Analize și opinii

Vladimir Putin: ”Demnitarii de rang înalt nu trebuie să dețină cetățenia altui stat!”

Vladimir Putin a propus efectuarea unor modificări în Constituție prin care să se interzică demnitarilor de rang înalt deținerea cetățeniei altor state. Putin a propus, în mesajul anual adresat Adunării Federale, interzicerea deținerii de cetățenia a altor state pentru demnitarii de rang înalt.



“Propun să introducem în Constituție o cerință obligatorie față de persoanele care ocupă funcții importante de asigurare a securității și suveranității țării. Anume: șefii subiectelor Federației, membrii Consiliului Federației, deputații Dumei de Stat, prim-ministrul, adjuncții lui, miniștrii federali, conducătorii altor instituții federale, precum și judecătorii nu pot deține cetățenia altor state, drept de ședere sau oricare alt document care le permite să domicilieze pe teritoriul altui stat”, a declarat șeful statului rus.

Totodată, Putin a propus și înăsprirea condițiilor înaintate candidaților pentru funcția de președinte al Rusiei. Astfel, pretendenții la cea mai înaltă funcție ar trebui să locuiască cel puțin 25 de ani pe teritoriul țării, să nu dețină cetățenia altui stat sau vreun document care le-ar oferi dreptul de ședere pe teritoriul altui stat.

Sursa: Sputnik Moldova

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Corect! Nu poţi sluji deodată şi Lui Dumnezeu şi Lui Mamona. Practica demonstrează că este posibil. Moment istoric. Trecem la nivelul următor: cum putem dobândi cetăţenia universală: terestră, naţională, planetară, galactică, cosmică?

  • La nimic nu iau aminte acesti conducatori obedienti si marsavi ai nostrii !
    Naimiti de straini, ne subjuga incetul cu incetul
    Bravo Putin ! De asta acest presedinte a ridicat Rusia ca niciodata , noi ramanem cu cei care ne folosesc pe post de hartie igienica ,….

  • Propunerea legislativa este chiar mai dura, deoarece se adreseaza si dreptului de rezidenta in alte tari nu numai cetatenia. Asa ca rezidentii rusi(oligarhii) din Londra si Washington nu mai pot spera sa fie alesi in varful ierarhiei rusesti.