Analize și opinii

Tolontan s-a specializat în comercializarea de traume pentru traumatizați

Tolontan face cu succes gazetărie liricoidă. E un Fuego al investigațiunii naționale. Contează pe zbuciumul usturat al linguricii, în fond și-n formă.



Repertoriul interpretativ e croit să impresioneze muciferic. Să producă mirare, indignare, implicare, eventual defilare întru condamnare. Autorul s-a brenduit demult ca pefea duios, negustor de dramolete absorbite, previzibil, destul de bine în porii largi ai foarte numeroaselor natureluri tip păpădie din mediul nostru ambiant. În locul lui m-aș gîndi serios să diversific afacerea adăugînd un serviciu de livrare a unui kit complet pentru cititorii sub impresie, marca Suflețel în Șervețel.

Dacă n-aș ști din sursă directă cum lucrează, n-aș bate cîmpii. N-am acordul victimei, care nu vrea să se expună și mai mult, ca să spun ce știu. Dar știu. Știu că e foarte multă ticăloșie, precum și cinism cît cuprinde în dosul aparenței mieros îngrijorate de soarta semenului, a victimelor, a românilor blabla. Omul s-a specializat în comercializarea de traume pentru traumatizați. Dar ce-i al lui e al lui: are certe abilități de amenajare bombon a galantarului cu morți, răniți, mutilați și alte asemenea exponate cu mare potențial și comercial, și autocelebrizant.

Dacă face pui vii profesional, peste vreo două generații ocupaționale putem spera că și tabloidul român va atinge performanțele de abjecție ale tabloidelor britanice, procedural neegalate încă în niciun alt spațiu geografic. Deocamdată, din spațiul investigativ tolontanian au plecat la analize și parcă nu s-au mai întors niște bidoane cu apă chioară diluată de mii de ori, în care s-a dizolvat afacerea HexiPharma paralel cu sinuciderea sinistră a patronului. O dezvăluire abandonată veacurilor deopotrivă cu mamuții care reactivizează de mii de ori peste nivelul normal la numai o sută de metri de demonstrațiile projustiție din fața Palatului Victoria (actualmente antijustiție).

Avem mare noroc cu PFA-ul duios și vigilent Fuegontan. Cine ne-ar mai apăra de toate aste primejdii? Cine, Viorica? Aia care, practic, a furat un copil dintr-o familie săracă? Și ce vă mirați atît? Șeful ei penal, borfașul antieuropen Dragnea, oare de la cine a furat?

Autor: Sorin Faur

Sursa: Sorin Faur Facebook

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu