Analize și opinii

USR, PNL și HaștagTFL reprezintă elitele societății?!

În urmă cu vreo doi ani scriam că învățăm toată viața, unii mai mult, alții mai puțin. Ce este sigur, este că învățăm în permanență, conștient sau nu. Întâlnim de-a lungul existenței noastre mulți oameni învățați, cu știință de carte, pe care îi privim cu admirație, însă, nu de puține ori, constatăm că le lipsește educația.



Da, învățarea și educația sunt două lucruri diferite, două noțiuni ale căror sensuri par a fi în concordanță, dar care sunt doar complementare. Din nefericire însă, tot mai mulți oameni învățați dar lipsiți de educație reușesc să se impună în fața celor educați. Nu știu cum de este posibil. Probabil aroganța ce-i caracterizează pe învățații needucați este cea care le facilitează succesul.

Susțineam atunci, ca și acum, că, de o bună bucată de vreme, aroganța este confundată cu pragmatismul, siguranța de sine sau rigurozitatea.

Degeaba pregătirea teoretică și experiența practică transformă individul într-un om învățat, dacă, în lipsa unei autentice dezvoltări intelectuale și morale, acesta sfârșește prin a fi needucat.

Constatam atunci, în 2016, că vreo câțiva oameni ce se pretindeau a fi învățați, lepădându-și haina tehnocrată, și-au făcut intrarea în politică în aclamațiile multor oameni educați… Și nu înțelegeam de unde această încredere oarbă în capacitatea lor de a conduce, de a face bine sau de a pune interesul celorlalți mai presus de orice, doar pentru că au purtat cândva numele de tehnocrați. Căci, să nu ne amăgim… acum nu mai sunt tehnocrați, ci politicieni cu acte în regulă!

Eu nu am nimic împotriva politicienilor în general, dar, din câte îmi amintesc, ei aveau. Da, vorbesc despre USRiști. Acești indivizi spuneau atunci că intră în politică “pentru a schimba imaginea politicianului român”. Ne explicau cum vor aduce ei “plusvaloare” în politică. Dar, în schimb, cu ce ne-am ales? Cu niște descreierați care promovează haosul generalizat. Îi vezi încontinuu cum propagă ura în societate, cum diseminează informații false pe bandă rulantă, dar, cel mai trist, le vezi comportamentul mizerabil și nu-ți vine a crede. În chiar statutul lor, USRiștii ne spun că unul dintre obiectivele lor principale îl constituie “respectarea suveranităţii Naţionale, a independenţei şi unităţii statului, a integrităţii teritoriale, a ordinii de drept şi a principiilor democraţiei constituţionale”. Cine, mă?! USRiștii?! Suveranitate și independență când ei se plâng zilnic că nu facem ce ne dictează Uniunea Europeană sau ambasadele altor țări? Ordine de drept când nesocotesc votul românilor, organizează mitinguri ilegale, recurg la acte de violență și încurajează abuzurile îndreptate împotriva celor ce nu sunt de acord cu ei? Democrație constituțională când îndeamnă la nerespectarea legii fundamentale și a hotărârilor Curții Constituționale a României, unica autoritate de jurisdicție constituțională din țara asta, independentă față de orice altă autoritate publică și care are rolul de garant al supremației Constituției? Da, chiar ei!

Reprezentanții USR și susținătorii lor. Dar, au o scuză… sunt mai deștepți decât noi, “analfabeții funcțional” care fraternizează cu “penalii” și “ciuma roșie”. Ei se prezintă ca fiind intelectuali de marcă, monumente ale moralității și ale bunului simț și, nu în ultimul rând, reprezentanți ai elitelor. Și ne-au dovedit asta cu vârf și îndesat. Unii ne arată degetul mijlociu de la tribuna Parlamentului, alții agresează fizic oamenii pe stradă, iar cei mai mulți ne desmiardă cu “m#ie”, “jigodii ordinare”, “comuniști împuțiți” și multe alte dulcegării pe care deja le știți și pe care nu are rost să le mai enumăr.

Am vorbit doar despre USR? Nicio problemă. Înlocuiți acronimul din text cu PNL și mesajul va fi la fel de adevărat. Cu mențiunea că PNLiștii se cred doar morali și cu bun simț, fiind chiar și ei conștienți de faptul că intelectualii liberali au plecat la ALDE.

În încheiere nu-mi mai rămâne de spus decât că voi lupta până la ultima mea apăsare de tastă pentru ca USRiștii, PNLiștii și toți haștagTFLiștii din jurul lor să aibă dreptul la un proces echitabil dacă vor ajunge să dea vreodată socoteală în fața instanței pentru ceva. Iar de nu va fi așa, nu le voi striga “Penalii! Penalii!” ci “Proștii! Proștii!”. Măcar atâta brumă de satisfacție să am și eu…

PS: Fraților, da’ mult am mai scris… Ați ajuns cu cititul până aici? Bravo vouă! Nici chiar eu nu am ajuns până la ultimul paragraf. S-a scris singur…

Autor: Andrei Boceanu

Sursa: Andrei Boceanu

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Putem sa spunem ca “Fauna #Rezist”(in care intra si USR-ul si partial, PNL) reprezinta o adunatura de pervertiti, perversi, LGBT, labagii si nefutute, care au cu totii in comun, o atitudine antiromaneasca si anticrestina, bine remunerata de Georgica, trasnitul junglei…….progresiste!