Analize și opinii

Dan Diaconu: “Altă rezoluţie ticăloasă împotriva României!”

Ştiu că n-aţi aflat, aşa că vă anunţ cu mândrie că Parlamentul European a mai adoptat o moţiune cu cântec. Cică statele membre trebuie să instituie un control mai strict al exporturilor de arme. Corect, am spune, e chiar necesar ca armele să nu mai ajungă pe mâna oricăror descreieraţi ai planetei.



Numai că, ce să vedeţi, dintre toate statele membre, bravii croitoraşi europeni au găsit şi oile negre, anume România şi Bulgaria. Cică noi n-am reuşit să instituim un control strict al exporturilor şi de-aia ar trebui să fim sancţionaţi. Iată cum golănia devine o mizerie ticăloasă.

Poate vă întrebaţi care-i şmecheria. Păi e banală. România exportă arme ieftine, simple şi fiabile. Germania şi Franţa exportă hardughii complexe şi al dracu de scumpe. Acelaşi lucru e valabil şi la armamentul de bază pe care-l fac: puşcoace, grenade, etc. Ale lor sunt scumpe, complexe, nefiabile. Kalaşnikovul e simplu. Şi-un copil de grădiniţă îl poate înţelege şi folosi. Nu se blochează, merge brici în cele mai nasoale condiţii. De-aia în Vietnam americanii aruncau puşcoacele lor şi preferau să folosească kalaşnikoavele pe care le luau pradă de război de la vietnamezi.

Şi-acum hai să vedem cum devine problema. Atunci când ai o urgenţă militară ce preferi să cumperi: junk-urile franco-nemţeşti scumpe şi proaste sau kalaşnikoave şi alt armament de bază despre care ştii că-i beton, că-şi face datoria şi, în plus, mai costă şi-o nimica toată? Evident că iei ceea ce produc est-europenii în general(pentru că au licenţele de la ruşi) şi românii în special. Iar aici sunt lovite interesele mahărilor care vând armamentul la fel cum vând maşinile: cu teste falsificate, cu fiabilitate discutabilă şi cu performanţe îndoielnice, dar bine lăudate de organisme pe care tot ei le finanţează.

Aşa se face că, în rezoluţia cu bucluc la care n-am auzit să fi chiţăit vreun europarlamentar român – doar ei se duc acolo doar pentru salarii şi pensii grase! – ne acuză pe noi şi-i laudă pe nemţi şi francezi. Adică ălora care sunt responsabili pentru genocidul din Yemen li se pun laurii pe cap pentru c-au oprit exporturile către Arabia Saudită. Asta după ce i-au îndopat p-ăia până la refuz, de nu mai au unde să depoziteze echipamentele militare primite de la nemţi şi francezi. Iar de picat în rahat, tot eterna şi fascinanta Românie care oricum joacă în liga mică.

Reţineţi ce vă spun: lăcustele ăstea occidentale n-au nici stop şi nici ruşine. Ori vă treziţi de bună voie şi înţelegeţi că sunt nişte golani infecţi, ori veţi fi treziţi forţat atunci când veţi realiza că, neavând ce să mai fure de-aici, s-au hotărât să vă vândă pe post de proteină premium triburilor canibale din Africa!

Autor: Dan Diaconu

Sursa: Trenduri economice

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Toate institutiile statului sant ocupate de straini, de alogeni, prin minciuna si viclenie ca lupii la oi, in numele “valorilor” occidentale, pentru a ne dezbina, submina, exploata si jefui in voie ca un lucru bine facut…compromiterea sarbatoririi centenarului de catre aceste institutii ale statului ocupate de alogeni, de strainii de neam, e dovada cea mai clara !
    pentru ca un alogen asta face ! ne putem astepta de la un tradator, de la un vanzator de neam, coada de topor sa faca asa ceva? da, ne putem astepta, pentru ca tradatori au fost dintotdeauna, uscaturi se afla in fiecare padure… si atunci, cu atit mai mult ne putem astepta de la un strain de neam, de la un alogen, sa ne vanda, sa ne submineze, sa ne batjocoreasca!!!
    insa, de la un tradator, de la o coada de topor, putem trage nadejdea, ca acesta isi va veni in fire, in firea lui nationala si crestina, si isi va da seama de raul pe care il face propriului popor, tradandu-l si vanzandu-l la straini, si va actiona in consecinta, devenind un patriot model, un nationalist convins care sa apere chiar cu pretul sangelui interesele si propasirea poporului din care face parte…. dar de la un strain, niciodata nu putem nadajdui ca va face asa ceva !!!