Analize și opinii

Trei „fraţi” pătaţi: Lazăr, Koveşi şi Iohannis

„De la şefie la puşcărie” sau, „Lazăre ieşi afară”! Şi augustul Lazăr va ieşi cu mîinile şi picioarele priponite, la fel ca victima sa, Iulius Filip! Astea sînt cărţile pe care le va scrie Iohannis după ce va fi lăsat la vatra cu gratii, pentru că, pînă la urmă, imunitatea, protecţia şi impunitatea lui vor ajunge la fundul sacului! Are şi el, spun jurnaliştii de investigaţii, zeci de dosare pitite.



De ce rîdeţi? Lăsaţi omul să ia „Nobelul” pentru literatura închisorilor! Iohannis a editat o nouă carte, cu titlul „EU.RO”: Cică despre cum vede el relaţia cu U.E. Nu-i greu de ghicit ce a adunat între coperţi, dacă scriitorul în ghilimele e sărac în vorbire, în cultură generală şi literară, darămite în vizionarism şi corectitudine în sens integraţionist.

O ţară întreagă aşteaptă ca Iohannis să semneze revocarea lui Lazăr, iar el se transformă în aşa-zis analist pe probleme U.E. Adevăratele probleme din justiţie, marile probleme ale românilor sînt acoperite de goarna găurită a lui Iohannis, care lansează în neant cîntări false. O ţară întreagă aştepta ca Lazăr să-şi dea demisia de onoare, iar el aruncă un şoarece mort în stradă: dosarul revoluţiei, după treizeci de ani, urmărind reparaţia imaginii cu o altă mostră de tupeu golănesc. O nouă zonă de diversiune marca Lazăr, cel care a  manipulat puterea cătuşelor şi a creat teroare în vechiul regim, cum a creat şi astăzi prin statul paralel. Asta a făcut Lazăr! N-ai cum să scoţi torţionarul din el!

Ca procuror general trebuia să aibă mîinile curate. Lazăr are doar iluzia că sîntem în 2019. El e dintr-un film mai vechi! Tot în 1985 trăieşte prin „deontologie torţionară”. A făcut parte dintr-un sistem odios, cum şi astăzi! Cei care au suferit de pe urma lui Lazăr ar trebui să facă plîngere penală, cum s-a procedat în cazul torţionarului Vişinescu. Unde mai punem că liderul haştagiştilor e trimis în peisajul regizat ca să fluture un ceas şi nişte cătuşe la poarta beteagului Iliescu. Măi Ceauşescule Marian, haştagist plătit, da’ lui Lazăr, Koveşi şi Iohannis  de ce nu le arăţi cătuşele şi ceasul?

Trecutul abominabil al procurorului Augustin Lazăr a ieşit la iveală. Documentul atrocităţilor comise de acest personaj sinistru a ajuns pe masa preşedintelui. Acesta avea obligaţia să semneze revocarea din funcţia de procuror general al României! Dar Iohannis n-are nicio reacţie. Probabil, îi ţîţîie fundul de frică. În momentul izbucnirii scandalului, întrebat de jurnalişti, Lazăr a motivat că e doar o diversiune. După două săptămîni de la minciună, are o ieşire penibilă în faţa presei şi recunoaşte refuzul său în eliberarea deţinuţilor. N-ar fi ieşti cu ruşinoasele explicaţii, dacă trei dintre deţinuţii distruşi de el n-ar fi demontat public minciunile sinistrului procuror general al României. Sîntem convinşi că numărul lor va creşte. Lazăr era cel care decidea ce deţinut va fi eliberat sau nu. Se ştie că trădătorii de ţară (acuzaţie adusă lui Iulius Filip) erau anchetaţi doar de Securitate. Asta înseamnă, cumva, că Lazăr a fost omul Securităţii? Grav este că în C.V., Augustin Lazăr  ascunde activitatea „performantă” de la Aiud. Foarte senin, fără remuşcare, fără conştiinţă,  fără onoare, la fel ca Koveşi şi Iohannis, va merge, în zilele următoare, la interviu să ceară un nou mandat de procuror general!

Ei, cam aşa stau lucrurile: îl cheamă Iohannis şi slăbiciunile sînt marile lui calităţi! Deci, ce face Iohannis cînd nu ştie ce să facă? Îşi arată muşchii, scrîşneşte din dinţi, iar pe români e uşor să-i impresionezi şi să-i urechezi. Coexistă cu poporul cum ar coexista arşiţa cu gheaţa şi îl ţine în funcţie pe Lazăr-torţionarul (primitor de spagă în bricege la Aiud), aşa cum a ţinut-o şi pe Koveşi, apărată de şacalii Bruxellesului, nişte capitalişti extremişti. Un soi de bezmetici, (ş)parlamentari europeni, paraşutaţi la Bruxelles ca să facă rău democraţiei reale a statelor naţionale. Antonio Tajani, preşedintele P.E., membru în partidul cvasicoruptului Berlusconi,  care a iscat o nouă controversă prin elogiul adus liderului fascist Benito Mussolini, şi infatuatul lătrău de origine olandeză, Frans Timmermans, prim vicepreşedintele C.E., care a pus România la zid, ameninţînd că o va duce în faţa instanţei dacă va considera necesar. Ei care trebuie să fie apărători ai statului de drept susţin o persoană cercetată penal. Cîrdăşia în P.E. pentru Codruţa este de-a dreptul scandaloasă! O vor pe Koveşi pentru că n-au găsit încă un viitor jandarm european uşor şantajabil, cum e ea. Nu degeaba au para-decorat-o!

Cei doi au cerut autorităţilor române să încetez urmărirea penală împotriva pupilei lor Koveşi, cu toate că niciun factor politic european nu poate solicita încetarea unor anchete penale. Brexitul i-a zăpăcit! Sînt speriaţi şi fac regii de viitor, gen „Planul B”! Le e teamă că Imperiul se destramă! Uniunea Europeană trebuia să fie mai întîi o uniune economică, nu politic-dictatorială, tip Uniunea Sovietică a anilor ’30-’40. Chiar credeţi că ăştia doi nu ştiu despre protocoalele cu S.R.I. şi Gestapoul N.K.V.D.-ist din D.N.A.? Timmermans a lăudat strînsa colaborare cu Koveşi, dar cum au colaborat un factor politic cu unul juridic? Probabil a instruit-o pe Codruţa cum să-i înfunde mai bine pe afaceriştii români şi pe „incomozi”, în favoarea statului paralel şi a corporaţiilor multinaţionale.

A cercetat vreodată D.N.A. averile procurorilor şi judecătorilor? Comportamentul unor procurori vine ca urmare a statutului de superpotentaţi, conferit în perioada basistă, preluat, păstrat, revizuit şi adăugit în prezent. Statul paralel nu e altceva decît statul mafiot primit de Iohannis de la predecesorul său. Ah!, Băsescule, vezi că ţi se răceşte laptele! Magistraţii sînt singurii meseriaşi de top care nu răspund în urma ilegalităţilor săvîrşite!  Grav este că, pînă acum, guvernul n-a fost capabil să pună în mişcare o lege a răspunderii magistraţilor. O justiţie independentă şi dreaptă nu e posibilă dacă nu există şi responsabilitatea corectei prestaţii! Orice magistrat care face o justiţie fără morală, corectitudine şi responsabilitate, oriunde s-ar duce ia cu el şi închisoarea dinlăuntrul lui.

Aşa! Unde eram? Staţi jos, domnule Iohannis! E măturat! Văd că vă arde buza pentru un nou mandat! Cum asta, cînd acest preşedinte este peste reclamele la medicamente şi detergent de spălat rufele în familia corupţilor? Lumea lui iluzorie se va nărui în faţa îngîmfării şi fariseismului. Dar să nu ne aruncăm direct la refrenul lui, să ne păstrăm umorul! Un lucru e cert: e doar Iohannis care este şi cu ajutorul votului vom scăpa de el! Toată omenirea, inclusiv N.A.S.A. se întreabă cînd vin extratereştrii. Noi, românii de bună credinţă, ne întrebăm cînd pleacă extratereştrii reptilieni, care ţin în gheare puterea. Presupun  că sînteţi la curent! Ştiţi că Iohannis e contaminat cu toate patologiile politice: autoritarism, camuflare, sectarism, miopie, clientelism, demagogie, narcisism, dictatură, consens antidemocratic, populism, conflictualism extrem, autism, exces,  „sindromul Pinochio”, care poate fi înţeles cel mai bine, dacă îi alăturăm numele. Potrivit ştiinţei psihologiei, cel care suferă de acest sindrom este manipulator, mincinos, caută tentaţii imediate, este narcisist, psihopat, doreşte să controleze minţile oamenilor, să îi supună, nu iartă pe nimeni dacă simte că în joc este interesul personal; poate fi aparent generos, dar incapabil să ducă ceva la bun sfîrşit. În sinea lui nu recunoaşte importanţa celorlalţi oameni şi este interesat doar de a-i folosi. Drama este că povestea lui Iohannis se va sfîrşi prost, nu ca în povestea lui Collodi.

El ştie foarte bine cine este Lazăr, cine este Koveşi, dar s-a aliat cu lichelele împotriva noastră, pentru că în mintea lui, noi, românii, nu avem profilul cerinţelor europene. Adică, ceea ce-i cere U.E. e important, nu poporul. Dintotdeauna, ţinta lui a fost să se pună bine cu mai marii Europei şi, dacă ar fi fost posibil, cu ai planetei. Prin toate acţiunile a luptat numai împotriva României! Oare chiar ne ia de proşti sau cu adevărat sîntem proştii Europei! Încă un mandat pentru Iohannis şi gaşca de torţionari va descalifica de tot România, va implementa mai profund gradul de tîmpire colectivă, şi aşa, larg răspîndită. Ferească Dumnezeu să rămînă la Cotroceni după votul din toamna lui 2019! Dacă această catastrofă se va produce, vom spune noapte bună României. Fiecare ţară îşi are arlechinii ei! Noi îi avem pe-ai noştri: trei fraţi pătaţi în fărădelegi! Ăştia sînt pesta policoloră, cu mască democratică!

Autor: Maria Diana Popescu

Sursa: Revista Art-Emis

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu