Ziarul Népszava anunța ca după 90 de zile de șomaj, statul oprește orice asistenta sociala. Adică te lasă sa mori de foame. Daca in continuare nu-ti găsești de lucru si ești disperat, guvernul se indura de tine: iți da șansa sa lucrezi 4 ore pe zi la curățat canale, la repararea unui baraj pe Tisa, sau la construcția unui stadion de fotbal. In schimb, primești mult mai putin ca in prezent: 15 600 de forinți pe luna (adică…82 de dolari). Daca de acasă pana la locul de munca faci mai mult de 6 ore pe drum, o sa poți sta intr-o zona de barăci lângă șantier, împreuna cu alți asistați sociali.

Asistații sociali vor fi supravegheați de un număr uriaș de polițiști: 42 000! (de pilda la ranforsarea barajului de pe Tisa, 6500 de asistați social vor munci supravegheați de 1 200 de polițiști; la construirea unor rezervoare vor munci 8000 de cerșetori din ăștia, supravegheați de 2 500 de polițiști).

Programul se numește “Út a munkához” (Drumul către munca) si face parte dintr-un plan mai amplu, care prevede si scăderea salariului minim pana la un nivel care nu va putea asigura supraviețuirea. In mod intenționat, cerșetorii sunt împinși sa muncească sau sa moara de foame. Orban spune ca va crea prin aceste metode, 1 milion de locuri de munca in următorii 10 ani (deci nimeni nu-si face iluzii ca se va sfârși criza foarte repede si ca se va trai iar in puf. Decât românii, desigur).

Un ungur muncește, trei se uita. Dar in România e mult mai rău!

In Ungaria, 4 milioane de salariați țin in spate o populație de 10 milioane de oameni. In România, doar 3 milioane de angajați din sectorul privat țin in spate o populație de 22 de milioane de oameni (asta după cifrele oficiale, pentru ca in realitate, milioane de români au șters-o deja in alte tari si ii doare-n cot acum de România).

“Orban e nazist!”

Putorile de socialiști, comuniști, sindicaliști, desigur ca au sărit in sus. Auziți, ce nerușinare: sa-i pună cineva pe ei sa muncească pentru banii statului? Cum adică: sa dam noi cu sapa, in loc sa batem mall-urile? Orban a fost comparat cu Hitler, iar șantierele lui, cu lagărele de munca forțata din al doilea război mondial: Arbeit macht Frei! Cotidianul Népszabadság l-a acuzat chiar de rasism: cică ținta lui Orban ar fi de fapt…țiganii.

Bineînțeles, aberații: daca ținta guvernului ungar ar fi fost doar țiganii, nu s-ar fi scăzut vârsta de școlarizare si nu s-ar fi lovit in facultăți si in studenți. Deci in mod evident, Orban dorește sa-i termine pe puștanii imbecili care stau pe banii părinților pana la 28 de ani (pe motiv ca fac facultate si masterat), după care refuza sa se angajeze in privat (cum, sa mă las eu exploatat? Pai nici nu mă duc la interviu, fără 1500 de euro salariu!). Si după ce si-au supt părinții, au pretenția sa fie ținuți in brațe de stat. Exact ca in România!

Așa ca planul Orban nu va afecta doar niște nenorociți de cerșetori țigani, ci va afecta Ungaria mult mai profund: practic, Viktor Orban distruge complet Ungaria socialista si construiește o noua tara: capitalista!

Alta aberație: in lagărele de munca forțata, oamenii munceau…cu forța, evident. In schimb, aici daca nu-ti convine oferta guvernului, nu te tine nimeni. Nu-ti place sapa? Vrei mai mult de 80 de dolari pe luna? Pleacă nene! Du-te, ești liber, încearcă-ti norocul la firmele private…hahahaha!

Dar evident, nu poți sa ceri logica unor socialiști cretini. Pentru ei, oricine le zice sa pună curul la munca, e nazist!

Unde greșește Viktor Orban: cel mai bun lagăr este foamea!

42 000 de polițiști? Ca sa păzească niște zdrențe umane? Si cine-i plătește pe polițiștii aia: sectorul privat? Pai nu-mi convine! E singurul punct din planul Orban cu care nu sunt de acord. Mie îmi place eficienta si rentabilitatea: clasa muncitoare trebuie forțata sa se biciuiască singura, si sa plătească si contravaloarea biciului (…)

Capitalismul sălbatic se instalează cu o viteza uimitoare!

Recunosc însa: intre părerile lui Viktor Orban si părerile mele, diferența e doar de nuanța. Esența e aceeași: Europa sociala e moarta si îngropata. Si odată cu ea, si România.

Adică si voi, drăgălașilor!

sursa: capitalismpepaine.wordpress.com

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Desi porneste de la o premisa logica, acest plan este deosebit de periculos. Adudce foarte mult cu sclavagismul. Ori munca pe “gratis” nu se poate in conceptia mea decat daca se instaureaza iarasi sclavagismul.

    Gandirea aceasta este periculoasa. Vreau sa-l vad pe autorul acestui articol intr-o situatie in care sa fie batutu pe strada, nimeni nu are curajul sa-l ajute pentru ca politia nu mai este eficineta si nici un politist nu doreste sa-si riste viata pentru un salariu de 1200 RON. Atunci poate va reliza urmarile capitalismului pe pielea lui. Ce am relatat mai sus nu este o poveste, este un fapt real.
    Iar atunci cand masele ar trebui sa munceascda pe branci (cum dealtfel o fac) pentru ca niste neorociti sa traisca regeste, nu-i doresc autorului decat sa fie parte din mase. sau sa fie lapidat de mase pentru o gandire bolnava.

    Nu lipsa muncii este probleme, ci sistemul, care in Romania a format numai oameni de birou si a desfiintat scolile de meserii. Si fabriciler in care oamenii PUTEAU SA MUNCEASCA MUNCA PRODUCTIVA!!! (nu sa-i bage patronului bani in cont, ci sa produca pentru exportsi pentru dezvoltarea industriilor). Capitalism este ce traim astazi dobitocule!Si capitalismul este unul dintre declansatorii crizei de astazi.

    Serios acum, cum ati putut publica un asemenea articol aici?????

  • Oina intr-o zi in care vor da peste copilasii tai ,bai ungure,si=i vor face barbekue …de foame,apoi vor da de nevasta ta si o vor face gonflabila..iar cind detasamentu de pedeapsa te va ajunge in tara in care ai fugit convins ca ai scapat pe tine te va face carne tocata si te va da spre consum unei turme de porci…ca sa fie siguri ca ajungi spurcaciune in iad fara nicio alta sansa …daca neronul diliu din creerul tau stie despre ce vorbesc…in rest ma animalule in china nivelulde trai e la cote la care creerul tau nu poate ajunge nici in vis…da o fuga acolo animalule si pe urma vorbeste despre ce este in CHINA …dar eu sper sa apuc ziua in care sa vad pe marginea drumului familii intrege de pedelisti eutanasiate biologic pentru a prevenii infectia cu dementa cronica de care suferiti voi mutantii unei natii care nu meritati nici sarespirati in aceasta tara !DOAMNE AJUTANE SA-I ETIRPAM IN MASA PE NENOROCITII ASTIA DINTRE NOI !SA VEZI CUM TRAIM NOI ATUNCI BINE FARA MEGAHOTIILE LOR CHIAR IN CAMAI SUPER CRIZA A PLANETEI FIINCA AVEM ENORM DE MULT TEREN ARABIL SI MULTE APE SICARBUNE PENTRU CURENT ELECTRIC….!MOARTE PEDELISTILOR SI TUTUROR NEMURILOR LOR PINA ASPITA A SAPTEA !

  • Un ungur muncește, trei se uita. Dar in România e mult mai rău!

    Este adevarat

    Dar singurul lucru ce il face pe om sa munceasca este concurenta, speranta de a deveni ceva, sau de a face ceva cu banii pe care ii face.

    Planul lui Orban este ca si planul lui Ceausescu. Sa ducem elevii sa stranga sfecla de zahar. de ex. jumatate se scotea restul ramanea in pamant, asa o sa fie si barajul de pe Tisa pe jumate. Pentru ca nu intereseaza pe nimeni munca fortata. Si daca pica barajul cine raspunde? Orban? Nu. Nu raspunde nimeni pentru ca e un comunism mascat in capitalism si democratie.

    Orban nu mai are mult de trait in fruntea Ungariei. Sper.