Analize și opinii

Jandarmeria a depus plângere penală la DIICOT: „S-au înfăptuit infracțiuni contra ordinii constituționale”!

Reprezentanții Jandarmeriei Române au depus la DIICOT o sesizare privitoare la infracţiuni împotriva ordinii constituţionale, în legătură cu mitingul diasporei din 10 august.



Sesizarea făcută de Jandarmeria Română a fost înregistrată marţi, iar faptele se referă la infracţiuni împotriva ordinii constituţionale, a declarat purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime, citată de Mediafax.

Reamintim că ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat marți că a depus la DIICOT o acţiune prin care expune evenimentele petrecute la protestul din seara de 10 august şi cere procurorilor să facă verificările necesare.

Ea a mai spus că nu are informaţii că protestul ar fi fost finanţat din străinătate, dar a văzut „probele” prezentate de Luju.ro şi Antena 3.

„Nu am avut indicii că a fost o acţiune de protest organizată sau susţinută de o anumită entitate, de o anumită organizaţie sau de grupuri de persoane, că s-au primit finanţări din afară, însă am putut vedea cu toţii şi am urmărit şi eu aseară nişte filmuleţe. Cred că sunt aspecte care reies şi din acele înregistrări şi cred eu că instituţiile statului se pot apleca şi pentru a verifica şi aceste situaţii. În plus, am depus la DIICOT o acţiune prin care expunem toată înlănţuirea de evenimente şi fapte, particularităţile acestei acţiuni de protest şi am adresat Parchetului solicitarea să facă toate verificările necesare, noi fiind la dispoziţia organelor judiciare cu orice alte probe sau înscrisuri pe care le consideră necesare”, a declarat ministrul după ce a participat la Parlament la dezbaterea moţiunii simple depusă împotriva sa de liberali.

Autor: Iuliu Vlădescu

Sursa: Evenimentul zilei

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • … sub privirile si incuviintarea PARTENERILOR EUROATLANTICI. Rechemat/inlocuit toti ambasadorii de la A la Z. Din respect pentru Diplomatie, Ordinea Constitutionala. Din respect pentru om.

  • Cum fara niciun ROST? Asta-i ROSTUL: sa aratam lumii intregi maniera in care se efectueaza experimental, zoombizarea umanitatii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sub pretextul luptei anticoruptiei, “CORECTITUDINII POLITICE”, “DREPTURILOR SI LIBERTATILOR FUNDAMENTALE ALE ….omului”, demonstratiilor … neautorizate, neasumate, violente, DIVERSIONISTE, soldate cu EXPLOZII DE PRETURI, ANARHIE…………………………….
    Doamne Ajuta sa ne vina mintea la cap!