Analize și opinii

Tichia de mărgăritar tehnocrată: ”Este de preferat să avem întâi tablete în şcoli şi pe urmă să rezolvăm problema toaletelor din curte!”

Este clar: prostia tehnocrată nu doare, altfel unii ar urla de durere cruntă! Cristian Cojocaru, Head of Telecom Division, Samsung Electronics România anunță în premieră în cadrul ZF Digital 2016 că prioritară pentru zona rurală din România în acest moment este ”rata de penetrare” (sic!) a tabletelor în școli! 

tablets-in-school-859-768x432-main

”Considerăm că rata de penetrare a smartphone-urilor la sfârşitul acestui an va fi undeva la 55-60%. Asta nu înseamnă că restul de 45% va însemna o creştere cu 2 cifre în următorii 2-3 ani, pentru că vorbim de modul în care această cifră este împărţită la nivel naţional, a declarat Cristian Cojocaru, Head of Telecom Division, Samsung Electronics România, în cadrul ZF Digital 2016.


În anii următori acest procent va creşte mult mai greu decât a crescut până acum, pentru că nu vorbim doar de înlocuirea smartphone-urilor existente, ci de atragerea de utilizatori noi. Trebuie să abiă acoperire, să înţeleagă utilitatea smartphone-urilor, lucru care o să dureze mult mai mult. Şi în următorii doi ani vom vorbi de creşteri, dar aceste creşteri cred că vor fi mai avansate decât au fost în prezent.

Există proiecte de digitalizare în şcoli, însă trebuie să accelerate. Pentru a putea dezvolta zona rurală, trebuie să investim în infrastructură. Cred că este de preferat să avem tablete în şcoli şi pe urmă să rezovlăm problema toaletelor din curte.”.

Autor: Stefan Stan

Sursa: Ziarul Finaciar

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu