Analize și opinii

TRIUMFUL MEDIOCRITĂȚII

O magnifică stare de euforie a cuprins o parte a societăţii, atunci, în 2014, când s-au opintit cetăţenii şi-au ales fiinţa fără grai şi fără idei ca să-i conducă spre noi victorii şi spre un viitor luminos.



Jurnalista Oana Stănciulescu, dată afară de curând din studioul televiziunii REALITATEA TV, pe motive de „legături pe-din-dos”, cu ochii umezi şi cu slova lovită de emoţie scria atunci : „minunea s-a produs !!! ”; dacă nu citeai articolul, te-ai fi putea înşela, închipuindu-ţi că este vorba de Naşterea Domnului, nu de alegerea lui Klaus. În spatele ei, un cor de lăudaci ridica-n slăvi gaura covrigului, încercând să ne convingă că nouă covrig nici nu ne trebuie.

Gloata de gânditori de „dreapta”, abia ieşiţi din efortul de campanie, nu au avut timp să-şi tragă sufletul şi s-au apucat, noaptea, să-i scrie discursuri. Băsescu Traian s-a oferit să-l scoată în lume, să meargă cu el în Europa, să stea alături, scaun lângă scaun, să-l calce pe bombeu pe sub faţa de masă când gafează şi să-l instruiască în tainele utilizării scobitorilor pe la dineurile oficiale.

Una peste alta, totul era bine … mă gândesc astăzi că alegerea lui Băsescu Traian a fost mereu victoria şmecheriei, rapacităţii abjecte, trivialităţii, cinismului şi lipsei de educaţie, mulţi dintre cei care l-au ales de ŞASE ori (2 bucăţi primar, preş’ 2004, reconfirmat referendum 1, preş’2009, reconfirmat referendum 2) regăsindu-se în această personalitate vulgară deraiată în sus pe scara socială sau aspirând măcar către un parcurs asemănător, la o dimensiune mai mică, poate .

Dar cărei categorii de populaţie îi aparţine victoria lui Klaus? Aş spune că triumful lui este triumful mediocrităţii şi submediocrităţii cenuşii. „Forrest Gump”-ul de Sibiu îşi depăşeşte scenariul, şi-n loc să fie medaliat de preşedinte, dintr-o banală confuzie de interpretare, ajunge el însuşi şef la Casa Albă de Cotroceni.

Ce final ! Ce aplauze!

Altfel, nimic de zis, şi-a început frumos mandatul: un set de declaraţii pentru intern şi alt set de declaraţii pentru export, dorinţă manifestă de a fi urmaşul „PAS CU PAS” al lui Băsescu Traian, laudatio ciripită pe de rost pentru Kovesi şi DNA, promovat Livia Stanciu pe principiul „o mână spală pe alta” , gâdilat fin sub bărbie LICURICI consacrat … Adică tot ce trebuie pentru asigurarea unei pernuţe moi sub fund pentru următorii cinci ani .

Numai că între timp a observat că numai cinci ani sunt prea puțini pentru lenea lui ancestrală și pentru foamea lui de confort. Și ne-a comunicat, senin, într-o piață goală și cu microfonul sprijinit în fermitatea a trei pietre din pavaj , că EL MAI VREA O DATĂ!!!

Autor: Luminița Arhire

Sursa: Luminița Arhire Facebook

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • … “Am convingerea ca toti cei 33 veti reusi sa negociati o pozitie care sa fie si in favoarea Romaniei (…). Familiile politice din care faceti parte sunt toate rezultatul vointei popoarelor celor 27 de state europene. Am convingerea ca votul oricarui cetatean european trebuie respectat. Cred ca ar fi potrivit ca europarlamentarii romani sa aiba relatii cu toate grupurile din PE”… afirma Traian Basescu, mentorul PAS CU PAS al lui Iohannis, in cadrul ceremoniei privind acordarea certificatelor de europarlamentar invingatorilor (europarlamentar independent: Elena Basescu) scrutinului din 7 iunie 2009. ANUL 2009: “Sufrageria”, impumutul de la FMI in val de 20 mld euro, anul crizei (a “n”-a criza indusa): insolventa, lichidare judiciara, executare silita, falimentul firmelor romanesti mici si mijlocii supravietuitoare, anul incheierii protocoalelor secrete cu “adaugarea la lege” etc. Constat cu tristete faptul ca votul meu nu a fost respectat, dovada starea de subdezvoltare extrema in care se afla tara cu statut euro-atlantic, de partener strategic, dar fara autostrazile, spitalele, nivelul de trai, standardele de viata promise. Ma doare saracia lucie din Romania, inconstienta reprezentantilor tarii, ignoranta “alesilor” neamului, competitia patologica intre sisteme, candidati, “armate PR”, deformarea coloanei vertebrale, atrofia neuronala, necredinta, minciuna infinita, ura sistemica, agresivitatea, anomalia, devianta, degradarea, regresul, psihoinvolutia fiintei umane. Cu tristete,