Analize și opinii Extern

Uitati de supravegherea din China, americanilor le sunt urmarite telefoanele de 20 de ani

Indignarea starnita de revelatia ca autoritatile chineze au instalat dispozitive de spionaj pe toate vehiculele cu placutele de inmatriculare duble China-Hong Kong este nesemnificativa in comparatie cu cea justificata de faptul ca americanilor si europenilor li s-au urmarit toate mijloacele de comunicare de cel putin doua decenii incoace.

“De ani de zile autoritatile chineze au instalat dispozitive de spionaj pe toate placutele de inmatriculare duble, China-Hong Kong, permitand crearea unei vaste retele de interceptare in arhipelag,”  a rapoart The Epoch Times.

Cu toate acestea, epoca moderna a supravegherii high-tech a inceput cu adevarat  cu programul Echelon, la inceputul anilor ‘90.

In anul 1999, guvernul australian a admis ca a fost parte dintr-o actiune de interceptare si supraveghere globala coordonata de NSA-Agentia de Securitate Nationala, in alianta cu Statele Unite si Marea Britanie; aceasta actiune permitea ascultarea “fiecarui apel telefonic international, transmisie prin fax, e-mail, sau radio,” folosind cuvinte cheie pentru a permite “unor calculatoare puternice, capabile sa recunoasca vocea” sa traga cu urechea la nivel global.

Mai mult, un raport al Parlamentului European din 2001 a declarat ca “in Europa toate comunicarile prin e-mail, telefon si fax sunt interceptate in mod curent” ​​de catre NSA.

Asa cum am raportat in 2006, Google a anuntat ca va folosi microfoanele incorporate in computerele personale pentru a asculta “zgomotul de fond”, care ar fi apoi utilizat pentru a personaliza publicitatea invaziva in stil Minority Report.

“Ideea este de a folosi microfonul deja existent al PC-ului pentru a asculta tot ce se aude in fundal, fie ca este vorba de muzica, de telefonul care suna sau de televizorul pornit. PC-ul identidica apoi zgomotele, folosind amprentarea, dupa care va arata continutul relevant, indiferent daca este vorba de anunturi sau rezultate ale cautarilor” a raportat The Register.
Raportul a mentionat ca este inevitabila folosirea acestei tehnologii in mod abuziv, dar mai ales preluarea acesteia de catre stat.

“Destul de curand industria de securitate va gasi o modalitate de a deturna aplicatia Google si de a o utiliza pentru spionaj.”

Acum suntem inconjurati de dispozitive high-tech care servesc unui scop dual: spionajul si evidenta comunicatiilor noastre pe de o parte, si colectarea de informatii pentru a construi profiluri psihologice pe de alta parte. Printre aceste dispozitive se numara: telefoane mobile, receptoare bidirectionate pentru televiziune prin cablu, dispozitive de navigatie prin satelit, produsele asa-numite “smart home”, precum si servicii de tipul OnStar si Google Street View.

Guvernul Statelor Unite face pasi inainte printr-un program de instalare a unor cipuri obligatorii in telefoanele mobile, in scopul declarat de a-i alerta pe americani despre amenintarile teroriste. Anuntul a venit la scurt timp dupa recunoasterea faptului ca,  companiile de telefonie mobila isi constituie baze de date cu locatiile in care au calatorit utilizatorii lor.

Intr-adevăr, cu mai mult de un an in urma Apple a recunoscut faptul ca “intermitent” colecteaza date de localizare, inclusiv coordonatele GPS ale utilizatorilor de iPhone si ale retelelor Wi-Fi din apropiere, transmitandu-si datele la fiecare 12 ore, potrivit unei scrisori a companiei, trimisa lui Edward Markey si lui Joe Barton, membri ai Camerei reprezentantilor SUA” a rapoart WSJ.

Telefoanele HTC utilizand Google Android colecteaza datele de localizare la fiecare cateva minute si  transmit aceste informatii direct catre Google de mai multe ori pe ora, inclusiv identificatorul unic al telefonului, ceea ce inseamna ca Google poate pastra evidenta privind deplasarile unui anumit individ aproape permanent. Din moment ce oamenii acum isi iau telefoanele mobile oriunde se duc, asta este ca si cand ar avea implantat in frunte un microcip de urmarire.

Am fost treptat indoctrinati in a accepta faptul ca este normal si tolerabil spionajul demarat de corporatii si guverne in ceea ce priveste fiecare activitate a noastra. In timp ce vietile noastre sunt acum o carte complet deschisa pentru orice persoana cu autoritate care doreste sa ne creeze un profil psihologic, guvernele se ascund din ce in ce mai mult in umbre si devin imune la responsabilitate si transparenta.

Prison Planet.com

sursa: urnamiulian.ro

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu