Analize și opinii

Suntem ai nimănui, suntem gazde aici!

”Preşedintele şi prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker şi Frans Timmermans, au dat publicităţii saptamana trecuta o declaraţie comună în care îşi exprimă îngrijorarea faţă de evoluţiile recente din România şi subliniază că CE avertizează din nou cu privire la pericolul regresării şi va analiza în detaliu modificările finale aduse legilor justiţiei.”



Pe 24 ianuarie 2018, această știre a ținut capul de afiș în toată presa românească. Practic, Comisia Europeană prin președintele și prim-vicepreședintele ei a ales să critice România chiar în ziua în care țara noastră aniversa 159 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească.

Este evident că acest gest este unul politic, acest lucru se vede foarte clar din momentul ales de Junker și Timmermans. În România, mișcarea #Rezist anunțase un miting, iar prin această declarație au vrut să le sufle vânt  în pânze. Lucrurile nu s-au întâmplat chiar așa. Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, liderii partidelor din coaliția de guvernare, au transmis o replică dură la criticile exprimate de Bruxelles pe marginea modificărilor aduse legilor justiției iar în fața guvernului s-au strâns puțin peste 1.000 de persoane.

Cine sunt Junker și Timmermans?

Jean-Claude Juncker este membru al PPE din Parlamentul European, facțiune care a susținut de-a lungul timpului toate abuzurile comise de regimul Băsescu și l-a protejat de votul a 7,2 milioane de români. Pe lângă asta, Junker este și un prieten apropiat al miliardarului George Soros.

Frans Timmermans este fostul ministru al Afacerilor Externe din Olanda, un critic al României și al românilor încă din perioada scandalului legat de importul de lalele. Poziționările lui Timmermans sunt, de obicei, cele ale Olandei.

Când ne vom ridica din genunchi, nu vom mai sti să mergem

Ieri, a fost o pleiadă de ”patrioți” care au aplaudat poziția Bruxelles-ului. Au pus la zid Parlamentul ales democratic de români și au ales să susțină poziția Comisiei Europene. Acei lideri de opinie care ”vor o țară ca afară” care ”#rezistă” sau care sunt tot timpul critici la adresa românilor, dar laudativi peste măsură la tot ce vine din afară.

Tipul acesta de îndobitocire pe care ei o propagă, că tot ce vine de afară este mai bun, de la fructe și legume la legi și datini nu face altceva decât să ne schimbe pe noi ca popor într-o țară fără identitate.

Evident că Occidentul are multe de oferit, evident că România s-a dezvoltat economic în interiorul Uniunii Europene, dar asta nu înseamnă că la intrarea în UE am predat și cheile țării și suveranitatea.

Autor: Alexandru David

 

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Difuz, confuz, profuz. Un paradox! Ni s-a indus de unii demnitari programul cf caruia pt aderare euratlantica dlor au niste merite deosebite, in realitate interesul euratlantic e unul evident atat din pdv ec cat si mai ales din pdv strategic motivat de atingerea granitei de la Nistru, etc. Euforia PUTERII. Traim de pe-o zi pe alta cu sabia deasupra capului, pe-un butoi de pulbere: MCVuuuu, rata, imprumutu, conventia, comisia, bau-bau. Biruri, taxe, amenzi platite de popoare in schimbul parteneriatelor strategice. Sclavia cr. in puseu acut.