Analize și opinii

Trădările lui Victor Ponta

Români au fost blestemați ca de prea multe ori în fruntea țării să se afle oameni josnici și trădători. Interesul național nu a fost nici măcar pe locul doi, după interesul personal, ci a ocupat un loc la coada clasamentului după dorința stăpânilor, foame de bani și cea de putere.


În cei 27 de ani de democrație românii au fost tot timpul anunțați că liderii lor sunt obligați să facă compromisiuri. Că ei sunt patrioți și că îi apără dar câteodată nu pot opri în loc roata istoriei și trebuie să se plece. După căderea comunismului, mâna neagră a securității, cosmetizată de ochii lumii în serviciile de informații care ne apără și ne protejează de ruși și teroriști a stat în spatele deciziilor politice majore.

Așa s-a ajuns să avem ofițeri în procuratură, în presă și mai ales în politică. Pe această filieră l-am avut pe Victor Ponta șef de partid și premier iar pe Sebastian Ghiță cel mai puternic om din România. Pe aceiași filieră, ce să vezi, susținut de Ponta, îl avem acum pe Grindeanu șef la Palatul Victoria.

Rețeaua funcționează, unele piese mai dispar, mai schimbă locurile dar în final își atinge scopul. Scandalul este pentru noi, cei mulți, ei știu deja cum și când se termină bâlciul.

Trădările lui Victor Ponta

Victor Ponta a fost privit, mai ales de publicul PSD, ca o speranță și din această cauză i s-au iertat multe. Și mai multe au trecut neobservate dar, în final, toată lumea ajuns la concluzia că este un trădător. Un individ care nu crede în nimic, și care, până la urmă, i-a trădat pe toți.

La alegerile prezidențiale din 2009, deși era purtătorul de cuvânt al PSD, a declarat că nu a votat cu Mircea Geoană, preferând să-l voteze pe liderul PNL, Crin Antonescu.

În timpul USL, atunci când PSD+PNL aveau o majoritate covârșitoare în Parlament a ales să accepte lista lui Barosso, să semneze pactul de coabitare cu Traian Băsescu și să o numească în fruntea DNA pe Codruța Koveși.

După aceste mișcări au apărut deja semne de întrebare, apoi a urmat ruperea USL și trădarea lui Crin Antonescu.

Lucrurile au continuat în aceiași maneieră, l-a numit pe Mihai Răzvan Ungureanu la SIE apoi și-a dat demisia din funcția de președintele al PSD pe Facebook.

A lăsat baltă PSD când și-a dat demisia după tragedia de la Colectiv și l-a lăsat pe Iohannis să pună guvernul său. La alegerile parlamentare a susținut partidul lui Ghiță, România Unită, împotriva PSD iar acum organizează un puci în interiorul partidului și împotriva României.

Acesta este Victor Ponta, cel pe care cinci milioane de români l-au votat pentru președinția României, cel care a condus guvernul câțiva ani și mai ales cel care și-a bătut joc de noi.

Autor: Alexandru David