Analize și opinii

Unul dintre activiştii #rezist, Mihai Bumbeş, organizează în munţi tabere neomarxiste de instruire

Mihail Bumbeș, cu eşarfă galbenă şi şapcă neagră, a fost descoperit de justitiarul.ro în preajma jandarmeriţei, conform imaginilor.



Mihai Bumbeş este ceea ce se chema înainte “revoluţionar de profesie.” E unul dintre cei care pregătesc tinerii frumoşi şi liberi în pădurile României pentru bătălii violente cu jandarmii, pe lângă alte învățăminte educative și folositoare oricărui adolescent aflat la începutul drumului în viață pe picioare proprii, scrie site-ul justiţiarul.ro

Mihai Bumbeş s-a remarcat încă din studenţie când a format „Miliţia Spirituală,” ca o grupare studenţească radical-anticomunistă.

Devenită ONG, gruparea s-a bucurat de mai multe sponsorizări din partea “Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe”), o platformă de ONG-uri finanţată, printre alţii şi de miliardarul american George Soros, are mai multe programe de „dezvoltare a spiritului civic” al tinerilor. Organizaţia se bucură de sprijin şi din partea Fondurilor Norvegiene EEA Grants.

În timpul protestelor din Piaţa Taksim, Bumbeş făcea naveta la Business-class. El a avut privilegiul de a fi antrenat în taberele de rezistenţă, de reacţie rapidă a societăţii civile, încă din tinereţe.

Publicaţia amintită  precizează că “acest grup nu este nici măcar ateu, ci anti-creştin declarat şi se luptă pe toate planurile împotriva creştinismului, bisericii şi credincioşilor de orice confesiune.”

Miliţia Spirituală recrutează tineri de pe băncile liceelor şi îi duc în munţi în tabere de instruire. Din imagini reies conţinutul şi strategia mişcării de integrare a tinerilor în absolutismul neomarxist, ateu şi anarhist.

Panel de pregătire a activismului anticreştin.

Pregătire despre sexismul calibrat ca doctrină de atac.

Pregătirea în orb pentru bătăile de stradă

Teme de atac: la BOR

Monte Verita – începutul neomarxismului

Pentru că nimic nu e nou sub soare, trebuie amintit că totul a început pe Monte Verita, în anii 1914-1918, când o serie de tineri au practicat pe Muntele Adevărului tehnici de veganism, nudism, sexism, pentru crearea unui nou curent ideologic.

Fostul ministru al culturii György Lukács din guvernul Bella Kun, de sorginte bolşevică, debarcat de Armata Română s-a refugiat pe acest munte şi i-a învăţat pe tineri că lumea trebuie condusă prin subcluturi. Astfel, ajutat de o serie de investitori a creat Şcoala de la Frankfurt, o şcoală care promovează concepte neomarxiste, anticreştine.

Teroriştii culturali au amestecat teoriile lui Freud cu cele ale lui Marx

În 1929, teroriștii culturali s-au întâlnit la „Săptămâna studiului marxist în Frankfurt”, Germania. Acolo, Lukacs a întâlnit un marxist tânăr și bogat, Felix Weil.

Până la apariția lui Lukacs, teoria marxistă clasică se baza doar pe transformări economice care căutau să distrugă diferențele de clasă. Weil a fost însă entuziasmat de viziunea culturală asupra marxismului a lui Lukacs. Astfel că s-a decis să finanțeze o nouă instituție marxistă – Institutul pentru Cercetări Sociale, nai târziu cunoscută ca Școala de la Frankfurt.

În 1930, „școala” și-a schimbat direcția sub conducerea noului director, Max Harkheimer. Echipa a început să amestece ideile lui Freud cu cele ale lui Marx și, astfel, a apărut marxismul cultural.

Mulţi reprezentanţi ai elitei culturale româneşti au învăţat la Şcoala lui Theodor Adorno, Walter Benjamin, Jürgen Habermas.

Autor: Mihai Popescu

Sursa: NewsStandard.ro

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Grav e ca, in loc sa li tina niste prelegeri practice…cu bastoane si catuse, acesti anarhisti si anticrestini descreierati sunt sprijiniti, finantati si echipati de catre serviciile noastre de informatii, popperiene!