Analize și opinii

Sta-le-ar deveselu-n gât să le stea!

Refrenul zilelor ăstora în care numai printr-o minune Trump nu va ordona atacarea Siriei e “vino în Liban mireasă, să-ti arăt cât e de groasă”. Doar că acum e vorba de Siria, nu de Liban. Si e chiar groasă.



Americanii repetă nenorocita de istorie, aceea care a omorât zeci de mii de oameni si a făcut niște milioane de alți oameni din Orientul Mijlociu să invadeze efectiv Europa. Folosesc exact același pretext ca în cazul atacării Irakului lui Sadam Hussein pentru a ataca Siria – “Al-Assad foloseste arme chimice împotriva propriului popor”. Arme chimice pe care nu le-a găsit nimeni în Irak, nu le va găsi nimeni nici in Siria.

Doar că acum sirienii sunt aliați cu rușii, Siria fiind singura țară în care Rusia are o bază militară în afara propriilor granițe. Iar rușii, dacă americanii atacă Siria, nu pare că vor sta cu mâinile în sân. Au si transmis avertisment americanilor la reuniunea ONU, că, dacă nu își văd de treabă, să își asume tot ce va urma.

Mâine rusii fac exercitii în Mediterana. În timp ce port-avioanele si crucișătoarele americane se plimbă si ele în aceeași mare Mediterană, atât de departe de ei si unde nu stiu ce dracu să ii pieptene caută.

Chinezii se dau si ei tot pe acolo si au zis că intervin de partea Rusiei, dar în realitate au cumpărat un sfert din America si nu cred că își permit să o piardă.

Când or începe ăștia să se atace toti pe toti, vai de koorul nostru cu tot cu statutul de “aliați”. Care exact el, statutul în cauză, ne pune ținta în frunte, într-un război de care nu aparținem.

Sta-le-ar deveselu-n gât să le stea, cu tot cu “nivelul de securitate ridicat” pe care cică l-ar avea România în prezent, ălora care s-au scărpinat în fund cu nasul ca să ne bage în conflicte ce nu au absolut nici o legătură cu românii…

Doar Dumnezeu dacă s-o îndura de noi, că în baza conducătorilor pe care îi avem de 28 de ani, carne de mici ne fac ăștia si nici măcar nu stim de ce.

Autor: Cristina Leordeanu

Sursa: Cristina Leordeanu Facebook

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Prin Orientul Mijlociu au folosit “lupta impotriva armelor chimice”, in est, cu precadere pe la noi, “lupta impotriva coruptiei”. Operatiuni “steag fals”. 9/11.
    Pe bune, astia-s oameni?!
    Iubirea de aproapele?!

    Iadu’ pe Pamant.

  • Frateli, soreli, e peste capacitatea umana, haideti sa fim seriosi! Asteptam “Provincia”!

  • La Paris au iesit cu canibalii! Aborigenii au si ei mediul lor viata! Muta-i la Paris, fix in orasul luminilor, si vezi…consecinte. Ciudate si nebunesti experimente! Cine-o sta in spatele lor…